Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога и как ще бъдат публикувани резултатите от междинните отчитания?
Кога ще бъдат налични изравнителните сметки?
Как се изчислява цената за подгряване на кубичен метър вода?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога и как ще бъдат публикувани резултатите от междинните отчитания?
-
Кога ще бъдат налични изравнителните сметки?
-
Как се изчислява цената за подгряване на кубичен метър вода?
-
Мога ли да намаля сметката си за топла вода, като коригирам базата?
-
Кога се изплащат възстановяванията от Топлофикация?
Намирам сметките си за съвсем поносими към ниски за топлината, която имаме у нас. Топлим се САМО на парно. Въпреки, че имам 4 големи и хубави климатика от висок клас, тях ги ползвам в преходен сезон. С климатици у нас изобщо не може да се постигне подобен комфорт. Една зима имаше голяма авария, 10 дни без парно, та усетих как ще да е с климатици и не ми хареса.
Затова спирам парното и псувам като повечето столичани с вертикални щрангове.

Ми нали затова е регулиращ вентил, за да регулирам. Че начинът за разпределение е с приближения не отричам, но когато се отнася еднакво до всички апартаменти то и резултатът е доста точен. Не забравяй, че доставената от Топлофикация топлинна енергия се мери пряко (и по презумпция точно) в абонатната станция. От там нататък въпросът е как тя ще бъде поделена между съкооператорите. Е, понеже някой е с чугунени, а друг с алуминиеви радиатори ще има някакво разлики, но не са съществени. Проблемите идват само тогава, когато има апартаменти със спрени радиатори и ОСОЕБНО ако има апартаменти с УЖ СПРЕНИ радиатори. Но това пак опира до хората, не до Топлофикация.