Черен списък на храни и хранителни продукти - 5та тема

• 160 169
  • 635
  •   1
Отговори
# 405
А възможно ли е да е бил размразяван и пак замразен? Тогава зеленчуците потъмняват и приличат на дроб.

# 406
Не зная, но каквото и да е не бих купила пак от същия. Освен че почти половината беше кафяв, имаше и много наранени шушулки, имаше и тук-там някоя анемично жълтеникава. Не хубаво зряло жълто, а едно такова повяхнало-гнило... Абе, може и от партида да е, и от неправилно съхранение/транспортиране, но все пак бях разочарована и няма да повторя.

От Билла го взех, досега не се е случвало да взема нещо кофти от "замръзналия" щанд.

# 407
Добавям пиле на грил от топлата витрина на Фантастико. Вътре има нещо като слуз със ситни трохи, снежно бяла, вътре в месото. Не е единичен случай, иначе нямаше да го поставя.

# 408
Добавям пиле на грил от топлата витрина на Фантастико. Вътре има нещо като слуз със ситни трохи, снежно бяла, вътре в месото. Не е единичен случай, иначе нямаше да го поставя.

За цялото пиле ли става дума?  Не дали в цялото пиле има, а дали се продава цяло пиле?

# 409
Да, цялото пиле на грил.

# 410
Здравейте, включвам се по дискусията "бели" и "черни" магазини от 3 страници назад. Аз откривам някаква зависимост магазин-стока.
Купували сме кашкавал на Лакрима от 3 различни магазина. На цената от 7 лв във Фантастико и промоционална 5 лв в Била взех страхотен кашкавал, а в Кауфланд на цена от 7 лв беше в друга опаковка и ужасен вкус, изхвърлихме го накрая наполовина неизядено. Аналогично нещо ми се случи с Deutsche Markenbutter. Мисля, че Кауфланд много извиват ръце за отстъпки, и съответно доставчиците им доставят стоки с по-ниско качество.
Сирене на Лакрима (последен опит с тази марка) ми се точеше с някаква гадна лига, изхврълихме го цялото, защото ми призля от гледката.

# 411
Малко извън темата, но аз връщам в магазина продукти, които не стават за ядене. Например съм връщала в Пикадили сирене по БДС  (на Бор-чвор мисля, че беше), което след отваряне миришеше ужасно. Върнаха ми парите.

# 412
Малко извън темата, но аз връщам в магазина продукти, които не стават за ядене. Например съм връщала в Пикадили сирене по БДС  (на Бор-чвор мисля, че беше), което след отваряне миришеше ужасно. Върнаха ми парите.

Въобще не е извън темата - това е единственото адекватно според мен поведение.

В моя черен списък е киселото мляко на Верея - не вкисва ....
Олио Ралица - имаше пластмасов привкус, при опит да позапържиш нещо пръскаше зверски
... Като цяло рядко се натъквам вече на продукти за черен списък ... много внимавам...

# 413
  • Варна
Цитат
Мисля, че Кауфланд много извиват ръце за отстъпки, и съответно доставчиците им доставят стоки с по-ниско качество.

Не е само тази верига,да не говорим,че и пари им искат на месец,защото стоката е в магазина,нещо като наем.

Има и друго,много често сиренето е едно,а се продава за няколко вида,затова има разлика в качеството и вкусовете,както и кашкавала,давам пример,познавам производител на млечни продукти,който никога не е зареждал магазинче до близкото пазарче,но си позволяват да сложат етикет с неговата марка,че и под едровата му цена.

# 414

За цялото пиле ли става дума?  Не дали в цялото пиле има, а дали се продава цяло пиле?

Хора, не си купувайте никога неща от топлите витрини на тези магазини (имам предвид не само Фантастико, а всички вериги). Там се приготвя цялото им старо и граничещо с разваляне месо, като вкусът се замазва с много подправки.

# 415
Последно време се разочаровам от кравето сирене на Олимпус. При загряване се стопява и направо изчезва, а последната опаковка, която бях взела дори имаше горчив вкус. Все пак не е от най-евтините сирена.

# 416
Вечният въпрос : какво предпочитате - краставица с вкус на наденица или наденица с вкус на краставица?
Дори и аз не мога да си отговоря.
И после се питам дали храните в черния списък са някакви вредни храни или пък са супер полезни и натурални , но вкусът им няма нищо общо с този който трябва да е и може да се яде само насила - ако животът ти зависи от това.

Искам да поговоря за маслините. За толкова много магазинчета за маслини с десетки видове:евтини,скъпи... За това,че си купувам по 100 грама от всичко и накрая съм повече от отвратен.
За маслини които миришат на пръдня. За различни видове маслини миришещи на една и съща пръдня. Които маслини могат да се ядат само насила, ако животът ти зависи от това.

Не знам за вас хора, но според мен не е нормално въобще някой да ги купува тия маслини - та те не могат да се ядат. Измежду всички видове които купих , намерих само един вид ,който наистина има вкусови качества ,мирише си на маслина и ти е кеф да го ядеш.
Кой ще ги купи останалите? Защо въобще ги продават?
Хората идиоти ли са да купуват?

Или пък - един път купувам , харесва ми дадения модел. Купувам след пет дни същия модел - вече не става за ядене. Мешат ли ги, развалят ли се , нямам представа.

# 417
Явно не обичаш маслини... Simple Smile. Спри да търсиш идеалната маслина,тогава и дилемата от къде и каква да си вземеш ще отпадне.А как мирише истинската маслина?Доколкото съм чувала вкуса на току що откъсната маслина е нещо отвратително.

# 418
Разбирам го човека по-горе ... само дето за да е смислен постът му трябва да посочи и за кои магазини долу горе става въпрос....

Лично за себе си ... дегустирам и тогава купувам ... или почвам да разпитвам каква и като не могат да ми отг ми дават да пробвам и така се ориентирам.

# 419
Вечният въпрос : какво предпочитате - краставица с вкус на наденица или наденица с вкус на краставица?
Дори и аз не мога да си отговоря.
И после се питам дали храните в черния списък са някакви вредни храни или пък са супер полезни и натурални , но вкусът им няма нищо общо с този който трябва да е и може да се яде само насила - ако животът ти зависи от това.

Искам да поговоря за маслините. За толкова много магазинчета за маслини с десетки видове:евтини,скъпи... За това,че си купувам по 100 грама от всичко и накрая съм повече от отвратен.
За маслини които миришат на пръдня. За различни видове маслини миришещи на една и съща пръдня. Които маслини могат да се ядат само насила, ако животът ти зависи от това.

Не знам за вас хора, но според мен не е нормално въобще някой да ги купува тия маслини - та те не могат да се ядат. Измежду всички видове които купих , намерих само един вид ,който наистина има вкусови качества ,мирише си на маслина и ти е кеф да го ядеш.
Кой ще ги купи останалите? Защо въобще ги продават?
Хората идиоти ли са да купуват?

Или пък - един път купувам , харесва ми дадения модел. Купувам след пет дни същия модел - вече не става за ядене. Мешат ли ги, развалят ли се , нямам представа.

Да,  ужасни са. Аз купих с бадем от Кауфланд и бяха развалени.  И двата пъти.  И ги върнах естествено.  Явно трябва да се купуват само в буркан и на реномирани марки.

А краставиците.... ми те в момента имат вкус на ряпа.  Отврат са.

Общи условия

Активация на акаунт