Пролетта кацна във Франция 34

• 34 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
Ами право уча и отделно апликирани езици и смятам да го смеся в едно .В миналогодишния код сивил още си беше така,а оттогава нито съм го купувала..а вече сме на облигации и спряхме със семейното.
Но сега прочетох - валидно е все още,но с условието че родителите трябва да имат резидентски карти,а не само титр де сежур и да не са напускали страната за повече от 6 месеца.

Аз лично бях много ужасена от това и се поинтересувах за минали години как проверявали арабките по самолетите дали са бременни и в кой месец да не би да го пръкнат във Франция и да получат с бъдещото резидентче и право и те да останат.Наистина странна система..дават гражданство на хора,които въобще няма да бъдат полезни на обществото само защото са от бившите колонии,

Надявам се сега да се е променило.

Днес чух пък за бума на украински и руски булки във Франция..

# 31
Докато се довлека, вие сте изписали новата темата  Laughing Мерси за пролетното настроение.
Малко съм hors sujet - ама да споделя, гледах един филм с Брад Пит тази вечер и като ме налегна една носталгия  Crazy
Лелееее, ако чуя моя човек, че иска да ходи да живее в Бг, ще му метна един леген студена вода  Mr. Green

# 32
Аз лично бях много ужасена от това и се поинтересувах за минали години как проверявали арабките по самолетите дали са бременни и в кой месец да не би да го пръкнат във Франция и да получат с бъдещото резидентче и право и те да останат.Наистина странна система..дават гражданство на хора,които въобще няма да бъдат полезни на обществото само защото са от бившите колонии,

Ами не са ги проверявали (надявам се, иначе жени = добитък). Пък и не смятам, че хората от бившите колонии не са полезни за обществото. Много от имигрантите от по-старото поколение са дошли 60-те, когато държавата е имала остра нужда от работна ръка. Впоследствие идват и семействата им по силата на закона за събиране на семействата. В този смисъл имигрантите също са работили за изграждането на това общество. Италианците също са били наемани за работа в строителството масово. А Алжир е бил част от Франция все пак, не просто колония.
Иначе право и апликирани езици звучи много добре. Две специалности ли са това или програмата ги съчетава?

# 33
Две специалности са,но втората съчетава първата в това което искам да да правя после - международни връзки в една компания ,консолидация на правните норми..нещо такова.В никакъв случай адвокат...

Иначе някога да,сега да те е страх да си сама жена на улицата...Моят ме е екипирал със спрей,защото почти няма вечер някой от бивша алжирска Франция да не оцени колко съм шармантна

# 34
За да станеш адвокат във Франция...може първо да остарееш. Първо колко там години университет, после една година подготовка за изпит в специално у-ще, после учи в това у-ще още няколко години. Имаме една пишман адвокатка във фамилията  Grinning

# 35
Ахаха да,впоследтвие разбрах и затова гледам да си сменя специалността,без да губя години,да е перспективно и да ми харесва..

Най-смешното е,че исках да стана нотариус...и се оказа,че нямам никаъв шанс...ама никакъв..Трябва да си французин задължително,да чакаш някой да умре да му вземеш квотата..а те обикновено си го предават от баща на син и дъщеря...

Та сега...свършихме с тия мечти..

# 36
МОМИЧЕТА, ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!

Слънце, весело пролетно настроение, много усмивки и радост да ни донесе!

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 09:57 от alekca

# 37
И аз това го прочетох,от къде тогава във Франция се вади това свидетелство за съдимост?Или може би понеже съм тук от 9г,за едната година(до 10г)трябва от БГ да си извадя newsm78
А и най-интересното е,че във формуляра който ми дадоха в префектурата в Париж с необходимите документи,които трябва да се приложат в досието-там не пише нищо за свидетелство за съдимост.На тел им който е упоменат за връзка при въпроси вече втори ден като се обадя и казва,че в момвнта е заета линията да звъня по-късно,уфффф. newsm78

Нали ти го бях постнала Simple Smile

Votre casier judiciaire :
Pour etre naturalise, il vous faut egalement produire un extrait de casier judiciaire des pays dans lesquels
vous avez sejourne :
• plus de six mois (l’extrait est donc inutile si le sejour а l’etranger a dure moins de 6 mois) ;
• en etant majeur (l’extrait est donc inutile si au cours de ce sejour, vous etiez mineur) ;
• et si ce long sejour remonte а moins de 10 ans.
Si vous residez en France depuis plus de 10 ans, vous n’avez donc aucun casier judiciaire а fournir.
Dans tous les cas, il est inutile de fournir un casier judiciaire francais car le bureau des naturalisations
se charge lui-meme de l’obtenir.

Аз обикновено гласувам. Нали още съм само българка.
Да видим дали ще ида и този път.  Grinning

ЛаВИеБел,
много ясно, че нямаш шанс за нотариус. то и в БГ е така - чакаш някой да умре.  Tired

Иначе аз досега не съм имала проблеми заради това, че съм българка.
Имам си 10 годишна карта де и toutes activitйs Simple Smile.
А за жилище изобщо не е проблем. Ние вече 2 купихме като чужденци.
Мъжът ми пък си е с либерална - монополна във Франция професия - също без да има гражданство.  Peace

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 11:23 от Ивенце

# 38
Благодаря Ивенце Simple Smile

# 39
Моля Simple Smile

Кой питаше за Jalana? Случайно видях, че пише в една тема за градинарство.
Но по последните й писания оставам с впечатлението, че е в България.

# 40

Ох тази дискусия ми става още по-кофти...А моят хубавец си е наумил да сме ходили да живеем в България като завършим...

lafrancaise , твоя човек нали уж не го свърташе в България, как така сега е приритал да ходи там?  newsm78 

А за нотариусите е вярно, че се предават по наследство - ние работим с много в района и абсолютно всички са семейни кабинети 

Павчето, знам със сигурност, че Природонаучния музей е особено интересен за деца.  А ние уж се каним за втората седмица на май, но ако не се засилим малко с организирането на билетите, май няма да се класираме 

# 41
Честита Пролет !!! и по-бързо да идва ( не беше ли на 21-22 ? )

# 42
Астрономически е днес Simple Smile

# 43
Чумби,и той не знае...Харесва му,но като му писне и става ужасен.Та така...то нали аз съм мама и си се грижа и насочвам.Поне сам си се бута,аз само насочвам.

Тука като по чудо е пролет,стопли се,слънце грее,повална малко,сега има дъга...Красота!
А аз съм с една тарелка ябодки хехе и си се наслаждавам на откраднатия следобед Simple Smile

# 44
Бреееееей,не мога да сваря и аз да пиша,бе!Днес нали е сряда и съм с детенце,а и сутринта метлосвахме по разни задачки Crazy

Почвам ви по ред на номерата:

Роца
,да,на младежа ще му е за 1-ви път в Лондон,а и на мен самата Mr. Green
Не съм го водила до сега по такива мероприятия,всъщност много малко,каквото има тук край нас и се надявам и аз да му е интересно в музеите,ако ли не,ще имаме проблеми с вървенето,затова и не си поставям много амбизиозна програма,където успеем.Виж,за Леголанд,Аквариума и за друг увесилителен парк съм сигурна,че ще е ок  PeaceЩе го измислим!

Алекса
,браво на девойката,много активитета,много нещо,браво на детето newsm10 Наистина нейният случай е перфектен,хем си знае Бг,хем тук ще изгради бъдещето!
Съгласна съм с Роца
за гласуването,няма смисъл,живвем тук,а и ако се гласува пак за партии,а не за личности и в Бг няма смисъл да гласуват за старата система,мисля аз  newsm12

Кюти
(на бг незнам как трябва да го изпиша),наистина на малкия изобщо още не му трябва да му правиш паспорт,,само ядове после Stop Дай Боже да порасне,да му хареса в Бг,пък паспорта е лесен!
И аз тук с мойто Ррр
, все ме взимат за испанка,простено да им е  newsm03
Относно излизането в чужбина съм на мнение,че не е лъжица за всяка уста,иска се много кураж и смелост да започнеш някъде от нулата и здрава психика,защото не понася на всеки,всеки трябва да си реши за себе си!

Ла франсез,
пожелавам ти много вяра в  начинанията ти,такова учене не е шега работа,адмирации!!!Моят мъж все тва повтаря на малкия,да учел и поне един нотариус да станел  hahaha А,то детето все за пожарникар си говори,а сега е на вълна даскал в у-ще,вдъхновен от своята метрес в момента  Mr. Green Така че,ако не той да е нотариус,ще търсим снаха с такъв баща  Joy

Ивенце,мерси и аз само това успях да намеря,то тя и там не е редовна,но карай,аз съм писала на лични,пък ще видим newsm78

Чумби
,айде де,пролетната умора те е налегнала,действай,действай...

Общи условия

Активация на акаунт