Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 112
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
моля дайте съвет
1. как да отстраня блажна боя от естествено дърво - парапет на тераса, там където не го пече слънцето не иска да се махне нито с телена четка, нито с виброшлайф.. Миналата година направих цялата дървения на къщата с лак , само този парапет се закучи и го оставих така за зимата, но терасата гледа към двора и  ме дразни постоянно
Цял месец се занимавах с възстановяване на дървесината, лакирам с лазурен лак на водна основа. Стилът е битов

2.с какво да възстановя лака на орехов фурнир. холната маса от моето детство се озова у дома,  взехме я с идеята за временно, но ни харесва и е удобна - имаме само един проблем детето с количкит, а и с годините доста се е издраскала искам да я лакирам, само че не знам с какъв лак, защото не е масив, а е орехов фурнир

# 151
Здравейте отново от мен Simple Smile . Не съм се включвала , защото нищо не бях творила в тези студове. Вкъщи още не смея , заради детето , но от 2 седмици се мъчим в апартамента на една приятелка , който наследи от баба си. В края на предишната тема коментирахте старите дивани , а този който правихме стана страшна разкошотия , но не го бях снимала . Тази седмица се мъчихме над един стар шкаф , маса и други дреболии , много добре се получи , ще ви покажа снимки , но първо да се извиня , че са от телефон и правени с треперещите ми от шкурене ръце Simple Smile
Диван :
http://prikachi.com/images/261/6037261u.jpg
http://prikachi.com/images/265/6037265k.jpg
За 2 дни направихме всичко това , много съм доволна и тя също , след като всички и казваха да изхвърли всичко . Стана супер. сега следва спалнята Simple Smile

Ма това е моят диван точно  Hug
Може ли да ми напишеш как точно го направи този плътен и гладък цвят - ако искаш и на лични.

# 152
Е, какво да нападаме Laughing Нафраскали са им едни цениии  ooooh! ooooh! ooooh! Звънях и разпитвах. Бюфета е 60лв, полюлея- 250лв, масата- 60лв....народни цени. За гардеробите и столовете не попитах, няма смисъл, сигурно ще се стресна съвсем. Иначе ми е наблизо дамата, на Ст. Стамоболов 11 и ако някоя от вас иска нещо бих се жертвала да ходя и да го запазя. За вас гола в централния затвор влизам, еееейййй Hug Hug Hug Hug

# 153
  • Пловдив
То и аз така много обяви гледам. Проблема е с транспорта. Даже и да взема нещо евтино после до Пловдив ми отрязват главата до кръста. Моя ван събира, събира, ама бюфет не може да събере.... Някоя от вас да има я мъж с бус, я брат, да ни взима по-евтино за транспорт, да си домъкна бюфет Simple Smile

# 154
Янтра, бюфета бил вече разглобен. Ако искаш да звънна и да го запазя, пък довечера ще отскоча да го видя на какви парчета е разглобен? И без това ще водя в района малката на тренировки.

# 155
Момичета, я кажете с какво да боядисаме врати от МДФ, които само са грундирани - бели са, по-точно лееееко кремави? Нови са, така ни ги издаде строителя. Искам да са  бели и матирани.

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 14:34 от Аз Веси

# 156
Тези мебели са били май единствените налични време оно, защото и у нас имаме същите, да не кажа, че в почти всеки дом на стари хора
Както и да е, искам само да ви кажа нещо – това са стари мебели, безумно стабилни, но стари. След разглобяване и после ново сглобяване – вратите може да се изметнат, да не съвпаднат точно и да опират при затваряне и тн. Казвам това, защото ние живеем в къщата на моята баба. При ремонта преди години – изнесохме, както споделих – на тавана всички такива мебели. После – няколко подарих на познати и точно това видях – имайте си едно на ум – като купувате и ще преправяте. Едно е да си е стояла у вас тази мебел, да знаете в какво състояние е, съвсем друго да я вземете разглобена и да започнете...

# 157
Нищо им няма на старите мебели, било то и разглобени, затова са по- ценни от новите, защото с мъничко средства и усилия се възстановяват. За разлика от ПДЧ. Аз съм събирала спалня, гардероб, бюфет, захвърлени по плевнята, обора и влажни мазета на село, които ще издържат новия си живот поне още 20г.
 Заменят се пантите, рендосва се леко там, където е издуто или извисено, слагат се магнитни държачи на вратите, където са са затваряли само с ключ, пуш- бутони, плъзгачи на чекмеджетата.....варианти много. Даже все още има лентови панти на метър за старите извити гардероби. Важно е желанието.

# 158
Аз само споделих да се обърне внимание, че може да има такива случки, нищо не съм казала против старите мебели  Embarassed

# 159
  • Русе
Момичета, какво бихте ме посъветвали за този под? Чам е, лакиран с реактивен лак. Как примерно може да стане по-светъл или по-тъмен? С масла Осмо? Първо трябва да се изшкури лака ли? Интересува ме и в двата варианта какво трябва да се направи като технология - и към по-светъл и към по тъмен цвят. И само с Осмо ли може да се постигне това? Ще съм благодарна на всякакви съвети. Предварително благодаря   bouquet

media.snimka.bg/s1/1859/029962183.jpg?r=0

# 160
ние използвахме към 10-15 литра отработено масло, а може би и повече, беше огромна кофа. Покривът е сигурно 150 кв, имаше много греди, които трябваше да се напоят стабилно. Екологичното според мен е само това че не се изхвърля толкова материал, а се оползотворява и върши работа толкова години вече. Няма абсолютно никаква миризма.
Простете за тъпия въпрос, но какво означава отработено масло?

# 161
и аз да се вмъкна с един въпрос за дюшемето. Ако е третирано с лак на водна основа, може ли да се направи нещо с масло без да се маха лака  Thinking Май не може, ама от питане глава не боли  Mr. Green

# 162
ние използвахме към 10-15 литра отработено масло, а може би и повече, беше огромна кофа. Покривът е сигурно 150 кв, имаше много греди, които трябваше да се напоят стабилно. Екологичното според мен е само това че не се изхвърля толкова материал, а се оползотворява и върши работа толкова години вече. Няма абсолютно никаква миризма.
Простете за тъпия въпрос, но какво означава отработено масло?
Означава,че мъжа ти като сменя маслото на колата източва до сегашното и за да не го изхвърля си напоявате дървесината  Mr. Green .Аз така минах два пъти гредите на бесетката,която хич не е малка.Гредите бяха сухи и поеха всичко,исках да са тъмни(защото е битова) и после ги лакирах.Поеха даже лака.Понеже ми говореха ,че след маслото лак не държи е оказа се, че държи Simple Smile.Така паразити и дървояди не се развъждат!

# 163
  • Пловдив
Янтра, бюфета бил вече разглобен. Ако искаш да звънна и да го запазя, пък довечера ще отскоча да го видя на какви парчета е разглобен? И без това ще водя в района малката на тренировки.
Точно този е с ... как да кажа дясна ориентация, т.е. като се изправя срещу него вдигнато е в дясно, аз искам с лява ориентация. Въпросът е принципен Simple Smile

# 164
Янтра, разсмя ме  Joy

Момичета, преди да се обработва дървесина с масло, трябва да бъде почистена от лакове, бои и прочие, които образуват филм на повърхността и не позволяват на маслото да проникне в порите. След като е изциклено дюшемето може да му се придаде всякакъв нюанс, ето това всичкото е чам, обработен с масло Осмо.

Мисля, че Лоис се интересуваше от работеща стара шевна машина. Тази работи, но е електрическа и струва 120 лева. Ако върши работа ще пиша къде е налична.

Общи условия

Активация на акаунт