Много искам да кърмя, но...

• 1 842
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте мами,
имам нужда от голям съвет.
Вече 5 месеца си кърмя успешно, без добавки. Много ми харесва близостта с бебчето ми и факта, че задоволявам хранителните му нужди.
Проблемът е, че съм студентка и май месец ще трябва да ходя на лекции, а юни на изпити.
Първата сесия я пропуснах цялата, оставих я за поправителната - септември месец. Но не мога да оставя и тази, защото ще се натрупат много изпити.
Има ли според вас начин да продължа да кърмя въпреки целодневно некърмене и как да накарам детето ми да яде изкуствена храна от биберон, като не иска нито биберона, нито изкуствената храна (докато ме няма). Много съм притеснена, дори обмислям варианта за спиране на кърменето, но само като си помисля ми се свива сърцето от мъка.
Посъветвайте ме какво да правя?

# 1
Здравейте мами,
имам нужда от голям съвет.
Вече 5 месеца си кърмя успешно, без добавки. Много ми харесва близостта с бебчето ми и факта, че задоволявам хранителните му нужди.
Проблемът е, че съм студентка и май месец ще трябва да ходя на лекции, а юни на изпити.
Първата сесия я пропуснах цялата, оставих я за поправителната - септември месец. Но не мога да оставя и тази, защото ще се натрупат много изпити.
Има ли според вас начин да продължа да кърмя въпреки целодневно некърмене и как да накарам детето ми да яде изкуствена храна от биберон, като не иска нито биберона, нито изкуствената храна (докато ме няма). Много съм притеснена, дори обмислям варианта за спиране на кърменето, но само като си помисля ми се свива сърцето от мъка.
Посъветвайте ме какво да правя?

Забравих да напиша, че уча в София, а живеем във Враца. Пътя ми до там е 2 часа, там да съм 4-5 часа и 2 часа обратно... цял ден си става! Лоша работа! А няма при кого да отседнем Sad

# 2
  • Плевен
Здравей Simple SmileКогато учех висше в Свищов една колежка имаше бебе,новородено.Идваше от Русе с кола  с мъжа и бебето си.Кърмеше го преди изпита.Когато дойдеше време за устното изпитване казваше че е с новородено което кърми.Доцентите я изпитваха първа,колегите и нямаха нищо против това да мине първа.Бяхме задочно,и ходехме само за очни и изпити.За очните не идваше а си учеше за изпитите сама.Прецени си ти сама.

# 3
И аз съм в подобно положение. От Плевен съм, а уча в Шумен. Лекциите са ми само в събота и неделя и ходя само единия ден и вечерта се прибирам и за изпити така. Няма ме по около 12 часа. Преди да тръгна кърмя, като пристигна се изцеждам, между лекциите когато имам възможност също, и преди да си хвана влака за Плевен пак се изцеждам. С помпата не е като с бебето, но все пак успявам да се облекча. Моето бебе също не признава биберони и е много трудно, сега като е захранена като ме няма кара основно на пюре, млякото свеки и го дава с лъжица колкото успее.
Дори за миг не съм си помисляла да спра да кърмя. Трудно ще ти е, но съм сигурна, че ще се справиш, просто се цеди колкото можеш на лекции  Peace В никакъв случай не се отказвай от кърменето.

# 4
Много ми е тъжно...
не искам да спирам, но си мисля, че от притиснение ще ми спре. При мисълта, че няма да съм до нея цял ден и че ще ме търси милото много се натъжавам. А да пътуваме с нея до София, не е вариант. Правихме го два пъти миналия семестър и беше пълен ад. Тогава беше по-малка и пак беше зле, ами сега като иска постоянно да я разхождам да разглежда, в колата направо ще ни побърка от мрънкане. Не искам да я мъча.
А за изцеждането притиснявам се и за това, защото от  няколко дни не мога да изцедя повече от 40 мл, а преди цедях 120 само от едната гърда. Струва ми се, че ми е намаляла кърмата, но не знам защо. Започнах захранване, но и давам по 50-60 гр пюре и след това си суче. От една седмица само се дърпа и започва да се пъчи и плаче... като и дам другата се окротва за малко и пак плаче.
Ох, това кърмене! Колкото сладко, толкова трудно!

# 5
Недей така песимистично да гледаш на нещата. Това колко изцеждаш не е показателно. Аз като цедя за кашата например едва изцеждам и аз 40мл., а когато суче изяжда много повече, ако имаше само 40мл. кърма в гърдите нямаше да издържи 3 часа  Wink
Колко често са ти лекциите? Каквото можеш пропускай, ходи само на най-важните или ако има вариант само за изпитите, а колегите да ти пращат материалите и да ти кажат какво се иска за изпита.

# 6
истината е, че съм редовно, имам лекции 2-3 дни в седмицата, но до сега не съм ходила на нито една. Ще трябва да се появя поне на края, защото има преподаватели, които изобщо не са ме виждали... и става лошо на изпитите.
Знам, че трябва да се стегна и да измисля вариант, но ми е много трудно да се отделя от детето си ...
дали някога ще свикна?

# 7
Няма да свикнеш Simple Smile Аз утре съм на изпит и от сега ми е много тъжно, а сутрин като тръгвам ми се плаче, въпреки, че вечерта се връщам. Ще го избуташ някак си Simple Smile

# 8
Добре де, нямате ли опция за индивидуален план на обучение, или нещо от сорта за майки с малки деца?
Аз също следвам редовно и съм на такъв план.

# 9
Мисля, че не. 2 момичета от моят курс родиха преди мен и не са се възползвали от нищо. Тъй като при нас попринцип присъствието не ни се води задължително - ходиш, когато си искаш.
Ох, не знам вече!

# 10
  • тук
ООоо, аз ходих на екскурзия в чужбина, когато синът ми беше на шест месеца. Нямаше ме една седмица, той си ядеше замразена кърма (колкото имаше) и НАН, а аз се цедях по два пъти на ден по тоалетните в Мадрид  Joy Дойдох си  и продължих да си кърмя спокойно. Отбих го на първия  рожден ден, защото така си бях решила.

Успокой се, това с кърменето е най-естествения процес на света, не го мисли толкова  Hug

# 11
Здравейте,

романтичката, аз си мисля, че проблема е по-скоро как да се разделиш с бебето и на ълно те разбирам. Дъщеря ми сига ще стане на две и все още ми е трудно понякога, особено ако е за по-дълго или пък ако тя се разплаче на излизане. Мога само да кажа, че с времето става по-лесно.Simple Smile
Сега по същество 40 грама не са малко изцеди на кърма и не са показател, че ти намалява кърмата.  Ако изцеждаш и имаш складирана и друг дава на детето шишето можиш и да го приеме, ако ли не можеш да опиташ с чаша с накрайник или дори с лъжица. Има бебета, които ни ядат през деня, а си наваксват нощем, тоест варианти има много, но тъгата по това да си оставиш бебето си остава Simple Smile

Стискам ти палци

Пп - провери си вариантите в университета, това че други не са ползвали нищо не значи, че няма, виж и в библиотеката на сайта има за правата на работещите кърмачки, може би има и за кърмещите студентки

# 12
Мамита,
относно кърмата да кажа наистина ми беше намаляла.
Установих го, когато си отидохме на село и се наядох както ядях преди Тъй като от 2 седмици се преместихме в града и ми се промени режима и количеството на хранене. Не се бях досетила, че може да е от това, тъй като си се храних нормално без да гладувам, но разликата е, че на село ядях повече от 3 пъти на ден и то винаги преяждах.
Хубаво е, че го разбрах бързо и сега гледам да си се тъпча както преди. Не че не ми пука за излишните килограми, но все пак кърмата ми е по-важна. Сега количеството кърма ми е ок и сме доволни и двете с бебека.
За изпитите ме успокоихте и съм замислила като дойде време да пътувам  майка ми да я храни с пюре и кашичка (защото вече се захранваме) а млякото да и го дава с лъжичка, просто нямам надежда, че ще засмуче от биберон... Дано всичко да мине наред! Всичко добро и на вас!

# 13
Можеш да пробваш и с преходна чаша  Peace Щом не пие от шишето едва ли ще иска от чашата де, но все пак може да опиташ.
Когато те няма майка ти ще приготвя кашата с кърма, така че ето ти едно млечно хранене, може и в зеленчуковото да добавя  Peace

# 14
романтичка няма нужда чак да се тъпчеш, но читавата храна си е важна.
напълно съм съгласна с дафи, ползването на кърма за пюретата и кашите е много добра идея. пък може и да пропие от чаша.

Общи условия

Активация на акаунт