Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е серклаж, за какво се използва и как се извършва?
Какви са рисковете и ползите от серклажа?
Кога е най-добрият период за извършване на серклаж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е серклаж, за какво се използва и как се извършва?
Серклажът е медицинска процедура, при която се поставя шев на шийката на матката, за да се предотврати преждевременно раждане. Тази процедура обикновено се извършва при жени с история на преждевременно раждане или със сервикална недостатъчност, което може да доведе до преждевременно разкриване на шийката на матката. Серклажът включва прикрепване на шийката на матката с конец, за да се предотврати преждевременно раждане и обикновено се прави в случаи на установена заплаха от такова, като например разширяване или история на преждевременни раждания. Процедурата може да се извърши под обща или местна анестезия и обикновено включва легло за почивка за няколко дни след нея.
-
Какви са рисковете и ползите от серклажа?
-
Кога е най-добрият период за извършване на серклаж?
-
Какви са препоръките за живот след поставяне на серклаж?
-
Какво е зацапване след серклаж?
какви са цените горе долу, извинявам се ако сте писали но четох толкова неща и всичко ми стана каша в главата
дано всичко е наред до края 
Пробвай да се оправиш само с "лечебно гладуване". Аз така малката 2 пъти съм я оправяла за няма и 2 дена. По-добре, отколкото да се тъпчеш с още лекарства, а и бебо пак ще си хапва от теб, само твоите черва ще къркорят

imam edno dete pri nego nyamah nikakvi problemi no pri vtoroto...kazaha mi ce sim imala nedostatichnost na matochnata siyka.kazaha mi ce pri sledvastata bremennost ste mi napravyat serklaj obace ima drugo nesto sestra mi sishto si ima edno dete no i tya kogato resi da napravi vtoro tri piti i padnaha bebetata sisto kato men na 5 mesetsa.poslednite dva piti ya zashiha no pak ne moja da gi zadirji.ta sega i men me e strah da ne se sluchi i s men sistoto sledvastiya pit mnogo sim otchayana.