Серклаж - всичко за тази манипулация и ползата от нея! -2

• 122 689
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Ice_sparky, наистина левкоцитите са показател за инфекция. Могат да ти пуснат и ПКК.

В епикризата пише, че на изследването в болницата левкоцитите ми са били на горната граница - 11. А сега най-рано в понеделник мога да отида до някоя лаборатория, защото днес съм плътно с малката.

# 676
нз доколко постът ми е уместен в тази ситуация, но все пак- гледна точка... моята бактерия не я откриха с нищо, докато не изтекоха водите. Пусни си контролно резултатите, колкото да си спокойна за себе си- че нямаш нищо, или да проведеш адекватно лечение. Относно лежането- препоръчвам ти го. Ясно е че няма как да го направиш на 100%, но ако имаш начин за помощ от близки, сега е моментът. Най- важното е да не се филмираш обаче, мисли си че вс ще е наред.. и ще бъде  Hug Hug

# 677
Здравейте дами отново се включвам с въпрос!След процедурата серклаж четох че конеца се сваля ако има някаква инфекция въпросът ми е може ли да се свали конеца да се излекува инфекцията и пак да се сложи ако това се случи в по ранна седмица след слагането.А ако е късно какво става предизвикват ли раждане или остават нещата така докато не се случи преждевременното раждане.Ако някой е преживял това ще помоля от името на много бъдещи майки да обясни.

# 678
Е, едва ли ще свалят серклажа временно, по- скоро ще се опитат да овладеят инфекцията медикаментозно. Раждане ще предизвикат само ако няма друг избор, иначе се опитват да добутат бременността до читава седмица.

# 679
  • София
Miii, не се вкарвай в излишен филм! Никой няма да предизвика аборт заради инфекция, а ще се опита да я лекува! Не вярвам и серклажа да свалят. На мен ми намериха бактерии в секрета и понеже имаше и леки съмнения за инфекция (вътре в матката), ми пуснаха венозен АБ. Правят се кръвни изследвания също и се проследява как се влияе лечението.

# 680
divost, съзнавам, че понякога човек е безсилен, но поне е длъжен да направи всичко, което зависи от него. Аз наистина се поуспокоих - щом бебето расте със същите темпове, би трябвало да се чувства добре. И ЦРП-то ми е в норма, другите резултати ще излязат в края на седмицата. Но докато четях трескаво попаднах на нещо интересно, което предполагам ще е полезно на всички тук - приемът на витамин С преди и по време на бременността може съществено да намали риска от преждевременно спукване на околоплодния мехур (PROM). Ето тук са публикувани конкретните изследвания: http://www.gentlebirth.org/archives/prom.html#Prevention

# 681
Здравейте момичета,и аз при вас.Вчера ми правиха серклаж,а днес имам сърбеж във влагалището.Случвало ли ви се е?
 ice_sparky ти къде прави серклажа и кой те следи?

# 682
Здравейте момичета!Какво правите как сте как вървят нещата със серклажите не сте писали отдавна?За тези на които им предстои тази манипулация ни е много важно нуждаем се от подкрепа!Докторът ми пусна микробиологични изследвания и цитонна маска резултатите от микробиологията са че имам някаква рядко срещана бактерия за нея ми изписаха антибиотик от антибиограмата а цитонната маска показа ПАП 1-2 и коки за тях ми изписаха полижинакс.Положението е такова бялото ми течение в момента спря има някакви мини две три капки това не се е случвало от години просто никога не ми е спирало дори.
Незнам дали някой ми е следял постовете но аз в момента не съм бременна абортирах преди 2м. сега ще пробваме за втори път но ми казаха че при следваща бременност ще ми правят серклаж.С опитите поради работите ни ще изчакаме да мине лятото но до тогава ме е страх пак да не се появи някоя инфекция или коки на мъжът ми не му изписаха никакви лекарства .Тъкмо се изчистих и ще е жалко преди да забременея да се инфектира пак нещо.

# 683
miiii, коя е рядко срещаната бактерия, стана ми интересно? За да поддържаш добра микрофлора на влагалището е добре сега след антибиотиците и полижинакса да направиш 1-2 курса с лактобацили (глобули Флоражин или Лактажин - аз харесвам повече първите). След серклажа аз си правя курс всеки месец, за да предотвратя инфекция. Иначе шийката ми продължава да "расте". При серклажа в 15 г.с. беше 1,5 см., в 20 г.с. я измериха 2.7 см., а този понеделник в 24 г.с. вече е 3,3 см. Пошегувах се с лекаря, че, ако върви така до раждането ще стане нормална  Laughing. Разбира се, продължавам да се страхувам - най-вече от инфекции.

# 684
miiii, коя е рядко срещаната бактерия, стана ми интересно? За да поддържаш добра микрофлора на влагалището е добре сега след антибиотиците и полижинакса да направиш 1-2 курса с лактобацили (глобули Флоражин или Лактажин - аз харесвам повече първите). След серклажа аз си правя курс всеки месец, за да предотвратя инфекция. Иначе шийката ми продължава да "расте". При серклажа в 15 г.с. беше 1,5 см., в 20 г.с. я измериха 2.7 см., а този понеделник в 24 г.с. вече е 3,3 см. Пошегувах се с лекаря, че, ако върви така до раждането ще стане нормална  Laughing. Разбира се, продължавам да се страхувам - най-вече от инфекции.
Да ти кажа изследването не е при мен в момента започваха с А уикипедията е само на англииски пишеше малко за тях че са пръчковидни че се срещат в червата по скоро при човека иначе ги има и във почвата и някакви такива нищо особедно но рядко срещани.Изключително много се радвам за теб дай боже всеки му.Ами тези лактобацили лекар ли ти ги исписва мога ли без рецепта да си ги взема при теб как беше?

# 685
Отдавна не съм влизала, защото не ми остава време. Разписвам се, само да кажа на всички да не се плашат от серклажа и да не се вкарват в излишни филми. Просто бъдете спокойни и се пазете!
Бях в края на 4 месец , когато ми го направиха. Махнаха ми го 2 седмици преди термин. Нямах никакви контракции през цялата бременност. Родих нормално, бързо и безпроблемно, за има няма 2-3 часа от първата контракция до изплакването на малкия.  Wink

# 686
Здравейте мили и борбени мамчета.Вие ми давате сила и на мен.Ако всичко е наред с МБ в четвъртък и на мен ще ми правят серклаж.В Шейниво Др.Василев.Стискайте  ми палци всичко да е наред с мен и моята принцеса.Може ли да ми кажете колко време сте в упойка? Confused newsm78

# 687
  • София
SGF, не съм засичала точно, но не повече от 15-20 мин. е упойката. После ми беше сънливо и замаяно още няколко часа.

# 688
  • София
Здравейте мили и борбени мамчета.Вие ми давате сила и на мен.Ако всичко е наред с МБ в четвъртък и на мен ще ми правят серклаж.В Шейниво Др.Василев.Стискайте  ми палци всичко да е наред с мен и моята принцеса.Може ли да ми кажете колко време сте в упойка? Confused newsm78

Здравей SGF link,

Пожелавам ти успех и съм сигурна, че всичко ще е наред - за лекарите това си е станала стандартна процедура и не го приемат за нещо кой знае какво  Peace При мен не беше повече от 30-40 минути мисля. В 10:30 ми сложиха упойката, а в 11:30 вече бях събудена и в пълно съзнание. С теб сме и не го мисли много, всичко минава бързо  Hug Аз съм на мнение, че когато се налага е много по-добре със серклаж отколкото без  Peace

# 689
Здравей gery а на теб къде са ти правили серклажа Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт