"Обичам" Топлофикация 2

• 189 473
  • 2 156
  •   1
Отговори
# 1 920
Би трябвало на сайта им да има графика за отчитане.
Ако не - питай по тел.

На сайта на топлинния ви счетоводител - по абонатен номер може да се проверят датите за отчитане.

# 1 921
Помня аз тез гадни профилактики. Всяко лято почти цял месец без топла вода. Така и не разбрах какво точно профилактират.
Всъщност има какво - твоето топло идва от парен котел, а този парен котел работи под много високи температура и налягане. При тези условия използваните материали бързо корозират и губят качества и затова на определени интервали се подменят. Това е най-вече тежка железарска работа, свързана с рязана на тръби и железа и после заваряване на нови. Отделно има и по-дребни неща за инспектиране и подмяна. Ако си забелязала и блоковете на АЕЦ Козлодуй даже спират на точно определени интервали за същото.  Та без профилактика не може, а да се изградят дублирани топлопреносни мрежи с двойно захранване от два различни ТЕЦ-а е бая скъпо и трудно за изпълнение.

Мерси  Laughing
И топлофикация да питам, нямаше така да ми го обяснят.

# 1 922
  • 1st floor
Благодаря!  bouquet

# 1 923
  • ... рееща се.
И аз с питанка за годишния отчет. Минали са те началото на месеца, но без уреди за радиоотчет и следователно на бележката няма отчетено нищо само отбелязали - R. Влязох сега в сайта на Техем и под датите за отчет с пише:
Посочената информация не е валидна за клиенти комплексно оборудвани с радиосистемата на Техем ( радиоразпределители и радио водомери).
Това означава ли, че ще идват допълнително, или трябва аз да се свържа с тях?  Thinking

# 1 924
  • на брега на морето
Имам две фактури за м.април, втората е след повишението на цените -  +28 лв. Нещастници.
Интересно по кои цени ще формират изравнителните сметки.

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 12:54 от Котьо

# 1 925
И какво толкова? И на ток щеше на + да бъдеш.
По новите Mr. Green

# 1 926
  • на брега на морето
Пияна ли си или недокосната?

# 1 927
  • София
Котьо, а ако нямахте парно колко би платила за подгряване с бойлер за месец? За топлене не пиша - може и да сте студоустойчиви. Но все пак човек трябва да се измие, че да не понамирисва . Тока се плаща до определена дата за да не го спрат.А парното - когато и по колкото имаш....
Сметни го и докосни ТМ.
ПП - не агитирам за неплащане на сметки.

# 1 928
  • София
Отчетоха ни.
Обаче нашата част на Младост е разкопана и продължаваме да сме без топла водааа!
Освен това ни дойде някаква странна сметка за 15 лв, за 10 дни.😵

# 1 929
  • на брега на морето
Айша, не държа да ми отговаряш, защото ми е неприятно точно ти  да ми обясняваш неща, които са ми добре познати. Не смятам за редно цените непрекъснато да растат, това е. И то на основни позиции, без които не можем за съществуваме. Все пак и доходите ми не растат с главоломни скокове.

п.п. Недей ми обяснява по колко може да се плащат ток и парно. Аз нито идвам от паланките, нито съм пасла на баба си козите по къра.

# 1 930
71 лв. е нашата, но само водата е към 50 лв., бая сме точили този  месец, така че доволно.

Интересно по кои цени ще формират изравнителните сметки.
По периоди са, за съответния период ги умножават по цената, която е актуална за конкретно този срок.

# 1 931
  • София
Все пак и доходите ми не растат с главоломни скокове.

Стремете се към повишаване на доходите и живота ще става все по-удобен.
А къде и какво ще пиша ще ми определяш като станеш мажоритарен собственик на сайта.

# 1 932
С колко % поскъпна?
Като цяло всичко се вдига, нормално е и това.
Проблемът не е в цената, а какво правят после с тези пари. Ако поддържат системата и качеството е на ниво, не ме интересува дали имат джакузи в кабинетите.

# 1 933
  • на брега на морето
Не знам цената на газа да е повишена.

# 1 934
  • Пловдив
Не знам цената на газа да е повишена.
Повиши се. Въпросът е "защо?"

Общи условия

Активация на акаунт