Много искам да кърмя, но...

• 1 844
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • София
r0mantichkata, ти в момента изцеждаш и съхраняваш до колкото разбирам. Дори да е малко, това мляко е ценно за бебето. А във времето, в което ще отсъстваш, така или иначе трябва да цедиш. Вместо само за облекчение, можеш да бъдеш по-настоятелна и да изцеждаш и двете гърди до край. Така хем ще облекчаваш гърдите, хем ще поддържаш млякото да не намалее, хем бебето ще продължава да си хапва мамино мляко. А когато си си вкъщи, ще има възможност да суче.
 Можеш да помислиш за варианти за съхранение на млякото. Ако имате малка хладилна чанта, която да пълниш с лед или пък да си вземеш от специалните охладители за шишета ( нещо като бутилка, която се замразява във фризера. При нужда се поставя между шишетата и ги поддържа хладни).

Приятелка изкара с кърмаче на лекции сума време, но като поотрасна, започна да вдига шум и да недоволства в слинга, тъй че оставяше бебето на бабата. Вечерта продължаваха по стария начин Simple Smile А бебето не искало и биберон, тъй че бабата го хранила с лъжичка. А част от кърмата смесва с твърдата храна.

# 16
Имам малко съхранена кърма, януари месец замразявах всяка вечер. Тук в момента нямам възможност да замразявам, но се надявам скоро да мога. Ще пробваме и с чашка и с лъжичка, дано да не гладува детенцето....

# 17
r0mantichkata, много хубаво са те посъветвали таня80 и скреч, но раздялата бебето ще  я изживее тежко, рискуваш да ти намалее кърмата от мъка (аз като чуя бебе да плаче, а моето не е в мен - ме заболява корема).
Какво толкова ги пестиш тия пари - нощувай в София, пътувай с бебето, то и без това ще проспи пътя.
Второ - мноого басма цепиш на това висше - аз имам 2 висши и 2 втори специалности и нито от диплома съм си изкарвала хляба, нито съм извадила дипломите от килера.

# 18
Хора.... днес се случи нещо!Не знам за лошо или за добро, обаче?!
Днес бебето ми, което след 2 седмици прави 6 месеца, яде на обяд малко кърма, започна да се дърпа и върти... реших, че не иска да суче и и направих обедното хранене, което го правя с изцедена кърма, зеленчуково пюре и оризова каша (захранвам с зеленчуци), тя си го изяде - това към 13 часа. След това очаквах да огладнее към 16ч, завирах и гърда, сменяхме позите, но тя се дърпа и не пожела да яде. Към 18 часа реших да и направя оризова кашичка, която пак правя с кърма, но сложих този път и малко ябълково пюре. Тя не изглеждаше гладна, гнусеше се от храната и повърна. Аз се притесних, да не се обезводни и въпреки, че не пие вода и направих в едно шише(сложих и захар) и тя като засука, изпи 50 мл вода.... (аз бях направо шокирана)
Към 20 часа реших пак да пробвам да яде, пак същата история (нервно се дърпа от гърдата и гърчи).
Изцедих се аз (да пробвам), детето изяде 120 мл мляко и заспа....
е кажете ми сега, как стана това? Изведнъж реши, че иска биберон=шише и то без да знае какво е?! не разбирам! и попринцип ми е тъжно, че се дърпа от мен, но пък от друга страна ще ми е удобно за изпитите....
Направо съм шокирана....! Какъв обрат!

# 19
Моята бебка имаше такъв период, когато беше на 8 месеца- 2-3 дни не искаше да суче, но не искаше и биберон. Давах и кърма и твърда храна с лъжица, само така се хранеше. Пробвах различни методи и само нощем успявах качествено да я накърмя. След като минаха тези 2-3 дни изведнъж засука все едно нищо не е било. Какво беше това чудо и аз не знам, дано не се повтаря, защото се измъчих.

# 20
романтичката - как се кърмите - на часове или на поискване, те си сменят графика, особено като започне захранването. аз бих те посъветвала да не й даваш подсладена вода (това само пълни стомаха, а е напълно не хранително), но да следиш кога дава знаци, че е гладна тогава да предлагаш гърда, не настоявай, щом се дърпа, значи сега не иска, ако забележиш знаци, че е гладна предлагаш пак и така. хубаво е, че е приела бутилка, често се случва това (казано честно на мен не се е, но около мен такива бебета - бол), ако искаш пиши в кърмаческата тема. това в никакъв случай не означава, че детето "само се отбива", захранването е огромна промяна в живота на бебето и вашите отношения, нормално е да реагира.
нощем кърмите ли се?

# 21
  • София
Май бебето нещо стачкува. Ето статия, която обяснява такова поведение. Има и предложения как да се справим в такива периоди: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1971

# 22
Моето бебче е доста спокойничко, имам предвид, че понякога имам чувството, че ако не и дам изобщо няма да се обади, че е гладна.
храня я на поискване, нощем също се храним.
Но съм забелязала, че когато нощем спи в леглото си почти не се буди да яде(напоследък), а когато е при мен яде много често, на два-три часа....
Сега пак не иска да пие вода, явно онзи ден от повръщането и се е припило, а и не беше яла и кърма доста време....
не знам, но сега съм по-спокойна....

Общи условия

Активация на акаунт