Серклаж - всичко за тази манипулация и ползата от нея! -2

• 122 689
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Каква е връзката между серклажа и секциото? Аз лично не я виждам, но пък не съм и специалист.

# 646
Каква е връзката между серклажа и секциото? Аз лично не я виждам, но пък не съм и специалист.

Връзка няма. При жени с цервикална недостатъчност дори раждането е по-лесно.

# 647
единственото което ми идва наум е да планират секцио преди евентуалното тръгване на плода, за да не се разкъса шийката. Ама като се има предвид, че серклажа се сваля в началото на деветия месец..явно просто секциото вече се предпочита при всички случаи.

# 648
  • София
А серклажът не може ли да се махне по време на секцио? Хич не ми се иска още две упойки (ако ще раждам секцио).
Може би препоръчват операция, защото шийката е наранена от конеца, знам ли. Ще питам мойта лекарка.

Случва ли ви се бебетата да ви ритат много ниско долу и да усетите остра болка на мястото на серклажа?

Арлена, как си?

# 649
маха се без упойка. Не е особено приятно, но е доста кратко като усещане.

# 650
Аз изобщо не усетих махането на конеца, дори не беше неприятно. И мен дъщеря ми ме риташе право в серклажа, защото беше ниско и седалищно. Заради това я извадиха със секцио. Но сега след една операция и втори серклаж говорим с лекарката за нормално раждане. Просто на доста лекарите секциото им е по-удобно, за това го препоръчват, а не защото е в интерес на майката и бебето.

# 651
Моето риташе зверски. Не знам дали беше в серклажа, ама болката беше силна, остра, все едно всеки момент ще излезе, а аз съм от търпящите на болка. Обикновено се случваше като ставам от седящо положение. Моят обаче още в седмия месец се беше подготвил на стартова позиция и лекарят му напипваше главата, та сигурно това е причината.

Серклажът не се маха с упокойка, а на гинекологичния стол - не е най-приятното усещане, но има къде-къде по-гадни.

Дори в Белгия българските лекари са известни с това, че предлагат секцио наляво и надясно. Да не би за него да искат повече пари? Аз лично имах много леко раждане - компенсация за година и девет месеца манипулации от най-различно естество, много изплакани сълзи и много болка. Два часа след раждането вече сменях памперси... и продължавам и до днес Laughing

# 652
  • София
Някой по-напред в темата издирваше д-р Сигридов.

В близнашкия подфорум прочетох, че започва работа в МЦ "Св. Петка".

# 653
  • София
Здравейте,

Скоро писах, че  ми направиха серклаж педи няколко дни, но в Плевен - иска ми се да спра да пътувам и да си намеря добър лекар в София, който да ме следи на частно.
Въпроса ми е, някой може ли да ми препоръча добър специалист в Токуда, Надежда, или дори и на друго място, който прави серклажи, за да ми следи изкъсо серклажа и шийката на матката.
  bouquet

# 654
Гери, д-р Христов в Надежда следеше моята бременност. Мн добър специалист, а и прекрасен човек.. /субективно мнение разбира се Peace/

# 655
Здравейте мили дами!Включвам се набързо в тази тема по необходимост от информация!Преди месец и половина преждевременно родих в 23г.с. беше много страшно но аз много бързо го преодолях!След раждането бях на преглед  показах епикризата и докторът установи че проблема се е появил поради цервикална недостатъчност и при следваща бременност ще правим серклаж трябва да го посетя пак след като ми свърши първият цикъл тогава ми взе цитонна маска и МБ освен това ме бръкна и каза че каналът ми е все още отворен 1.5см което означавало че при другото забременяване ще ми направи серклажа още в 13г.с. това ми прозвуча страшно смятам да започнем с опитите след 3 цикъла нямам търпение но не крия че много ще ме е страх.Отново се уповавам на божията сила и вярвам че господ ще ни дари с хубави здрави бебета.Днес получих иследването от плацентата пише нещо от сорта че имало остра инфекция кръвоизливи.А в епикризата пише че раждането е минало добре намала съм кръвоизливи и доки каза че се е срещнал с лекарката която ме изроди и тя е казала че много трудно ми е извадила плацентата което означавало че няма проблем с нея и била добре захваната а сега чета това но доки ще каже най добре и все пак се притесних защото вътрешно си мисля че с това раждане са се изчистили всички инфекции от мен и господ ме е спасил от нещо!Стискайте палци!!!

# 656
Здравейте мили дами!Включвам се набързо в тази тема по необходимост от информация!Преди месец и половина преждевременно родих в 23г.с. беше много страшно но аз много бързо го преодолях!След раждането бях на преглед  показах епикризата и докторът установи че проблема се е появил поради цервикална недостатъчност и при следваща бременност ще правим серклаж трябва да го посетя пак след като ми свърши първият цикъл тогава ми взе цитонна маска и МБ освен това ме бръкна и каза че каналът ми е все още отворен 1.5см което означавало че при другото забременяване ще ми направи серклажа още в 13г.с. това ми прозвуча страшно смятам да започнем с опитите след 3 цикъла нямам търпение но не крия че много ще ме е страх.Отново се уповавам на божията сила и вярвам че господ ще ни дари с хубави здрави бебета.Днес получих иследването от плацентата пише нещо от сорта че имало остра инфекция кръвоизливи.А в епикризата пише че раждането е минало добре намала съм кръвоизливи и доки каза че се е срещнал с лекарката която ме изроди и тя е казала че много трудно ми е извадила плацентата което означавало че няма проблем с нея и била добре захваната а сега чета това но доки ще каже най добре и все пак се притесних защото вътрешно си мисля че с това раждане са се изчистили всички инфекции от мен и господ ме е спасил от нещо!Стискайте палци!!!
Понякога шийката се скъсява и отваря за часове, заради инфекция. Добре е да се изясни, това ли е причината да изгубиш бебчето или наистина става дума за цервикална недостатъчност. По постовете ти разбрах, че си от Варна и също си при Славчев като мен. За съжаление така и не намерих лекар в нашия град, на който мога да се доверя за моя проблем (вече втора бременност съм със скъсена шийка и серклаж). Славчев изобщо не ми обърна внимание, как е протекла предишната ми бременност и ако не беше да ходя и на други прегледи, когато усетя болки, и аз по Нова година щях да съм в твоето положение (беше ми останала само 1,5 см. шийка в 13 г.с.).

# 657

Аз също родих в 23-а седмица, но през 2011 г. Беше в началото на август, в началото на октомври ми направиха кюретаж, тъй като не се бях изчистила и в началото на януари отново бях бременна. С втората бременност ми направиха серклажа още в 13 седмица и благодарение на него + много лежане + много лекарства стигнах до края на 38-а седмица.

Много е важно да разбереш от какво точно се е скъсила шийката - дали е от инфекция, дали имаш някаква анатомична особеност или просто така. Аз нямах инфекция, но бях бременна с близнаци (доста едрички за седмицата си), та според лекарите това била причината. На ембрионите правиха всякакви изследвания за генетични и хромозомни болести - нищо не беше открито. Така че преди да започнете отново с опитите, отхвърли всички възможни причини за скъсяването и ако се намери причини, искай да се направи всичко, за да не се повтори. Серклажът не е панацея - ако шийката тръгне да се скъсява, серклажът няма да спре скъсяването.

Успех и горе главата! Предполагам, че ти е много мъчно, че всичко ти е черно, но те уверявам, че ще го преодолееш. Както казваше психоложката, при която ходех след аборта: ''Никога няма да забравиш за случилото се, но един ден ще се събудиш и вече няма да страдаш'' + друга бременност няма да замени загубеното дете, както си мислех аз. Пожелавам ти скоро отново да бъдеш бременна и този път до края.

# 658

Аз също родих в 23-а седмица, но през 2011 г. Беше в началото на август, в началото на октомври ми направиха кюретаж, тъй като не се бях изчистила и в началото на януари отново бях бременна. С втората бременност ми направиха серклажа още в 13 седмица и благодарение на него + много лежане + много лекарства стигнах до края на 38-а седмица.

Много е важно да разбереш от какво точно се е скъсила шийката - дали е от инфекция, дали имаш някаква анатомична особеност или просто така. Аз нямах инфекция, но бях бременна с близнаци (доста едрички за седмицата си), та според лекарите това била причината. На ембрионите правиха всякакви изследвания за генетични и хромозомни болести - нищо не беше открито. Така че преди да започнете отново с опитите, отхвърли всички възможни причини за скъсяването и ако се намери причини, искай да се направи всичко, за да не се повтори. Серклажът не е панацея - ако шийката тръгне да се скъсява, серклажът няма да спре скъсяването.

Успех и горе главата! Предполагам, че ти е много мъчно, че всичко ти е черно, но те уверявам, че ще го преодолееш. Както казваше психоложката, при която ходех след аборта: ''Никога няма да забравиш за случилото се, но един ден ще се събудиш и вече няма да страдаш'' + друга бременност няма да замени загубеното дете, както си мислех аз. Пожелавам ти скоро отново да бъдеш бременна и този път до края.
Което зависи от мен ще го направя но нали за това са лекарите околоплодните води са били зелени което означава че е имало инфекция но с МБ нали това установява.Генетични иследвания се пускат мисля когато аборта е мисед.Какво друго мога да направя кажи на теб какви иследвания са ти направили след аборта.Моето бебче също беше тежичко за седмиците си!Ден преди аборта бях на преглед с контракции и доки каза че имам скъсена шийка.Абе божа работа не правиха аутопсия защото то беше живо като цяло поради малката седмица недоразвито бях чела но не се сещам как се казваше мамата че родила в 23г.с. и вече детенцето е на 22м. това е истинско чудо!Бих искала да я попитам дали всичко с него здравословно е наред!

# 659
кофти седмица ще се окаже тая 23-та. Може би инфекцията е довела до скъсяване на шийката ти, но понеже няма как да се установи с точност дали е цервикална недостатъчност или само бактерия, превантивен серклаж е зъдължителен при последваща бременност. Поне според мен. Както бяха писали по- напред в темата, той не е панацея, а и си е нож с две остриета /от него зачестяват контракциите/, но пък е някаква глътка сигурност, а и ако се случи най- лошото, поне ще си спокойна че си направила всичко по силите си. Успех Hug

Общи условия

Активация на акаунт