още ги обича, но не във всеки магазин има био стафиди, или поне от тези на които пише че са сушени на слънце, без сяра. От другите не купувам след като хапнах малко повече получих разстройство след което разбрах как се правят.От хубавите има във всеки био магазин, но също и във Лидъл много по евтини и големи пакети, а са същите (от тях ядеме по много и нищо общо) Това важи за всички сушени плодове, общо взето се оказва, че е по малък риск да вземеш едни желирани мечета
За какаото съм скептична в колко е полезно за деца, тъй като действа възбуждащо на нервната система, а той не е фен на шоколада. Давала съм му, от време на време ми се прияжда и си ям пред него опитва го, но е впечатлен. Същото важи и за всякакви шоколадоподобни. Наистина е важен личния пример и това какво се купува в къщи, по едно време бях решила че е без значение, че аз не купувам почти никакви боклуци, освен сладолед лятото, чаени бисквити от време на време, по някой хубав шоколад когато намеря иии най-големия ми грях понички, в много редки случай ако видя меки и без разни изкуствени "плодови" пълнежи вътре.....ми дояжда ми се. Знам че е само тесто с мнооого захар, но какво да се прави, изкушения.
, и на мен ми се дояждат понякога разни боклучави неща и не мога да се сдържа. Понякога успявам да скрия и като заспят го унищожавам 
Не мога да разбера какъв е тоя мерак да тъпчеш дете на 2 и половина с шоколад, много се изнервих. Че и ме лъже, че не й била давала ама то детето си казва. Не че има нужда и да ми казва де- само като се прибере хипер хипер хипер активна и не си следобяд и ми става ясно... Иначе вкъщи яде само харибо мечета и червени сушени боровинки или някакви други сушени плодове
. Аз все пак да си кажа... давам да детето всиииичко и шоколад и бонбони и натурални сокове и всякакви кексчета, десертчета и т.н. Да, естествено не яде само това и гледам да са в разумни ( според мен ) количества, НО детето яде всичко. Може и да ме съдите и според вас да не е правилно, но за мен това вашето е лудост. По площадките ходите ли изобщо, как успявате да обясните на детето си, че това, което яде неговото приятелче не може да го яде и то?!
.. Не знам дали ще се съгласиш с мен, но аз мисля, че не само в нашата тема се взима този тон
.
.
Нося единствено вода с мен и не виждам необходимост да набиват нещо, докато са на люлката например. Единствено могат да си развалят обяда или вечерята от това. Старая се поне един път през деня да са яли някакъв плод (или фреш). Не мисля, че си ограничавам децата, но определно искам да ги науча кое е полезно и да съдам у тях някаква хранителна култура.
И аз общо взето не съм казала че не "давам" нещо, ами споделих кои са ни лакомствата когато пазаруваме заедно и просто е невъзможно да не си хареса нещо. На вън и ние не ядем по принцип много но понеже програмата ни е малко "както дойде" се случва да тръгнем в търсене на нещо което да ни замести обяда. Но просто и двамата не сме много по сладкото, той си обича плодове. До като бях бременна плодовете ми бяха основна храна (имаше големи периоди в които никой не можеше да ме накара да хапна друго) въпреки, че не съм била чак такъв фен преди това и съм убедена че това изигра голяма роля. Вкусът се определя още от корема на мама, вече е доказано. И се възпитава също, на мен много ми допадаха като дете сухата храна и уличната такава, но нашите винаги са я избягвали(сигурно и за това ми изглеждаше съблазнителна). След като почнах работа и известно време карах предимно на такава се отвратих и си се върнах на това с което са ме "тъпкали" - супи и манджи и сега ги предпочитам пред друго. Не казвам че децата трябва да се тъпчат на сила, това е друга тема, аз мисля че от ядене на сила в момента нямам чувствителна граница кога съм сита, тъпча се до пръсване. За това и не определям предварително разни количества които "трябва" да изяде малкия. Като ми каже стига толкова и това е. Също сме разваляли обяда много пъти, един сладолед на прибиране и повече не иска да чуе за друга храна и всъщност се получава че обядва сладолед, така половината лято, не страдам от факта.