Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 235
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
  • София
LaValetta, ехааа ... и друго не мога да кажа.

# 316
LaValetta, ти си вълшебница!
Разгледах и другите ти произведения - всичко е чудесно!
Имам подобна на твоята трапезна маса и искам да и сменя цвета, както впрочем и на столовете /нещо светло/. Ти с масло ли си я правила? Ако да- маха ли всичко с шкурка?

# 317
  • София
LaValetta, много красиво и оригинално! И най - важното с любов!

Момичета, я като така и така я пляснах секцията, дайте съвет има ли представа някоя от вас на бюрото това тясното отпред дето е и се е забелило тук-таме как бих могла да го оправя? Thinking

Като гледам секцията и стаята - аз какво бих направила. Не е толкова дразнещ тапета, според мен, колкото това мрачно и тъмно синьо на секцията, което нито е свежо нито се връзва на нещо в стаята. Бих мацнала само синьото от секцията с Бороконтакт и отгоре с бяла или светложълта(кремава) боя - не виждам точно от снимките какъв е най - светлия цвят на тапетите, но като него. Така всичко ще се освежи, ще грейне, и ще се върже едно с друго.

# 318
Здравейте, а някой преправял ли е с любов Simple Smile стара дървена дограма, боядисвана многократно? Дограмата е на дневната, а след нея има остъклена, отоплявана тераса, така че е в добро състояние по принцип. Не зная какво искам точно да стане затова питам дали някой има опит с нещо подобно? Дали може да се махне маджунът и да се замени с нещо като силикон например, или като не е изгорял от слънцето, и си е на мястото ще се счупят стъклата? Боядисван е последния път с авто емайл лак, дали ще може да се махне и да се направи по тъмно дървото с някакъв лак или и аз не знам какво точно? Ще съм благодарна за всякакви мнения.

# 319
Момичета, огромно благодаря, стоплихте ми душата  Hug!
Направо прехвърчам от стая в стая.

baibibi, надявам се и моята дъщеря след време да продължава да ползва къщичка   Flowers Bouquet.

Mama na Misho, значи сега е момента да планирате момиченце  Heart Eyes.

Скрит текст:
Да ви споделя нещо - явно подсъзнателно съм знаела, че някой ден ще имам дъщеричка (с баткото имат 15 години разлика). Защото се оказа, че съм събрала солидно количество всякакви дантелки, лентички, мъниста и други момичешки джунджурии, които сега активно влизат в употреба.

Да отговоря
mama1+2, за саксийки - бях взела зелен микс от Баумакс, ако не греша. С времето, обаче, трябва да се пресаждат. Стаята освободихме за дъщеря ми преди седмица, така че още няма снимки, още събирам идеи.

gretacvetina, масата е първо мината със шкурка, после - бяло Осмо.

# 320
  • Пловдив
Здравейте, а някой преправял ли е с любов Simple Smile стара дървена дограма, боядисвана многократно? Дограмата е на дневната, а след нея има остъклена, отоплявана тераса, така че е в добро състояние по принцип. Не зная какво искам точно да стане затова питам дали някой има опит с нещо подобно? Дали може да се махне маджунът и да се замени с нещо като силикон например, или като не е изгорял от слънцето, и си е на мястото ще се счупят стъклата? Боядисван е последния път с авто емайл лак, дали ще може да се махне и да се направи по тъмно дървото с някакъв лак или и аз не знам какво точно? Ще съм благодарна за всякакви мнения.
Преди години правихме такова упражнение, при това успешно. За съжаление нямам снимки, защото вече не живеем в това жилище. Отначало започнахме с препарат за махане на боя, доколкото помня - "Дунав". Но не се получи добре, явно защото беше стара боята.  След това с пистолет с горещ въздух махнахме боята до здрава основа,доколкото можеше, маджунът също- с шпатулки и макетни ножчета. След това на мястото на маджуна сложихме силикон, а дограмата боядисахме с боя на Сократес на водна основа.  Получи се добре. Дограмата беше двукатна, всеки прозорец се отваряше самостоятелно и беше сравнително запазена. А и щом вашият прозорец е вътрешен и не се изисква голяма изолация, надявам се да се получи и при вас. Успех!

# 321
Страхотна къщичка-браво!Обикновено само воайорствам,но не се въздържах.А и като видиш нещо такова да се вдъхновяваш,идеи ти идват...Много хубава .

# 322
  • Под сянката на разлистените кактуси
LaValetta, къщичката е бижу! И другите ти проекти много ми харесват!

Мариета, става много хубаво! Мебелите са точно за този под!

# 323
А така като е строен блока преди 30-тина години, дали ако се свалят стъклата от дограмата ще се начупят или има някакъв "чалъм"?

# 324
  • Пловдив
А така като е строен блока преди 30-тина години, дали ако се свалят стъклата от дограмата ще се начупят или има някакъв "чалъм"?
Аз не бих рискувала. Много вероятно е да се начупят стъклата, те сигурно са залепнали от боята и маджуна за дограмата.

# 325

Вадиш крилата едно по едно и си работиш спокойно. У нас къщата е стоена преди 40 години и дървената дограма в две от стаите се ползва още. Преди години – вярно, викнахме човек, но защото нямах информация как. Направи точно това – изшкури, боядиса наново, поизпили там, където не се прилепваше плътно, смени маджуна с нов. Силикон не исках, просто махна стария и го направи наново. Нямам нищо пукнато и счупено. НО за ползването на пистолета с топъл въздух дори той ме предупреди – тегава работа е, трябва да се внимава да не се прегори дървото, защото после след време целия прозорец ще се изметне. Затова си ги боядисах с кафява боя и лак в едната стая, в другата са си бели – с яхтен лак.

Само не разбрах каква е идеята при теб - и дървена и нова дограма.  Embarassed

# 326
Здравейте, темата ви е чудесна и от време на време хвърлям по едно око с интерес Simple Smile Страхотни неща успявате да постигнете със старите мебели.

Имам един въпрос. У дома сме с малък барплот, купуван преди време от Метро. В общ линии евтино и нискокачествено ПДЧ. Няколко месеца стоя и на терасата, след което бе прибран у дома и сега го ползваме за хранене. Въпросът е, че вече съвсем на нищо не прилича горкото, особено горната му плоскост, която използваме активно. Започнала е да се бели и да излизат грозни кафеви петна отдолу. Не ми се иска още да се разделяме с него, затова искам да питам какво мога да го направя. Доколкото знам ПДЧ-то не е много благодатно за обработка, особено точно това. Само прозрачен лак няма да помогне, защото пак ще прозира обеленото. Иска ми се също така да е сравнително безвредна боята/лака, тъй като все пак върху него се храним... Ще се радвам, ако можете да дадете идеи. Ако мислите, че ще е от помощ, мога да кача снимки.

Благодаря предварително!   bouquet
По-рано бях задала този въпрос. Благодаря много за получените предложения Simple Smile Искам все пак да добавя и снимки на въпросния бар плот, които се надявам да дадат по-реална представа за положението: https://plus.google.com/photos/112219222871937889118/albums/5863 … y=CMn9lMLl5ayA4AE
Иска ми се по възможност да остане светъл цвят, тъй като останалите мебели в стаята са такива и няма да се вързва, ако го направя по-тъмно. Предложението да се сложи нов плот отгоре също съм го обмисляла, но май ще стане сложно, а и скъпо, а самият бар плот не е в състояние или качество, което да си заслужава инвестицията, защото дори и с нов плот, надолу също е поизбелял и няма да изглежда много добре, т.е. иска ми се цялостно да го обработя... Ако не открия никакъв начин ще го използваме още известно време и ще го изхвърлим просто, но все ми се искаше да изкара малко повече Simple Smile

# 327
LaValetta, кукленската къща е страшно хубава! Жалко, че нямам момиченце  Laughing

Моля те, дай линк към крачетата от ибей! Ще ми трябват такива за довършване на холната секция, че скринчето ми стои самотно и трябва да довърша, но ми трябват от този тип извити крачета   bouquet

# 328
  • В градината...
Тук има дървени крака за мебели http://www.gold-work.net/Product_category0_23.html

# 329
ada_smiles - за още малко ползване - бих взела една бежава боя и намазала цялата конструкция.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт