Пролетта кацна във Франция 34

• 34 520
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
cuttyHug  Ще мине всичко, само мисли за себе си и гледай да се щадиш! Няма ли кой да ти помага за Луи? Не се притеснявай за кортизона, нищо няма да му стане за няколко дена, виж, за по-дълга употреба ако е... ooooh!

Екскурзиантките ни донесоха малко слънце явно- тук днес беше слънчево и не валя за първи път от доста време насам.  Grinning  За кратко щяло да е обаче...

Чумби, и аз да попитам, това ти ли си?  Heart Eyes

Радела,
Скрит текст:
не всички сме омъжени, аз съм разведена.  И много, ама много добре разбирам за какво говориш.  Колкото по-бързо приемеш отношението като факт, толкова по-добре ще е и за теб, и за детето.  Peace Има и такива "родители" за жалост. Каквото и да правиш, едва ли нещо ще промениш. Няма смисъл да се натъжаваш, страдаш или да се обвиняваш. Гледай в бъдещето, не се измъчвай с миналото. Всеки греши.  Peace  И къде ще ходиш в Семейни отношения, я виж какъв дълбокофилософски пост  Wink Hug

https://www.youtube.com/watch?v=nrLmaB8aJSI Поздрав за всички, на които днес не им е най-добрия ден   bouquet

# 571
  • MERIGNAC, FRANCE
cutty, дано бързо оздравеете с Луи  Praynig Щом не иска да яде, не го насилвай(понякога от кашлица се повръща и детето явно се усеща само). Пийте чайове и витамини  Hug

Мистик, страхотни снимки   bouquet А малката мишка е много пораснала от последния път когато видях нейна снимка, станала е млада госпожица  Flutter

Радела, французите казват : Il vaut mieux être seul que mal accompagné - и са абсолютно прави.

Чумби, истинска парижанка си   bouquet

ChicMad и Ариел, ако можете си вземете билети фаст пас, че иначе голямо висене по опашките пада.

# 572
Току що се метнах в едно голямо море от носталгия, попадайки на "Птиците умират сами" по ТЕВА  Cry

# 573
  • пак на Рив Гош
Cutty, оправяйте се бързо! И аз да ти кажа, не се притеснявай за кортизона (Камбанката за първи път "пи" такъв на 6 месеца и оттогава е по веднъж годишно). Имай предвид, че изнервя и превъзбужда децата, та може и от това Луи да е изнервен и непослушен. Затова ги давай сутрин (аз поне така процедирам).

Радела, какво да ти кажа... освен да се опитваш да поддържаш минимални добри отношения заради детето, без да даваш или искаш повече, от определеното (не знам дали сте разведени и как стоят нещата с попечителствто на детето)... и винаги си имай едно наум!
Защо ще ти липсваме?!

Мистикова, страхотни сте! А малката мишка колко е пораснала, не е за вярване! Чудна госпожица е станала  Heart Eyes

Чумби, Шик, щом искате за София, няма проблем Simple Smile Нали си ми е роден град, си я обичам каквато е, което не ми пречи да виждам положителлни черти и недостатъци.
Всъщност впечатленията ми са само от Младост 2, центъра и Плиска, придвижване с градски транспорт за 3 дни.
Видя ми се доста чиста (откъм боклуци по земята, найлонови торбички), но пък с чного мръсен въздух. Центърът е супер - оправен, чист, излъскан. Витошка е в ремонт от Съдебната палата до някъде май към Асен. Но горната част от Патриарха надолу е супер - пешеходна зона, с пейки и млади дръвчета.
Е, по другите улици плочките са малко разкривени, и трябва да гледаш къде стъпваш, но май е доста по-добре от предния път. Градският транспорт идва навреме,  изненадах се, че са променили някои маршрути. Страшно много ново строителство (магазини, банки, молове).
Имах работа в банка и в общината, попаднах само на любезни служители.
С удоволствие забелязах, че чалга-визията сякаш отстъпва на заден план. Видях доста хубави млади момичета. За съжаление много от жените над 45-50 изглеждат някак си "слелчени" и като извадени от един калъп - един и същ тип дрехи, прически, цвят на косите, които  не винаги подчертават хубавото в тях. За мъжете предпочитам да не говоря  Laughing
Попаднах на няколко много хубави заведения - едното нещо като италианска сладкарница/пицария на Гарибалди, в бившия Дом на журналиста (или писателя  newsm78), срещу колоните.
Много бях впечатлена (неприятно) от броя млади хора, разхождащи се с бутилки бира в ръка и отпиващи по глътка. То, вярно, и в наше село има младежи, надигащи бутилки с Оазис, дето май не е Оазис, ама те поне стоят на едно място и само вечер. В София пиещите младежи ги виждах още от 10 сутринта. Даже докато се разхождахме с моя приятел, попаднахме на Попа на рекламна кампания на Каменица с лимон, където вместо брошурки или купони за намаления, направо раздаваха бутилки... ама на нас не ни дадоха, май не им бяхма във възрастовия таргет.

Пуснах малко снимки от Лондон тук : http://s192.photobucket.com/user/mira_donkova/library/London?sort=2&page=1 (тези, които ми имате ФБ, може да ги видите там  Grinning). Това, докато напиша текста за мармотника  Laughing

Павчето, чакам и твоя разказ!

П.П. Мацки, не мога да публикувам от вас  Mr. Green

# 574
Роца, и друг път ми се е искало да те питам, но все ме е досрамявало, какъв ти е фотоапаратът?  Снимките са страхотни, естествено, че по-голямата заслуга е на фотографа   bouquet 
ChicMad, с този филм ме накара да си припомня как майка ми, баба ми и аз дружно гледахме с премрежен поглед Ричард Чембърлейн и колко разочаровани бяхме като разбрахме, че е гей.  Blush Simple Smile

# 575
Казах, че ще ми липсвате, защото предпоследния ми пост ми прозвуча толкова мрънкащ и леко истеричен, че сама си казах "какво правя в тази позитивна тема; защо не ходя в друг подфорум да си изливам емоциите"... Наскоро прочетох тожи цитат "We know so little about one another. We embrace a shadow and love a dream." Та и на мен май ми е трудно да се откажа от идеята за този човек, за това как може да бъде само ако бъде по-търпелив, добър, обичащ. Надявах се  бащинството да изкара най-доброто у него - нейсе. Макар дребния да е вече едно малко човече, той все още не прекарва време с него в игри и разходки - все аз да съм там, за да ми го връчи, ако мрънне дори.  Tired Уморих се. Благодаря за съветите! За протокола: не сме разведени, не сме и били женени; не живеем заедно, няма друга жена и деца...

Къти, съчувствам ти - и ние вадим кътници...  Hug
Роца и Мистик са показали такива хубави снимки, че ми се прииска да хвана апарата и да поснимам малко.
"Птиците умират сами" много ли е тъжен? Да не го гледам сега освен, че ще ми е в повече.  hahaha

# 576
Роццц - не е само апарата, много идейни снимки !!!
За София - хихихи точно такива разкази ми се четат, да се похиля.
Фенси - на мен това не ми пречи  Laughing, той май бил би де...въпреки, че вече е малко късничко...

Радела - щом няма друга жена и деца, не знам, не разбирам какъв му е проблемът на този мъж, да бъде с детето си и с теб ???
Всъщност филмът не е толкова тъжен, а е доста стар филм, който свързвам с определен период от живота ми....и от там носталгията.

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 22:57 от ChicMad

# 577
Запис! Joy
Тук съм девойки, чета ( по диагонал)какви интерсни неща обсъждате!
Ама имам да уча  ooooh! и не си отпускам повееч от 5 мин пред компа! Повече след петък...
Лека нощ!

ПСД: Птиците умират сами...боже, боже ooooh! Joy

# 578
  • пак на Рив Гош
Лелееее, "Птиците умират сами"... бяхме млади  Mr. Green Що рев изревах на тази книга.
И като Фенси, голямото разочарование после, когато научих, че Р. Чембърлейн не си пада по жени Wink.

Фенси, благодаря за комплимента  Hug. Преди 2 години инвестирах в Канон 600D и оттогава бавно и полека се уча да снимам  Laughing Но не се подвеждай, снимките са обработвани допълнително с фотошоп (като мацките от списанията  Mr. Green). Ако искаш, за сравнение мога да пусна преди/след  Grinning

Радела, къде ще ходиш в други подфоруми, я си стой тук  Laughing. Пък и нали и затова сме тук, като ни е криво, да се оплачем Simple Smile Кураж!  Hug

Мария, успех с ученето!

Аз отивам да се хоризонтирам с книжка в ръка, лека ви нощ!  Grinning

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 00:03 от Роца

# 579
Роц, мерси за подробния репортаж за София! Доста позитивно звучи (и на мен ми е роден град, та съм направо мазохистично привързана към нея)   Я кажи все пак за тези 'лелки' на 45-50 как по-точно изглеждат, че ме заинтригува Sunglasses

А по повод прическите - като бяхме из градовете по долината на Лоара ми направи впечатление, че много млади мъже ходят с дредлокс  Даже отначало си мислех, че все един и същ младеж срещаме навсякъде   В Париж не видях такива, ама то там много парижани не се мотаха из центъра май Та се питам аз - дали е някаква местна мода или е "танданс" в момента Thinking

Мария, какво пак учиш? Нали уж се беше заклела повече да не се тормозиш

Кати, дръж се!

А  на снимката с колелото съм аз, да - що така питате бе,  май ламята Спаска повече ми прилича, а? Mr. Green

# 580
Тук не съм виждала много с дредлокс.
Младежите са все е едни дълги бретони Wink
Опитавам се да ги харесвам, за да съм в крак с модата.

Роц и аз така я чувствам София - хем мръсничко, хем родно Simple Smile
Следващия път ще ида до въпросната пицария, щом я препоръчвам.

Всъщност ние скоро ще ходим натам - на 18.06 за една седмица до БГ, че сме на сватба (която пък е на морето), а така ще използваме да оставим и Моника при бабите и дядовците. Да види слънце детето.

# 581
Отдавна се върнахме от Париж, но не ми остава време да пиша. И аз като Чумби  оставих част от сърцето  си там.
Чумби, супер си на колелото!
Роц, разгледах снимките, страхотни са наистина. А с какъв обектив са снимани? Ако ти се занимава наистина ще ми бъде интересно да видя снимки преди и след обработката. Аз леко коригирам  с Лайтрум
Фенси, и майка ми преживя голям шок като разбра за Р. Чембърлейн! #Crazy
Ехе, Иве.... някой близък ли ще се бракува?
Радела, кураж! Ако той има желение може да посетите семеен терапевт, вероятно ще помогне!

Ох, защо заговорихте за София? Ако знаете как само ми е домъчняло.

Последна редакция: чт, 23 май 2013, 19:03 от pianoto

# 582
Хелоу лейди'с  newsm47

Е,най-накрая да дойде и моя ред,толокова много имам да ви разправям,че незнам откъде да започна,а виждам,че и вие сте активни и теми има много подхванати,но мисля да я карам ред по ред първо с моя разказ за Лондон,после работата,а и на вас да обърна внимание все пак  smile3503

Както почти всички знаете след една доста дълга летаргия и седене ексклузивно и само на диванчето,където Д-то ми се сплеска на палачинка и залепна,най-накрая звездите ми се подредиха и всичко започна да ми се случва едно след друго като ме остави почти без дъх  #Crazy

Планирането на екскурзията,после щастието от новата работа,всички перипетии покрай нея,все си бяха положителни емоции,но и доста изморяващи за мойта спокойна и зен натура  Mr. Green

Както и да е,всичко се беше наредило и тръгнахме на заслужена почивка за Лондон,малко да видим света,а и той нас  smile3521

Пътуването  мина много  вълнуващо ,емоциално и радостно!!!На мен ми беше по-интересно да гледам реакциите и големите очи на Дани за всяко нещо.Той е на 6 и само мога да се досещам какво ли е да видиш широкия свят на тази възраст?И как и най-тривиалните неща за нас възрастните на него му правят огромно вчепетление  Joy

Самото пътуване мина ок,а откакто се извисихме над облаците и видяхме слънцето,то така и все с нас си остана   Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny Просто невероятен късмет с тва време!!!

Посрещнаха ни снахата и техен приятел,че брат ми беше на работа.По пътя от летището още Дани видя 2-етажните автобуси и веднага почна да снима,а по-късно и се качихме на тях!!!Какво беше и учудването му от ферибота,не можа да осъзнае,че с колата сме на някаква платформа,която се движи по реката  #Crazy Joy #Crazy

Вечерта си дойде и моя пораснал,голям брат!Разликата ни е 12 години,така че те са още едни деца на по 24,но то и аз така се чувствам  newsm53

По-късно имахме честта да се разходим до Гринуич,а след това с колата обиколка на City of London by night!!!

На следващия ден програмата беше свободна,снахата си беше взела 2 дена за нас да ни развежда,така че си бяхме с гид ,който да ни развежда,а ние зяпахме като шарани Mr. Green

След като сменихме  един автобус,един влак и 2 метра се озовахме вече на центъра,където установихме,че комбинираните билети за Окото,Мадам Тюсо и Аквариума е по-добре да се вземат онлайн,решихме,че ще ги оставим за другия ден и се отправихме към Биг Бен,Парламента,Абатството,Парка.Стигнахме и до Бъкингамския ддорец,където се оказа,че без да сме го планували сме попаднали на смяната на караула в 11ч30!Мислех,че е нещо по-семпло и бързо,но се оказа,че има какво да се види,а и на Дани много му хареса и стоя да гледа докрая!!!

Отправихме се към следващия парк до двореца със шезлонгите,където починахме,беше много красиво,но прекалено населено за моя вкус,казаха,че било така понеже и времето беше прекрасно,та народа невидял слънце и излязъл  family

Оттам на поредния стейшън за метрото и беше ред на малко шопинг,за съжаление не продължи ,колкото на мен ми се искаше,защото Дани беше изморен вече,а и не му беше интересно,затова тръгнахме кум Природо-научния Музей,където обаче се оказа,че остава само час и нещо до затварянето и не му отдадохме дължимото,но се успокоявам с мисълта,че един ден от у-ще детето пак ще иде.

Вечерта бяхме на посещение на турския магазин ,откъдето си купих семки и солети  hahaha

На следващия ден вече атакувахме Окото,Аквариума и Мадам Тюсо.
Най-малко останах впечтлена от Аквариума,много мрачно и сиво ми се видя,можело е повече да си поиграят с осветлението,по-уютно да стане и интересно.Единствено всички се лепяха пред залата с пингвините!!!

На окото се оказа,че макар чакането да се качиш съвсем не извъртат така набързо,както пишат повечето хора,имаше си време за всичко да видиш и сниимаш,а долу до него има стархотен парк за децата!!!

От всичко обаче най-много си заслужава Мадам Тюсо!Аз си мислех,че там има само восъчни фигури и нищо друго,а то се оказа,че не е така.Първо,че Дани учудващо за мен много хареса и се снима с почти всички статуи,а след това преминаваш в едно влакче ( о,небесно щастие за краката ни),на което вагоните са направени като английските таксита,кето те прекарва през едни помещения със статуи и малки сцени,които разказват за английската история.

И най-накрая има 4Д кино,което беше много добре направено с всичките водни,въздушни и мушкащи ефекти,отмора и емоция за малки и големи!!!

Ноооо,на следващия ден обаче беше черешката на тортата с Леголанд smile3521,който е невъзможно да се обиколи за ден,но определено си заслужава,отново и за малки и големи!

При едно следващо посещение съм решила,че първите 3 видяни един път са ок,но 2-ри път си засужава да си разпределиш времето за такива увеселителни паркове и някой и друг дворец или замък.

За снимките ще ви помоля да ми кажете някой сайт,където лесно и бързо се качват,щото знам,че нямате всички ФБ,а и имам 2 доста големи видеа,които също са интересни!

Е,от цялата разходка обаче моето заключение е,че е хубаво да се обикаля,но най-хубаво си е у дома!!!Аз в такъв голям град,където ще пътувам до работата например по час,час и половина не мога да живея с всичката таз навалица и народ.Ноо,всеки си има своите разбирания,нали така.

Мисля да взема вече да постна всичко казано дотук,че стана роман и пак ще продължа.

# 583
  • FRANCE
Павчето супер си си искарала Laughing

Отдавна се каня да ви питам и все забравям, как процедирате със столчетата за кола като си тръгнете за БГ например. Еми като беше под 2г нямаше билет но имаше право на 10кг, тоест взимах нейното столче и натъпквах там и долната част на стола на Алекс. А сега е един багаж на човек, тоест за Еми взимам или столчето (под 10кг) или един сак (23кг напр) newsm78 . В София дали могат да се намерят столчета под наем? Иначе роднини и приятели с коли много, но никой няма излишни столчета (особенно както се каним да ходим до морето) Thinking

# 584
След всичко това бяхме много доволни и изморени от толкова много впечтления ,емоции и обикаляне,че навръщане в самолета вече нито ми се говореше,нито нищо.
Бях толкова доволна от това да си се прибера пак у дома,при мъжа,на моята си къща,че си нямате представа,а тук времето беше станало пак слънчево и топло!!!
Единствено пропуснахме Великдена тоя път ,тъй като пътувахме сутринта и се прибрахме капнали  към 13 часа и не ми се ходеше по никакви събирания,на Милото му бяхме домъчняли и се наслаждавахме един на друг  1dating

Добре,че Дани на другия ден беше на у-ще,че да се усвестя малко,а в четвъртък поех по новия път на бранкардие в Бърза Помощ  smile3521

Първо се оказа,че са ми сменили планинга и беше още по-добре ,работих 3 дена по 8 часа, след тва 1 по 12 часа,а след тва почивка пълни 4 дена и така пак до следващите петък,събота и неделя.Засега това ме устройва,защото през седмицата съм диспо за Дани и мога да не го записвам на кантин и сантр аере за средите.Аз мога през седмицата да си свърша спокойно всичката работа,като чистене,пазаруване,шляене и после пак атака.А като сравнявах за по-нататък се оказа,че понякой път се насъбират и по 7-8  почивни дни.Изобщо планинга е малко плаващ,но ме устройва.

Иначе за Бърза помощ какво да ви кажа,случаи и случки всякакви,скука няма,аз в началото бях в лек шок от всичко,случващо се край мен #Crazy #Crazy #Crazy

То,нали и преди тва съм работила в болницата,ама по другите отделения и то само с документация съм се занимавала,а сега да се докоснеш до същината на нещата е съвсем друго.Още повече,че моя пост няма нищо общо на ръв поглед с медицинската част,но се оказа,че не е точно така.

Още на 2-ия ден ни се случи да транспортираме един дядо до скенера,който си беше съвсем добре и наред и по едно време почна да трепери и да се тресе,оказа се че имал епилепсия,тъй ама ний не сме обучени да реагираме,колежката извика веднага екипа,ама той пък докато дойдат взе,че се оправи #Crazy #Crazy #Crazy
Нооо,аз през тва време седях като хипнотизирана и ми дойде малко в повече,а колежката ме успокои,че още на 1-ия си ден е имала един починал  newsm17

Незнам дали с тва се свиква,но вече имам малко повече опит,работата като цяло не е трудна,но има мноооооооого ходене,Лондон ми беше за загрявка Joy

Имаме на обед 30 мин, и може да се получи някой промеждутък от по 10-15 мин и тва е,другото е ходене,ходене,ходене Crazy Crazy Crazy

Колежката,която ми обяснява първите 2 дена е много стриктна,сериозна и доста суха за мен,другата е пък другата крайност,млада,на 23 ( не ,че всички са такива) и съвсем безотговорна.

Но като мине малко време и да се окопитя тва няма чак толкова значение.А,тва другото с пациентите ще трябва да не си го слагам,че иначе лошо.

Като цяло обаче извода и равносметката са важни,а именно,че трябва да са ти много ясни приоритети в живота,за мен тва е семейството и приятелите,да им показваш или казваш колко много ги обичаш и да си живееш живота с достойнство и пълноценно,защото не се знае утре какво ще стане.Свободното си време отделяте на децата и любимия,защото утре може да е късно!!!

Аз сега отивам да взема мойто от у-ще и пак ще драсна  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт