Пролетта кацна във Франция 34

• 34 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Брех, как сте се разбъбрили : докато ви изчета, 3 страници от нова тема изписани !!! Grinning
Пожелавам свежо пролетно настроение на всички, пък дано се затопли най-сетне   Nature Partly Sunny

# 46
Да наистина и аз едвам успях да изчета всичко Joy Joy Joy

Иве,мерси за хубавата тема.

Само дето я няма още пролетта наистина а не само астрономически.Горките ми цветя навън,вече почвам да ги съжалявам.
И ние досега гласувахме,но и ние не знаем дали ще гласуваме този път,не виждам нещо да се променя освен по-зле да става в БГ.Единственото което се промени е ,че земеделските производители вече не си знаят парите,докато преди 10 год. едвам оцелявахме защото и аз бях от тях.

Мамо Щтрумф,как са децата newsm78Никита кой знае колко е порастнала и каква красавица е станала

# 47
Момичета,извинявайте отново-ако ми дадът на мен фр гражданство,децата ми които не са пълнолетни и са вписани досието,получават ли заедно с мен гражданство или не?

# 48
Да, за тях е автоматично.
Нищо не се подава допълнително (ти ще ги опишеш Simple Smile във формуляра само.

Аз пък днес съм си вкъщи.
От работа се местим в нов офис, точно до министерство на вътрешните работи.
Но деменажори не са поискали разрешение за спиране на въпросната улица.
Аз щях да ходя да си подреждам нещата следобед, ама шефът ми се обади, че няма смисъл - не дават на камиона да спре пред сградата. Трябвало специално разрешение от Мосю Валс Simple Smile

# 49
Ивенце, не ви е срам, на много хубаво местенце се местите  Peace !

И ние цял ден стоим в къщи, защото сложих да варя един боб  в 11 часа и ето в 16 часа още не е уврял  Laughing , що ток изгорих  Sunglasses Ама не е обикновен боб, а папуда  Joy , така се казвал, според мъжът ми. Дано поне да е вкусен!

Някой знаели защо адрес в 16-ти арондесмон се изписва със 75116 ? Първо си помислих, че е грешка, но се оказа, че не е и ми стана интересно.

# 50
Има код CEDEX затова е така.

# 51
Благодаря ти Ивенце  bouquet
А някой правил ли е скоро превод- колко струва 1 лист превод от заклет преводач и нали тези,които са в списъка на бг посолство стават именно за превеждане на документи за фр гражданство?Благодаря ви предварително
Задължително ли е и аз и съпруга ми да подаваме заедно за гражданство,той за сега няма удостоверение за френски newsm78?Казват,че щели да ни питат защо той не подава заедно с мен

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 13:34 от seveneleven

# 52
Аз само да кажа, че съм на линия, записвам се в новата тема (мерси Ивенце) и да не ви изпускам

# 53
Веринка,ти тенджера под налягане нямаш ли бе,жена? Преди 2-3 години моя мъж ми подари и всички ми се смяха,но аз мога да кажа,че тва е един от най-ценните подаръци,защото  си имаше подсмисъл,а именно пестененто на време за готвене и разполагането с повече лично такова (ама,че се изказах Laughing)
Ами,така,де,оттогава съм се родила като трябва да готвя нещо,изискващо по-дълго варене,кокали-мокали,всичко за 20 мин е мозък Mr. Green

Ох,хора,аз съм станала на разногледа край тва пътуване до Лондон  CrazyЗабила съм се в английския ebay за евтини билетти и наистина за някои места намирам,така че всички "лондончанки" какво чакате,айде и вие в кюпа Joy Joy Joy

А,що се отнася за кремовете за лице,оня ден бях в аптеката и ме "светнаха",че когато се купува с хиалуронова киселина е по-добре да се избере да бъде не с колаген,а с ензима Q10,защото действал като стабилизатор за киселината Naughty

Стана време пак да изхвърчам за детенце на обед,аман с тва разхождане по 6 пъти на ден #Cussing out

# 54
Честита Първа Пролет ! Много слънце, топлинка и цветно настроение да е!   Nature Sun With Face
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-Y9ID1W_oFQ

Ивенце, благодаря!

Павчето, за мен тенджерата под налягане е равносилна на бомба  Laughing Изпитвам истински ужас от този уред. Майка ми от край време ползва, но аз определено не съм и фен.

Боби, как сте вие?

# 55
Веринка, познато ми е това чувство! Аз се престраших да си купя такава тенджера преди 5 години. Ходих няколко пъти до магазина, говорих с кой ли не, дори продавачите (много мило семейство) ми обясняваха няколко пъти как се отваря единия клапан (моята е с два), как после, като се чуе свистенето на парата се затваря и котлона се намалява на 1, как после се отваря по-лесно под студена вода и т.н. Купих я! Стоя поне още 2-3 месеца като паметник в къщи и един ден се престраших да сготвя. Взех всички мерки за безопасност - нямаше да има никой в къщи поне 5-6 часа. Mr. Green  Сложих картофи...не знам защо реших да ги варя 1 час и понеже ми се стори малко това ...1 на степента на котлона, за по-сигурно я оставих на 4!!!! Що страх брах!!! Отворих тенджерата и...те бяха станали на половина черни  Joy Ама от тогава готвя само в нея! Научих се. Дори капамата за Коледа правя в нея и яденето къкри поне 4 часа - чак кокалите се топят. Само установих, че на 1 на котлона, месото не се сварява  добре за даденото време и я слагам на 2. Това е. Няма страшно. Сега има модерни, хубави, с няколко предпазни клапана. Само трябва добре да я миеш и да се почистват клапаните. Пробвай и ще видиш, че ще се родиш с нея! Аз дори я изпуснах на пода в  един прекрасен ден и тя се изкриви леко. Сега..само аз мога да готвя в нея, защото ако не я наглася правилно, парата не прави налягане и все едно готвя в добре затворена нормална тенджера.   hahaha

# 56
  • Rennes, France
Ммм, да - и аз искам да си купя такава тенджера, ама точно и мене ме е страх, а и не знам как ще уцелвам че яденето е готово... Ние поне сме на газ, ама същото - харча повече газ като правя телешко...а знам че може и да стане по-бързо. Та дайте съвет - коя да взема. SEB май били стабилни? А упътване кое колко се готви като време има ли?

Боби, добре завърнала се, ама пиши повече от ред бре Naughty

Павче, това бебе ни разказа играта...имах планове за тази година за пътуване, ама се провалиха, е не че страдаме толкова защото ще си имаме друг член на семейството, ама ми се ходеше и на мен до Лондон. Ако успея ще организирам нещо за Юни, че сега не става - работата се гони ooooh!

# 57
cutty, аз също харесвам много тенджерите на СЕБ  Peace ! Дори имат допълнителни настройки за това какво точно готвиш - пиле, зеленчуци, червено месо.... По принцип упътване има към всяка тенджера кое за колко време става. В началото ще пробваш и ако не ти е достатъчно, ще си увеличиш сама времето на готвене.

# 58
cutty,имам тенджера СЕБ от 10 години и не е мръднала! А и научих доста неща покрай нея - има си книжка с  много хубави рецепти и таблица за всичко за колко минути и на каква степен се готви! Почти не е необходима човешка намеса  Mr. Green  Препоръшвам горещо

Все се каня да ви споделя последното ми кулинарно 'откритие' - ряпа! Но не на салата, че и без това нали няма ракия  Wink, ами  карамелизирана   Аз нали гледам да внасям различни зеленчуци в менюто, та пробвах и се оказа, че  тези виолетовите репички стават много хубаво - нарязани на малки кубчета, с малко мазнина, лъжичка мед и бяло вино, сол и черен пипер и се задушава така десетина минути докато омекне  Може да се сложат и картофи, но и така си е добре   Страхотна гарнитура става, за магре де канар, например 

# 59
Когато пристигнах във Франция, роднините на мъжа ми ми подариха тенджера СЕБ. Да съм сготвила в нея един-два пъти, може би защото не беше с книжка  Thinking Даже веднъж като се местихме и бях загубила черното калпаче. Но сега по ваша идея ще я изкарам да не събира прах и ще потърся някакво упътване.
Чумби -  не съм пробвала лилава ряпа, интересна рецепта! Последното нещо което опитах е ла патат дус, става страшно пюре, намира се при екзотичните плодове и зеленчуци.
seveneleven - обади се да провериш, защото има разлика от преводач до преводач, някои предлагат намаление при повече страници. Аз вече съм забравила точната цена, но си спомням, че имаше разлика при различните.
Ако някой си търси пролетни дънки, при Гап има 40%, от 49 минават на 29. Много хубави пролетни цветове и седят хубаво.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт