"Обичам" Топлофикация 2

• 189 438
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 1 980
  • София
Кой квартал е това с дългата "профилактика"?

Младост 3 и по принцип Младост. Признавам го за недостатък на квартала, въобще.

И аз мисля, че е някаква квартална недомислица - нещо недоизчислено. Или тръбите са стари и корозирали. Към същия ТЕЦ в Дружба и Дианабад няма  толкова чести и дълги ремонти.

# 1 981
Това е обявата на страницата на Топлофикация.
От вчера нямаме топла вода на ул. "Г.С. Раковски" и им пиша, а те ми отговарят, че има обява - аз я чета и пак им пиша, че въпросната улица не е спомената и те отговарят, че улицата спада към район "Център" и било ясно Laughing, при положение че са посочили в района на кои улици няма да има топла вода. Да се смея ли или да плача?

# 1 982
  • София
Кой квартал е това с дългата "профилактика"?

Младост 3 и по принцип Младост. Признавам го за недостатък на квартала, въобще.

И аз мисля, че е някаква квартална недомислица - нещо недоизчислено. Или тръбите са стари и корозирали. Към същия ТЕЦ в Дружба и Дианабад няма  толкова чести и дълги ремонти.

При разговори с работниците са обещали дълги и напоителни ремонти навсякъде. Дано да е само слух. Ние още се мъчим. Вчера и днес работниците са го писали "дъждовен".

# 1 983
Значи, махнах си чугунения радиатор, без да източвам инсталацията, защото има вентили преди и след него. При тая ситуация мога ли да сложа новия радиатор пак без да източвам?

# 1 984
Значи, махнах си чугунения радиатор, без да източвам инсталацията, защото има вентили преди и след него. При тая ситуация мога ли да сложа новия радиатор пак без да източвам?

Да. Като отвориш вентилите радиаторите ще се напълнят. Те си имат и вентилчета за обезвъздушаване. И остави вентилите на "5".

# 1 985
Пф, ако съм знаела, че става така лесно, отдавна да го бях направила Laughing Благодаря.

# 1 986
  • София
Имаш късмет, че не изпускат вентилите.

# 1 987

Истина е, че регулиращите вентили не са отсекателни и затова изпускат, но то е малко, по-скоро капе. И да се случи това, ще подложи една тава и ще се оправи Mr. Green

# 1 988
  • София

Точно това си мислех, но не знам как да го формулирам.
От подобни ремонти в събота осъмнахме наводнени от 11 етж надолу.
Уж имали кранчета, уж изпуснали въздуха, но накрая протече като потоп до първия етаж.
Цялата работа за да не платят около 20 лв. за водата в инсталацията- Уж да спестят, сега дано ги осъдят съседите надолу.

# 1 989
Мен не че ми се свидят, ами все не мога да се уговоря с домоуправителя да организира източването. Да съм говорела с не знам си кой, ама да бъдело по-натам... Викам имам и други ангажименти на главата, не мога да отлагам. Та накрая майстора ми вика, че може и така да се махне и го махнах. Пак погледнах - дори капчица не изпускат. Grinning Но ще гледам тия дни да сложа новия и да го отметна.

# 1 990
  • София
За всеки случай сложи капа или тапа.

# 1 991
Но ще гледам тия дни да сложа новия и да го отметна.

А, виж това вече не е чак толкова препоръчително. Мислех, че всичко е свършило наведнъж - махнала си старите и си сложила новите. Така става, но да махнеш старите и да оставиш само на кранчета си е риск все пак. Винаги може нещо да им стане.

# 1 992
Еми откъде да знам аз... Никой не ми каза за риск. Утре поръчвам новия и това е.

# 1 993
  • София
Е ти като не знаеш защо не пита майстора? Той поне щеше да направи всичко неведнъж.
Заради подобни незнаещи шушумиги сеа 10 етажа х 7 апартамента се чудят как да изсушат апартамените и да им направят ремонт.

# 1 994
Кое е то всичко, източването ли? Както казах, не можах да получа разрешение от домоуправителя да го направя, а не можех да си отлагам другите ремонти заради това. А майсторът каза - да, можем да махнем радиатора и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт