Серклаж - всичко за тази манипулация и ползата от нея! -2

• 122 687
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравей gery а на теб къде са ти правили серклажа Hug  Hug
Ще ти пиша на лични, за да не разводнявам темата  Peace

# 691
  • София
SGF, в отделението на д-р Василев правиха и моя серклаж. Страхотни специалисти са, не се тревожи.

Момичета, УСПЯХ!!! Благодарение на серклажа родих близнаците в 39 г.с.! Никой не ми даваше такива шансове. Имайте вяра, слушайте лекарите си и почивайте. Серклажът си иска лежане, никаква работа, никакво натоварване. Успех на всички:)

# 692
  • София
Браво, Мохита, и честито  bouquet
Прекрасни са такива новини, които още повече ни обнадеждават. Щом ти си успяла с две, та ние с по едно ли няма да се справим  Wink
Сега ти предстои веселата част, с удоволствие да си се гледате!

# 693
Момичета днес ходих при доктор василев и ми изписа Gynazol.След 10 дни ми каза да отида да ми пусбе секрет и ако всичко е чисто чак тогава ше ми прави серклаж Peace  bouquet

# 694
Здравейте дами!Искам да попитам след като ми направят серклажа колко често ходихте на преглед и пречили това че док ми е на час и половина път?

# 695
Ако няма проблем, си ходиш само на нормална ЖК всеки месец. Препоръчвам ти да не четеш много и да си вкарваш филми. Успех! Simple Smile

# 696
xtna007 Благодаря за отговора!Ходих на профилактичен преглед защото все още имам бяло течение въпреки че е оскъдно но исках преди да забременея да съм чиста защото така или иначе за серклажа трябва да нямам инфекции.Док каза че резултатите от изследванията са добри и да действаме че не пречело а те показваха наличие на нещо като лишеи и някаква бактерия.Каза че всичко ще е наред да не се страхувам а страхът ще се окаже най големият ми проблем май!Имали случаи като моя пояснявам да имате бяло течение преди да забременеете и да да ви предстои серклаж?

# 697
miiii, за Славчев бактериите не са проблем и затова ми направи серклажа с ентерококи във влагалищния секрет, за което аз разбрах чак месец и половина по-късно. Последствието - родих преждевременно в 30 г.с. Детето ми беше с фетално-майчина инфекция и не задиша, въпреки кортикостероидната терапия, с мозъчен кръвоизлив и бронхопулмонална дисплазия. Та и преди това съм го казвала, но вече от горчив опит ще те посъветвам - намери си друг лекар.То твоят опит е по-горчив и от моя, всъщност. Желая ти скорошно забременяване и този път да си гушнеш живо и здраво детенцето.

# 698
miiii, за Славчев бактериите не са проблем и затова ми направи серклажа с ентерококи във влагалищния секрет, за което аз разбрах чак месец и половина по-късно. Последствието - родих преждевременно в 30 г.с. Детето ми беше с фетално-майчина инфекция и не задиша, въпреки кортикостероидната терапия, с мозъчен кръвоизлив и бронхопулмонална дисплазия. Та и преди това съм го казвала, но вече от горчив опит ще те посъветвам - намери си друг лекар.То твоят опит е по-горчив и от моя, всъщност. Желая ти скорошно забременяване и този път да си гушнеш живо и здраво детенцето.
Здравей радвам се че отново ми писа  bouquetКак вървят нещата при теб роди ли вече и кой те следеше дай препоръки ти повече си ги сменила!Само ми кажи тези лактобацили предписаха ли ти ги или сама се зае с лечението?А колкото до мен преди серклажа така или иначе трябва да ми се пуснат изследвания и ако има нещо пак трябва да се лекувам то нямаше отърване от тия глупости!!

# 699
Момичета имам един въпрос вече съм в шестия месец правих серклаж 14 седмица.Но напоследък като стана усещам странна тежест ниско долу.По принцип други оплаквания нямам но ме притеснява тази тежест или нещо като дърпане ниско долу.Не смея да изляза на вън по цял ден лежа.Моля ви пишете как беше при вас според вас нормално ли е това.

# 700
Има ли мами от Стара Загора износили със скрелаж по специално при Д-р Бузалов?

# 701
  • София
Искам да споделя своята история за да помогна на мамите които се чудят дали да си направят серклаж или не (въпреки че всеки случай е много индивидуален).

Преди 5 години ми направиха конизация (LLETZ) на шийката на матката. Миналата година, когато разбрах че съм бременна отидох при лекаря който ми я направи и той спомена, че иска да ме види отново в края на 3 мес. На прегледа тогава стана ясно че шийката ми се е скъсила на 27 мм при условие че плода не тежеше повече от 300 гр тогава. На следващия ден ме приеха и ми направиха серклажа. Един вид се презастрахова да не стане рязко скъсяване следващите седмици и да загубя детето. В последствие разбрах какви са рисковете от инфекции заради конеца и че трябва стриктно следене. За съжаление лекаря ми не е в София и се наложи да си потърся добър лекар тук, който да продължи да следи стриктно серклажа и състоянието на шийката ми. С две ръце препоръчвам д-р Иван Сигридов, благодарение на който стигнах до 38 г.с + 4 дни когато ми беше и датата на секциото. За съжаление той вече не прави серклажи, но мен ме устройваше, тъй като моят вече беше направен. Последва всеки месец Микробиология и след 26 г.с. през 2 седмици правихме тест за фетален фибронектин (тест за риск от преждевременно раждане и наличие на инфекции в околоплодните води). В 28 г.с беше положителен и започнахме адекватно лечение, после беше отрицателен и в 32 гс пак се позитивира, след което отново последно щадящо бебето и мен лечение. Почти през цялото време след серклажа ми казваха да си продължа нормално ежедневието си и да не се залежавам с изключение на началото на 34 г.с когато мехура беше опрял в серклажния конец и ме посъветваха да лежа за да няма натиск и триене между двете, което да предизвиква спукване на мехура преждевременно.
Основно през бременността следяхме следните показатели: МБ веднъж месечно (за моя радост беше чиста всеки път), Урина (инфекциите в пикочния мехур също могат да предизвикват преждевременно спукване), и наличието на фибронектин в организма на майката (което ставаше с гореспоменатия тест).
На 22.07 се роди моята дъщеря Габриела и съм безкрайно щастлива. Вече сме си вкъщи и свикваме една с друга. При последваща бременност на 100 % ще се наложи отново серклаж и не бих се замислила и за секунда, защото знам че благодарение на него стигнах до финала. Искам да вдъхна надежда на всички майки, че това е средство което трябва да помогне за износването на една бременност, а не да вреди (освен в случаите когато е противопоказен серклажа - след 24 г.с, при силно скъсена или изгладена шийка и тн.) Изобщо не ме болеше свалянето на серклажния конец - може би зависи отново как е поставен и от лекаря който го сваля. Моят го махнаха непосредствено преди да направят секциото. След това изследваха конеца дали по него няма някакви бактерии които да са се предали на бебето, но всичко се оказа чисто.
Успех на всички и ви пожелавам скоро да гушнете вашите сладки бебчета  Peace

# 702
  • Пловдив
 Gery_,да е жива и здрава дъщеричката ти!
Много благодаря за споделеното! Сигурна ли си, че д-р Сигридов не прави вече серклажи? Наистина проследяването след тази манипулация е много важно...

# 703
  • София
Gery_,да е жива и здрава дъщеричката ти!
Много благодаря за споделеното! Сигурна ли си, че д-р Сигридов не прави вече серклажи? Наистина проследяването след тази манипулация е много важно...

zok Аз лично не съм го питала, защото отидох при него с вече направен серклаж. Но преди месец се запознах с едно момиче (на ЖК, която ми води друг лекар, който ме изражда) и тя спомена, че е била при Сигридов предишния ден и той я е препратил към Бойко  Димитров в Токуда за серклаж с обяснението че вече не прави серклажи и не разполага с база където да извършва тази процедура. Та информацията ми не е директно от него, но е от скоро. Най-добре е да се пита лично доктора, за да е сигурно  Peace

# 704
  • Пловдив
Gery,звучи логично това с базата...
Беше ли ти назначен антибиотик преди манипулацията?След серклажа слагала ли си Утрогестан?Каква ти беше терапията след положителния тест за фетален фибронектин?
Разпитвам те,защото имам изгубена бременност,заради недобро следене след серклаж(да не кажа никакво)...сега може би ми предстой превантивен и много ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт