удостоверение за семейно положение

• 2 172
  • 2
  •   1
Отговори
Въпроса ми е следния,кандидатствам по програма от бюрото по труда  за самотна майка с дете до 5г.подала съм си документите и очаквам потвърждение.в случая баща ми ме назначава в неговата фирма като офис мениджър и от бюрото по труда в продължение на 6 месеца ще ми плащат заплата плюс осигуровки.помолиха ме да си извадя удостоверение за семейно положение с което да докажа че живея сама.това което ме притеснява е че съм самотна майка не живея с бащата на детето си,но имам приятел който е от друг град но с който смятаме до няколко месеца да заживеем на семейни начала.въпроса ми е това дали би попречило по някакъв начин на работата ми,интересува ме каква точно е целта на това удостоверение за семейно положение,достатъчен ли е този документ или да очаквам и нещо друго като например проверка от бюрото по труда на домашния ми адрес? възможно ли е,много съм объркана.моля ако някой е запознат да ми отговори?

# 1
Здравей,  мисля, че този документ е достатъчен на този етап ,  в който кандидатстваш за тази програма. За по нататък вече трябва да питаш в БТ.

# 2
Здравей, такова удостоверение за семейно положение се вади в ЕСГРАОН.

http://www.grao.bg/esgraon.html

Според адресната ти регистрация, ти си регистрирана към съответната община. (Ако кажем примерно, че си към община Триадица) - търсиш в google  - Община Триадица ЕСГРАОН. Ще видиш адреса и отиваш на място. Удостоверението струва 10лв и го вадят на момента. Не си спомням какви докумети съм носила освен лична карта.
Това удостоверение касае само теб - удостоверява дали си омъжена или не. Стандартен документ, изискван понякога.Най- вероятно ще искат и акт за раждане на детето.

Дано съм помогнала Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт