Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 130
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря, момичета  Hug!

# 406
Здравейте!Имам това шкафче,което искам да омасля http://tanq8.snimka.bg/experiment/tanq8.744192.30129256,но проблема е че има няколко пласта боя,леко гланцирана,която незнам как да премахна!Пробвах с шкурка,но не помръдва..Въобще,ако имате някакви идеи,моля да споделите!

# 407
ehopepi, за сивото - има топло-сиви цветове.
Ако не ти харесва по каталог, можеш в някакво сиво да добавиш малко виолетово. Може да пробваш отначало малко количество, като държиш сметка за количествата, за да можеш след това да направиш цялото  същият оттенък и пробваш да едно по-голямо квадратче на стената как стои при различните съотношения.
След това решаваш точно кое ти харесва.
Например в една чашка слагаш 50 мл. сиво и 20 мл. виолетово - мажеш на стената.
В друга - 50 мл. сиво и 30 мл виолетово - пак мажеш до него и така.

За гардеробчето - ами отлепените места ги покриваш с кит. Като изсъхне - шкуриш до гладкост.
След това - Боро контакт и боя.
Според мен бялото ще придаде повече просторност на помещението, но ти ще си решиш.

Кой показа скоро шкафче за  баня?
Страхотно!   bouquet

# 408
tanq8, чудно е шкафчето! 

# 409
ehopepi, за сивото - има топло-сиви цветове.
Ако не ти харесва по каталог, можеш в някакво сиво да добавиш малко виолетово. Може да пробваш отначало малко количество, като държиш сметка за количествата, за да можеш след това да направиш цялото  същият оттенък и пробваш да едно по-голямо квадратче на стената как стои при различните съотношения.
След това решаваш точно кое ти харесва.
Например в една чашка слагаш 50 мл. сиво и 20 мл. виолетово - мажеш на стената.
В друга - 50 мл. сиво и 30 мл виолетово - пак мажеш до него и така.

За гардеробчето - ами отлепените места ги покриваш с кит. Като изсъхне - шкуриш до гладкост.
След това - Боро контакт и боя.
Според мен бялото ще придаде повече просторност на помещението, но ти ще си решиш.

Кой показа скоро шкафче за  баня?
Страхотно!   bouquet

Страхотни сте. Толкова много ми помагате, чак ми е неудобно и за да се отчета току що намазах с С200 откъснатите парчета на тапета от котаракът. Купих боята, но нещо не харесах от каталога, който ми предложиха и взех черен оцветител, за да постигна сивия цвят, който искам. Виж пък за варианта да е смесен така получения цвят с виолетово не се и сетих. Въображение ми липсва явно, но и утре е ден...ще взема.....Като гледам обаче няма да се вместя в 4-те дни, за които реших, че ще приключа. Доста са нещата. Както и да е няма значение, важното е да стане хубаво. Дълго стана извинявам се.

# 410
ehopepi, а тко винаги така става с предвижданията... Laughing
Ако няма виолетово може да пробваш с червено или розово като добавка.
Успех!
И да сложиш снимки после!
 Heart Eyes

# 411
  • София
Извинете, че така нахлувам в прекрасната ви тема, но имам спешна нужда от съвет. Чудих се кого да попитам и първо за вашата креативност се сетих.
Та казусът е следният - купих лампа за над трапезарната маса. Толкова ми хареса, че преглътнах, че е с черен кабел. Първо реших, че може да сменим кабела, но изрично пише и вероятно с основание, че не може (дълго е за обяснение). После ми хрумна да го боядисам в хром като останалите части. Пръсках го с един спрей, уж бързосъхнещ, ама след 2-3 дни кабелът лепне. Изтрихме боята с разредител и пробвахме с друга марка спрей, но резултатът беше същия - лепне и не изсъхва. МОже би тези бои не са подходящи за гумен кабел.  newsm78 Имате ли идея с какво мога да боядисам кабела, така че да не личи, че аз съм го правила. Може и в бяло. Но все пак да се има предвид, че лампата не е горе на тавана, а виси над масата и не ми се ще лампата да прилича на оцветена в час по трудово.  Mr. Green Просто в цялото помещение това ще е единственото черно нещо и предполагам ще ми вади очите.
Само на вас разчитам, изчерпах се откъм идеи  Confused

# 412
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ми що не му ушиеш едно калъфче от плат и да му го нахлузиш? Аз мисля, че съм виждала да се продават направо с калъфчето...Нещо таквоз:

# 413
Здравейте!Имам това шкафче,което искам да омасля http://tanq8.snimka.bg/experiment/tanq8.744192.30129256,но проблема е че има няколко пласта боя,леко гланцирана,която незнам как да премахна!Пробвах с шкурка,но не помръдва..Въобще,ако имате някакви идеи,моля да споделите!
Ау! Човек убивам за такъв разкош. Брат на моето скринче е - същите крачета.  Heart Eyes
Пробвай с "Ремовал", ако не стане - само шкурка.
Ако те ядоса много и решиш да го разкараш... да ми се обадиш непременно   Mr. Green

ehopepi, предвиди си достатъчно количество забъркана боя, защото ако бъркаш повторно, вероятността да уцелиш същия цвят клони към кръгла 0  Peace

mylili, дай снимка на лампата. Дрешката за кабела е добра идея стига да ти пасва на стила.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 19:12 от mioki

# 414
  • Близо до гората...
От къде мога да си купя амбалажна хартия за този проект?

http://lovelycraftyhome.com/2011/11/09/the-ultimate-brown-paper-flooring-guide/

# 415
http://www.paperbg.com/product/1252/ambalazhna-hartiya-70-100-sm-1-kg-.html

А от къде ще се снабдиш с този полиуретан с който се покрива хартията?

# 416
http://www.paperbg.com/product/1252/ambalazhna-hartiya-70-100-sm-1-kg-.html

А от къде ще се снабдиш с този полиуретан с който се покрива хартията?

Предполагам, в статията имат предвид просто паркетен лак - те са полиуретанови... даже и тези на водна основа, но
"...I recommend no less than 12 coats..." Shocked

# 417
  • София и там където не се пуши
Нещо и оцветител има - много е хубаво, чак ми се прииска да се захвана

# 418
Имайте предвид че показания под ( типичен за къщите в Северна Америка) е покрит първо със шперплат.

# 419
tanq8, това шкафче аз не бих пипнала по никой начин. Разкошно е. Но в случай, че решиш нещо да го правиш, трябва да имаш предвид, че може би не цялото е от дърво. Плотът и краката със сигурност са дървени, но корпусът най-вероятно е МДФ или ПДЧ. Ако се окаже така, то е безсмислено да сваляш боята.
ehopepi,  ако оцветиш бял латекс с черен оцветител, ще се получи по-скоро синеещо, отколкото сивеещо. Хубав цвят, но не и сив.
mylili, каквато и боя да ползваш за кабела, трябва да е на водна основа. Другите може да разядат  гумата.

Общи условия

Активация на акаунт