Серклаж - всичко за тази манипулация и ползата от нея! -2

• 122 689
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
кофти седмица ще се окаже тая 23-та. Може би инфекцията е довела до скъсяване на шийката ти, но понеже няма как да се установи с точност дали е цервикална недостатъчност или само бактерия, превантивен серклаж е зъдължителен при последваща бременност. Поне според мен. Както бяха писали по- напред в темата, той не е панацея, а и си е нож с две остриета /от него зачестяват контракциите/, но пък е някаква глътка сигурност, а и ако се случи най- лошото, поне ще си спокойна че си направила всичко по силите си. Успех Hug
Серклажът ще ми бъде задължителен следващия път така каза док това е ясно.Аз мисля че няма да се случи нищо лошо ще се пазя и моля!

# 661
  • София
Защо от серклажа да зачестяват контракциите?
Не знаех.
Аз имам мнооого контракции след серклажа, но нямах идея, че той влияе.

# 662
Mohita, преди известно време мен ме приеха в болница заради контракции. Аз съм с конизация и исках да ми се направи серклаж, но не ми направиха. Докторите и на мен казаха, че от серклажа може да се появят контракции или както е при мен (аз си ги имам) да зачестят, което пак лошо. Сега съм постоянно на легло.

# 663
Аз не мога да преценя, дали ми зачестиха контракциите след серклажа (имах си ги и преди това), но със сигурност след като ми го свалиха спряха и болки, и контракции,и гадното усещане, че ще изпусна нещо между краката. Така поне се насладих на последните три седмици бременност и хич не ми се раждаше.

# 664
  • София
Аз не мога да преценя, дали ми зачестиха контракциите след серклажа (имах си ги и преди това), но със сигурност след като ми го свалиха спряха и болки, и контракции,и гадното усещане, че ще изпусна нещо между краката. Така поне се насладих на последните три седмици бременност и хич не ми се раждаше.

Аз преди серклажа нямах контракции, но след това се случва по веднъж на ден, да ми се втвърди корема  newsm78 до скоро не знаех, че това е контракция, понеже ми е първа бременност и не съм много наясно. Никой и в болницата не ме предупреди за тях  newsm78 любопитно ми е до края ли ще ги имам, има ли някой при който да са отшумяли още преди свалянето.

# 665
miiii, не мисли как някои деца, родени в 23-а седмица, сега вече са големи. Нито знаеш доколко е истина, нито какви проблеми биха имали тези деца. Още преди да тръгна да раждам, ми казаха, че ако бебетата тръгнат, нищо не могат да направят - много са малки, много са неразвити, дори да успеят да ги спасят, ще бъдат с изключително големи увреждания. В Белгия прагът на жизнеспособност е сложен на 27-28-а седмица. Щом си имала инфекция, значи причината е ясна - сега разпитай подробно лекарят си каква е вероятността това да се повтори със следваща бременност, той какво ще направи, за да не се повтори, и какво ти можеш да направиш. Моите също се родиха живи, но след това им бяха направени изследванията, които казах. Те, слава богу, показаха, че бебетата са били напълно здрави, което за мен беше известно успокоение, аз нямах инфекция и така и лекарят, и аз бяхме наясно накъде трябва да насочим усилията си следващия път.

# 666
miiii, не мисли как някои деца, родени в 23-а седмица, сега вече са големи. Нито знаеш доколко е истина, нито какви проблеми биха имали тези деца. Още преди да тръгна да раждам, ми казаха, че ако бебетата тръгнат, нищо не могат да направят - много са малки, много са неразвити, дори да успеят да ги спасят, ще бъдат с изключително големи увреждания. В Белгия прагът на жизнеспособност е сложен на 27-28-а седмица. Щом си имала инфекция, значи причината е ясна - сега разпитай подробно лекарят си каква е вероятността това да се повтори със следваща бременност, той какво ще направи, за да не се повтори, и какво ти можеш да направиш. Моите също се родиха живи, но след това им бяха направени изследванията, които казах. Те, слава богу, показаха, че бебетата са били напълно здрави, което за мен беше известно успокоение, аз нямах инфекция и така и лекарят, и аз бяхме наясно накъде трябва да насочим усилията си следващия път.
След колко цикъла от раждането си забременяла.Как разбра че не си се изчистила добре че след 2м. ти правят кюртаж.

# 667
Точно месец след аборта ЧХГ-то продължаваше да бъде високо, гледаха ме на ехограф и доки даде срок още един месец, но не успях да се изчистя напълно. Кюретажът беше два месеца след аборта. Веднага след това започнах да пия противозачатъчни и при цикъла след втория блистър започнахме нова стимулация и инсеминация.
За да се ориентираш във времето: на 10 август ми беше абортът, на 10 октомври кюретажа, на 1 декември започнах нова стимулация на третия ден от цикъла, точно преди Коледа (около 21-22 декември) ми беше инсеминацията и на 5 януари (или горе-долу) тестът беше положителен. Тоест забременях два цикъла след кюретажа, но аз все пак съм с някаква процедура - когато става въпрос за естествено зачеване, може би нещата са различни.

# 668
Здравейте! Месец след серклажа бях на два прегледа при двама различни лекари - единият ме обнадежди, а другият направо ме вбеси. На първия преглед ми измериха шийката, която се оказа...порастнала от 1,5 на 2,7 см. Чела съм тук във форума, че и при други жени шийката се е удължила с много лежане и утрогестан. Но за мен ми се струва невероятно, защото нито лежа, нито слагам утрогестан. Освен това не мога да си обясня, как става това удължаване, когато шийката вече е шита newsm78. Ако знаех, какво ще се случи днес щях да поискам и да ми вземат влагалищен секрет.
Та отивам аз на ЖК при лекаря, който ме ши и споделям, че забелязвам необичайно течение. Очаквам да ми вземе микробиология, но той направо ми изписва глобули против гъбички с аргумента, че не било хубаво да ме "бърка". Ядосвам се, но си тръгвам и на връщане си вземам епикризата от секлажа, в която пише, че във влагалищния ми секрет има ентерококи. Взет е в деня на манипулацията, тоест с тази фауна са ме шили. Връщам се при лекаря, който ми казва, че резултатът бил излязъл след като са ме изписали (и съответно всички изброени антибиотици не са ми приложени). Но най ме втрещи факта, че на никой не му е минало през ум да ме уведоми. На всичкото отгоре лекарят ми изписа други глобули...но пак само и единствено срещу гъбички. Направо ми причернява като си помисля, че може би вече цял месец съм с бактерии и серклаж, като се има предвид, колко опасна комбинация е това. Чудя се да ходя ли на трети лекар (вече се уморих) или пак да разчитам на самолечение (вече ми стана практика).

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 21:30 от ice_sparky

# 669
Ice_sparky, за съжаление това е българската действителност и изобщо не ме учудва ... В никакъв случай не се самолекувай! Не става дума само за теб, а и за бебчето ти най-вече. Сигурна съм, че в момента него го мислиш, а не себе си. Сама казваш, че това е опасна ситуация. Според мен трябва да потърсиш мнението на трети лекар. Мога да ти дам координати на моята лекарка, ако прецениш. Преди да забременея имах гъбички. Първо ми пусна микробиология, за да види какви са, за да предприеме лечение. Изписа ми лечение (след като видя резултатите),  след това пусна контролна микробиология и гъбичките вече ги нямаше. Не работи по ЗК. Успех!

# 670
hope, отдавна търся препоръки за лекар специалист по рискова бременност, но трябва да е във Варна. Иначе за ентерококите предната бременност ми няма изписали Полижинакс.

# 671
  • София
Ice-sparky, пусни си нов секрет и тогава се лекувай!
Това, че не бива да се бърка, са щуротии. Може секретът да се вземе много внимателно, без нищо да усетиш.
Ти защо не лежиш? Със скъсена шийка не рискувай! Особено 6 и 7 месец. Успех!

# 672
Ice-sparky, пусни си нов секрет и тогава се лекувай!
Това, че не бива да се бърка, са щуротии. Може секретът да се вземе много внимателно, без нищо да усетиш.
Ти защо не лежиш? Със скъсена шийка не рискувай! Особено 6 и 7 месец. Успех!

Знам, че вземането на секрет е много повърхностно, затова се ядосвам. Понеделник ще го направя. Но се притеснявам да не са вкарали бактериите в матката още по време на серклажа (за това микробиологията трябва да е чиста при манипулацията). Не знам, как сега мога да разбера има ли инфекция в околоплодния мехур - да си направя ЦРП, запис на тонове или нещо друго, което може да даде информация? Моля, ако някой има представа да пише.
Иначе не лежа, защото се грижа за малкото си дете, пазарувам, готвя, върша най-необходимата домакинска работа. За втори път съм със серклаж и таткото го няма точно в критичните месеци. Първият път доносих бебчето до термин, дано успея и сега, само да няма инфекция  Praynig

# 673
  • София
На мен ми пускат и ЦРП, да. Май гледат и левкоцитите. Но питай лекар и не се тревожи предварително.

# 674
Ice_sparky, наистина левкоцитите са показател за инфекция. Могат да ти пуснат и ПКК.

Общи условия

Активация на акаунт