Слънчице пече и пролет пука, ДЕКЕМВРИЙЧЕ смее се и гука!

• 30 310
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
Бебко спи по гръб от раждането си, никога не съм го слагала на една страна.  Peace

# 76
Моето бебе спи по гръб от самото начало. Всички лекари и акушерки това съветват. Главичката му е на една страна и не се сплесква отзад.

По корем спи само когато го гушкам върху моя стомах, но тогава съм будна и наблюдавам дали диша.

Настрани никога не го слагам. Аз съм слагана настрани, за да не ми се сплесква главичката и наистина имам много хубава глава  Laughing, но към днешна дата препоръките са бебето да спи по гръб заради синдрома на внезапната смърт (знам, че информацията относно това, което я предизвиква е противоречива, но явно си имат някакви изследвания и статистики лекарите, макар и те да не дават пълната картина.)

За през деня имаме кошарка. Там много обича да бута едни дръчащи топки. Имаме и шезлонг на Чико, но май не му е много интересно там. Играчките са в едни умрели цветове, а и са прекалено далече за да ги бута. Не е най-добрият дизайн, но ни е подарък.

# 77
Ние също спим по гръб от мноооогоо отдавна,като главата и е на едната страна.Момичета,искам да ви питам вашите бебоци заглеждат ли се в телевизора?Моята принцеса като се втренчи в него и не мигва.Много и е интересно,а няколко майки ми казаха че не е хубаво да гледа тв,а тя се заглежда помалко а то е отдалече все пак.

# 78
  • София
Angel's заглежда се и още как и то с голямо любопитство,преди седмица и нещо му пуснах Baby TV ,а днес за малко един руски детски канал (че нали ми е 1/8 русначе  Laughing Heart Eyes ),но пускам за не повече от 10 минути.Ами облъчванията не са много полезни,дори при новите хубави плазми да са сведени до минимум,та затова и като поотрасне ще гледам да ограничавам максимално времето пред тв и комп Naughty и дано успея.

# 79
  • Пловдив
Значи "проблема" със спането не е проблем. Д-ра ни във Франция, където по принцип живеем каза - нека спи както й е удобно, незнам защо тук педито така се закучи с това спане настрани. Ники се заглежда доста в телевизора. Много е любопитна също. Дори да я кърмя, все се оглежда да види какво става или поглежда към телевизора.

# 80
Ние пък всяка сутрин гледаме заедно телевизия.  Sunglasses

# 81
  • Варна
Здравейте!
Нашата малка Ники също много обича да гледа Тв, лошото е че е 40 инча и на няма и 2 метра от повивалника, та аз заставам отстрани поне малко да и отвличам вниманието докато й сменям памперса. Вече повече от 10 дни ни мъчат тия зъбки. Вчера ходих извънредно при педи и каза да се заредя с търпение и изписа Дентокинд. Успокоява се само като я вдигна на ръце, наклоня ли я и започва да реве. Та си помислихме и ние за шезлонг, но тя не иска да лежи в този момент като я боли. Иначе си е весела, играе си, усмихва се, гука. Прати ни на кожен за обрива и излезе, че е атопичен дерматит. За сега ще се мажем със Стелатопия, тъй като сме и без това на козметиката на Мустела. Дано има подобрение.
Все още сме само на кърма от днес нямаше как да не й дам вода, тъй като трябваше да разтворя с нещо тия таблетки Дентокинд.
Много ми е притеснено с това захранване, особено кофти е като се разминаваме с педито(тя каза да й дам сок, а аз отказах), а и толкова различна информация... а времето си тече и е сега ще дойде момента. Вие кога мислите да започнете и с какво? Тревожа се, че с това кърмене на поискване никакъв режим и си правим каквото поискаме.

# 82
Аз мисля да захраня след навършване на 6м. И ние сме само на кърма и то на поискване. Вечер последното и ядене е към 11-12 (това от Brayda го преписах с късното хранене) и спи до 6-7 сутринта. И до там с режима ни. През деня ако сме навън яде на 3 часа. Ако сме си в къщи мрънкоти и иска да съче постоянно. Не яде просто ле лигундри на цицата. Нямам търпение да се стопли и да започнем да излизаме всеки ден за да установим твърд режим за да мога да заместя пълнценно поне едно хранене до края на лятото

# 83
  • гр. София
И аз кърмя на поискване, включително и в парка. Ще захраня след 6м. и то със зеленчуци, а сокове ще давам по-нататък. То всъщност захранването значи да се дава по 1 лъжичка пюре веднъж дневно, та детето пак ще си е основно на кърма. Целта на това пюре първоначално няма да е да служи за наяждане, а за да свиква детето с различни вкусове и текстури. Да не говорим, че първите пъти то ще изблъсква храната с езиче - не защото не я харесва на вкус, а заради вродения рефлекс да си издава езичето напред, когато суче. Може би децата, хранени с шише, по друг начин ще реагират при захранване, тъй като сукането от гърда е различно от смученето от шише Rolling Eyes

# 84
Вчера бяхме на ваксини и Емо доста добре се представи.Едната дори не я усети ,а на втората малко плака,но малко.Вече е 7700 и е 63 см.Педиатъра каза,че само на кърма не са проблем кг ,но ако бяхме на АМ добре щяла да ни се накара.Емо не пие нито вода нито чай,само на маминото млекце Wink
Ние още имаме крусти но аз не го мажа с нищо и не го реша .
Малчо от около седмица се мъчи да се надига и иска да е седнал но педиатъра каза че е много рано за сядане ,чааак 6 месец.На столчето за кола отдолу слакам една сгъната пелена защото не ми допада ъгъла който се получава.
Емо спи но кръб още от първия месец-той така си иска.В болницата ми казаха да го подпирам с нещо за да спи на страни,но не се получава-детето си знае как му е удобно.
За захранването ми се искаше да изчакам,но имаме проблем с изхождането-на 3 дни и като навърши 4 месеца ще започваме с пюре от тиква по препоръка на педиатъра .

# 85
  • Пловдив
Здравейте!
Нашата малка Ники също много обича да гледа Тв, лошото е че е 40 инча и на няма и 2 метра от повивалника, та аз заставам отстрани поне малко да и отвличам вниманието докато й сменям памперса. Вече повече от 10 дни ни мъчат тия зъбки. Вчера ходих извънредно при педи и каза да се заредя с търпение и изписа Дентокинд. Успокоява се само като я вдигна на ръце, наклоня ли я и започва да реве. Та си помислихме и ние за шезлонг, но тя не иска да лежи в този момент като я боли. Иначе си е весела, играе си, усмихва се, гука. Прати ни на кожен за обрива и излезе, че е атопичен дерматит. За сега ще се мажем със Стелатопия, тъй като сме и без това на козметиката на Мустела. Дано има подобрение.
Все още сме само на кърма от днес нямаше как да не й дам вода, тъй като трябваше да разтворя с нещо тия таблетки Дентокинд.
Много ми е притеснено с това захранване, особено кофти е като се разминаваме с педито(тя каза да й дам сок, а аз отказах), а и толкова различна информация... а времето си тече и е сега ще дойде момента. Вие кога мислите да започнете и с какво? Тревожа се, че с това кърмене на поискване никакъв режим и си правим каквото поискаме.
Ние също сме с атопичен дерматит и козметика на Мустела, но Стелатопия не ни помогна. Сега сме с Екзомега Дефи на Адерма и има по-голям резултат. Колкото до режима, както и да се опитвам да спазвам такъв при нас не се получава. Само вечер в 23ч. и сутрин в 6ч. спазва, иначе постоянно иска да е на гърда, като понякога само се лигави. За захранването мисля, че е рано още. Мисля от 4 месец да дам сок от ябълка и морков.

# 86
  • гр. София
иначе постоянно иска да е на гърда, като понякога само се лигави.

Просто търси близост.
Ти не обичаш ли да се гушкаш?  Wink

# 87
Благодарности за новата тема!  bouquet

# 88
Здравейте, мами! Да се запишем и ние - бебе Димитър се роди на 12 декември, 3950 гр. Кърменето не ни потръгна заради редица грешки от моя страна (най-голямата от които - "защо да чета за кърменето предварително, то си е естествен процес"  Simple Smile )и сега сме на АМ + изцедена кърма. Мисля да захранвам в 4 месец със зеленчуково пюре.
Митко също гледа телевизия с голям интерес, но гледам да не го оставям за дълго.
За спането - спим заедно на голямата спалня и най-лесно заспива като го обърна към мен, но после си се обръща по гръб.
От доста време ви чета (още от началото на бременността  Embarassed ), но чак сега се наканих да пиша. Може ли някой да ме добави във фейсбук групичката - във фейса по принцип съм по-активна  Grinning Това е моят профил:

Скрит текст:
Всъщност, сега видях, че трябва да го пратя на Manhamanha, така че го трия от тук  Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 10:03 от Sunny86

# 89
запис,че Ви изпуснах и се връщам да чета и после ще коментирам

Общи условия

Активация на акаунт