Пролетта кацна във Франция 34

• 34 520
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Ехо, здравейте и от мен, преди да ми е минала следобедната почивка! Рядко ми се случва да полегна на дивана с айпада, но днес реших, че е неизбежно.
Нашия уикенд мина неусетно. Вчера цял ден бях на моя семинар в Париж. Макар и доста натоварващо,  добре ми действа от време на време да се отдам на малко интелектуална дейност.
Днес пак станах( ме) в 7 и половина защото Яна беше на състезание по художествена гимнастика в един съседен град. Техния екип спечели златен медал Grinning, заслужаваше си висенето до 13 часа. После ядохме на китайски ресторант, просто готвенето за обед щеше да ми дойде в много....И то уикенда минал.
Признавам убихте всичко детско в мен с тези пачи и свински крачета Joy Никога не съм яла такова нещо, камо ли да го готвя. Напоследък свинско изобщо не купувам, а и забелязвам, че не ми се яде месо. Аз не съм никак вегетарианка, но явно организма ми иска пролетно да се прочисти малко Simple Smile Не бях купувала патат дус от години, но със сигурност ще го направя най-скоро. Сега ставам да пека тиква Wink

# 76
Здравейте мами,извинете за нахълтването ,но ми стана вече много неспокойно като нямам инфо.
Работата е там,че искам да заведа детето си на преглед в Париж при хомеопат и ако успея и при специалист ,тъй като е с хронично заболяване,но нещо не ми се получава.
Писахме до две болници,но никакъв отговор .
 Незнам изобщо дали ще ни приемат на преглед.Нито какви са цените на прегледите.
Това е болницата по хомеопатия  http://www.hopital-stjacques.com/
а тази е другата http://robertdebre.aphp.fr
 Моля ,ако можете да ме посъветвате как да постъпя.
  Благодаря!

# 77
И ние не купуваме често свинско. Тук свинското ни е с много странен вкус и аромат. Обикновенно предпочитам под формата на кайма, че по-лесно се овкусява с подправки.
Пак настана студ и мрак. Така ми се иска вече да ходим по-леко облечени.

mimozche , а вие във Франция ли сте? За Робер Дебре мога да кажа, че е доста голяма детска болница. Доста се чака за час за преглед и консултация, ако не е спешен случей. Ние сме чакали около 3 месеца за уролог. Но бяхме изпратени с писмо от педиатърката на детето, за консултация със специалист. Не мога да кажа колко точно беше цената на прегледа, защото сме здравно осигурени, но до колкото си спомням май беше около 30 евро.

# 78
В болницата Saint-Jacques на тази страница http://www.hopital-stjacques.com/rv.php  има всички специалисти и телефон - 01 53 58 40 80, за взимане на рандеву, час за преглед. Обадете се на този телефон за повече информация.
Последно ходихме при специалист ОРЛ в една клиника, имахме писмо от лекуващия лекар, но то се показва на самата среща, цената беше 60 евро.

Цитат
Признавам убихте всичко детско в мен с тези пачи и свински крачета

Mr. Green Споделям мнението на Мария. Въпреки, че времето прави номера, започвам да готвя по-леко ядене, ако мога ще ям само салатки ( имам нужда ).

# 79
Добре дошла, Вечер и честита ти тенджера! Laughing
И аз ще си взема, да не остана по-назад! Laughing Такава реклама направихте, че тези от  Телешоп ще трябва да уволнят рекламния си отдел Joy

Мария, и аз много обичам тиква, но само я пека вкъщи. Веднъж пробвах  супа, но не ми се получи.
Чумби, тва с ряпата звучи супер интересно, ще пробвам някой ден!
Алекса, кво направи бе жена? Браво на теб и блазе им на гостите ! Hug

Лека и успешна седмица на всички!

# 80
Добре дошла, Вечер и честита придобивка! Само вкуснотии да излизат от тази тенджУра.

И аз не обичам пачи, шкембета, уши, крачета, опашки...брррррр! Но мъжът ми...оф не ми се приказва!  hahaha

Направих Карбонадата по фламандски! Стана! Много се притеснявах за пустото телешко, защото не готвя такова месо и не знаех дали няма да стане като подметка. Но всичко е ок. Ометохме
вкусотията, естествено с голяма купа пържени картофи.

Ние пък купуваме много свинско месо. Обичаме го във всякакви варианти. Пилешко и риба също много обичаме. Предпочитаме скара или на фурна. Панирам рядко. Но лятото много пържа - признавам си!  Peace Като почна..тиквички, патладжани, риба, картофи..Знам ,че е вредно, ама ...какво да се прави. То само от това ако се мреше! Grinning Много харесваме сусисоните, мергезите, едни наденички с много подправки...

Лятото правя кюфтета от тиквички и съм отворила из цялата къща, че тук нямам абсорбатор. Звъни се на вратата. Две момчета си събират парички за екскурзия. Когато мъжът ми им отвори  те в един глас казаха: мосю, готвите много вкусно. Поканих ги, но те много се притесниха  Joy. Е...отнесоха по едно кюфте! hahaha

pianoto , няма да сбъркаш! Вкусно, лесно , удобно и бързо става всичко!

# 81
Докладвам - тенджУрaта не се изложи днес - телешко дето по принцип не готвя , защотo става на подметка в тази тенджУрaта-чудо стана като мозък, после леко запечено със сос cafe de Paris стана великолепно - синовете ни си облизаха пръстите, даже много удобно за гости, защото можеш да го приготвиш предварително и в последния момент да го вмъкнеш незабелязано във фурнaта със соса

Пиaното, и аз се чудех кой ли събира комисионните:-)

Alekca, и аз много обичам пържени патладжани и тиквички, но сега ги намазвам със зехтин и ги пъхам във фурничката да се пекат, пък на скара как стават зеленчуци във фолио със зехтин и подправки - чудо!

Размечтах се лятото, ама много дълга тази зима ми се стори - то бяха снегове и ветрове - стига вече!

ChicMad - това е вярно, с годините имаме нужда от по-малко калории

# 82
Vecher, записвам си този сос и ще го пробвам! Много ибичам да поливам месата със сосчета. Как правиш патладжани във фолио на скара? Аз правя по гръцки тиквичките и патладжаните. Стават вкусни, ама....всичко става на пръски от олиото. В купа със студена вода се слага много лед. Тиквичките и патладжаните се подсушават и се набрашняват. После се потапят в ледената вода много бързо и се мятат в тигана. Резултатът е много приятна , хрупкава коричка.
На скара пека също патладжани и тиквички, но ги поливам още горещи със смес от оцет, олио, чесън, копър и сол. Така престояват няколко часа и са готови за омитане. Французите много ги харесаха.

Хубав ден, момичета и лека седмица!

# 83
verinka,ChicMad,Благодаря Ви!
Обаждане по телефона,явно е най сигурното,но ще ми се наложи да почакам малко ,че изтървах френско говорящия за малко и го чакам да се върне.
 Не сме във Франция ,в България сме ,но ми се иска да чуя още едно мнение на специалист ,защото тук нещо ми писна от обещания и то от добри специалисти.
А относно хомеопатията -мисля ,че при вас са най-добрите в тази област,а и хомеопатичните продукти са с по -добро качество.

# 84
Привет в новата седмица! Айде дано най-после да кацне наистина пролетта

Вчера ходихме да гледаме Светът на Оз на 3Д кино. Не бях гледала 3Д от... хм,  25 години! Навремето в едно Стереокино в София за пръв път видях някакъв руски филм беше, доста измислен само заради ефектите   Та бях любопитна да видя колко е напреднала техниката за това време - но нещо не ме впечатли особено Вярно, че е забавно, но ако филма е хубав и е сниман добре, сигурно може и без това да мине. За Оз, какво да кажа - забавно е,  въпреки, че почти няма нищо общо с оригиналната история, има една много сладка порцеланова кукла, но  вещиците малко в повече идваха и сюжета май не би издържал на подробен анализ. Но на децата им хареса

Роц, защо си им сърдита на СЕБ? Аз нямам друго освен тенджерата и не мога да кажа че съм чак фен на марката, та ми стана любопитно.

Кой питаше за готвена цикория? Много хубаво става на гратен със шунка, обожавам, но в къщи един не обича цикория; друг не обича сирене, така че нямам особен стимул да го правя. Друго интересно нещо е обаче Сен Жак с цикория - става много бързо и вкусно. Набрашнените Сен Жак  предварително леко посолени и поръсени с черен пипер само много леко се позапържват в зехтин от двете страни, след което се прибавя нарязаната цикория и се захлупва. Задушава се 1-2 минути колкото да омекнат листата и е готово  Малко лимон отгоре   Айде стига кулинарии, но и аз минавам на по-леки ястия, та това е едно такова   

Но все пак - Вечер, какъв е този сос cafe de Paris?

# 85
Каква пролет, тук е такъв студ, не се подлъгвайте по слънцето.
Обсъдихме тенджерите, кажете сега използвате ли блендер в кухнята, за какво по-точно - за супи или някакви витаминозни напитки ? 
Обожавам да готвя, но след март месец нещо ми се изпарява ентусиазма за дълго въртене и суетене в кухнята. Октомври месец с удоволствие пак се прибирам около топлата фурна.

# 86
Чумби, на кое казваш цикория? Аз нещо не мога да се оправя с тези зеленчуци. Има едно като марулка, ама много бледо, все едно е гледано на тъмно. Ако е това - мъжът ми твърди, че е много горчиво и не дава и дума да се сготви.
Сосът Кафе дьо пари го намерих в интернет, ама ще изчакам Вечер да ни напише нейната рецепта, че най-обичам изпитаните неща.

# 87
  • пак на Рив Гош
Алекса, точно това е цикория (или ендивияPeace. И е гледано на тъмно  Laughing
Сега, за горчивината си има чалъм: само сърцевината е горчива, като я изрежеш, става доста свежа салата. Аз я разрязвам надлъжно, изрязвам сърцевината и я правя или на салата (страшно върви с цитруси, орехи, зелени ябълки...), или я готвя. Вкъщи я обичаме карамелизирана на тиган (с малко мед и портокалов сок и бучка масълце), или както е казала Чумби - завита в шунка и със сос бешамел и настърган ементал на фурна.

Чумби, не съм им сърдита, но ми паднаха в очите след тази история: http://www.lexpress.fr/styles/saveurs/seb-et-son-foodle-site-de- … eurs_1214496.html
Накратко: искат да лансират таблет с база данни рецепти (уж събрани от потребители) на цена 199 евро, а се оказва, че много от рецептите и снимките в базата данни са копирани от кулинарни блогове без знанието на авторите им.

Камбанката гледа "Светът на Оз" миналата седмица от сантр де лоазир и доста беше впечатлена Simple Smile. Но и аз като теб, за доста филми смятам, че 3Д просто не си заслужава...

Вечер, добре дошла Simple Smile И аз се заинтересувах от този сос, не го бях чувала досега.

Павчето, ще пусна рецептата за бланкета след няколко дни в блога. Тъй като я готвя веднъж на 3 години, всеки път търся наново и вчера импровизирах на базата на 3 различни  Laughing.

Аз пък вчера правих сладък пай с авокадо  Mr. Green

Шик, аз блендер ползвам за крем-супи (понякога), ласи, лимонада или един мус с кисело мляко. Имам и центрофуга (към робота), но досега не съм я пробвала... вече 7 години  Mr. Green

Mimozche, и аз бих те посъветвала да се свържеш направо с отделението, за което търсиш консултация. Обикновено на сайта на болниците има номер и/или мейл на секретариата на отделението. Оттам би трябвало да то отговорят по-бързо. Имай предвид, че за преглед може да се наложи да почакате дълго време. Тъй като не сте здравноосигурени тук, сигурно ще се наложи да платите пълна тарифа за прегледа.

# 88
ChicMad,що се отнася до блендера,там съм на Мулинекс и го ползвам за всичко,което ми се налага да пасирам,супи,разядки,а напоследък правя домашна майонеза за секунди с него,става перфектна   chef bowuu  chef

А,за утре съм намислила една копривка по рецепта на баба ми,мнооого витаминозна,в гювеча става трепач!!!

Абе,дошло ми е на ум да питам Парижанки ( просто ,си мисля,че там ще има най - много) по бг магазините при вас освен продукти има ли и гювечета ,тави?...Аз имам цял комплект Трянски гювеч,с гювечета,чинии,пахарки и прочие,но ми се иска и една кръгла тава,че като стане време за една вита баница да си е баш както требе Flutter
Между впрочем ето ми гордостта :
Скрит текст:
[/b]

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 21:18 от павчето

# 89
Роца, мерси! Hug Непременно ще ги пробвам цикориите, щом може да се махне горчивляка.

Павчето, чудесен комплект! И аз съм решила да си донеса пълния набор, но трябва да се навие първо мъжът ми датръгнем с колата.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт