Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 120
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Твърде вероятно шкафчето на tanq8 да е като моето - краката дърво, плота дърво, но фурнировано, корпусът и челата на чекмеджетата ПДЧ/МДФ отново фурнир и всичко това боядисано.
ilinayor се бореше с една маса боядисана с такъв лак/боя дето нямаше сваляне. Тя може да сподели опит, масата която сътвори беше прекрасна.

# 421

ehopepi,  ако оцветиш бял латекс с черен оцветител, ще се получи по-скоро синеещо, отколкото сивеещо. Хубав цвят, но не и сив.

newsm78 а дали имаш някакво предложение?

# 422

Иди в Бриколаж, там има картелки с цветове, избираш си цвят и ти го забъркват в каквото количество искаш (мин. 1л.) Съветвам те Левис, ако можеш да си го позволиш.

# 423

Иди в Бриколаж, там има картелки с цветове, избираш си цвят и ти го забъркват в каквото количество искаш (мин. 1л.) Съветвам те Левис, ако можеш да си го позволиш.
И аз мисля, че е най-добре да ти го забъркат, вместо да се мъчиш сама. Първо, че така имаш по-добра представа какъв ще е крайният цвят, защото цветът в кофата не е същия като този, който ще е на стената, след като изсъхне и ако го бъркаш сама може да получиш изненадващ резултат. И второ, ако не си изчислила добре количеството и ти потрябва допълнително боя, просто трябва да си запомнила кой цвят си избрала и ще ти забъркат още Simple Smile

# 424
Нямам представа дали шкафчето е цялото дърво или не.От Германия е домъкнато,ако това има значение,но на плота има едно отлюспено петно боя и стои грозно!Останалата част е запазена,така че може да не я пипам!Още го мисля,защото не искам да го изхабя!Мерси момичета за помоща   bouquet

# 425

ehopepi,  ако оцветиш бял латекс с черен оцветител, ще се получи по-скоро синеещо, отколкото сивеещо. Хубав цвят, но не и сив.

Жената вече си е купила всичко, вие я съветвате да отиде за Левис, чиято цена с оцветяване съвсем не е малка. Аз бих я посъветвала да изсипе лека полека черния оцветите и да бърка хубаво – ако не постигне нужния цвят – да отиде да вземе само оцветител допълнително. Има дори сиви – така че все ще се получи.  Друг вариант е да си купиш готов оцветен латекс, българските не са скъпи, но за две ръце си предвиди, за да стане плътен цвят.

# 426
  • София
Вилико, точно в това е проблема и решението. Всички момичета от опит говорят, да не мислиш, че просто така дават съвети.
За да няма разминаване, ако не и стигне боята, най-удачно е да се вземе готов тониран (или на място да се тонира), а не сам да си го правиш. Още по-хубаво и покривно ще е да се вземе от високите класов латекс. С до два литра ще мине цялото антре на две ръце с перфектна покривност, а не да маже до откат и пак да не постигне желания ефект  Peace

# 427
Аз с евтин български латекс минах без проблем две ръце, цвета стана повече от покривен и равен, разход - колкото си пишеше на опаковката. Само споделям и аз, защото останах с убеждението, че жената иска да направи нещо набързо и не скъпо, очевдино не предвиждат въобще ремонти дори.  Peace

# 428
Добре де, не само Левис оцветяват по каталог. Българските латекси също ги оцветяват.
Когато се оцветява с машина в специализиран магазин, не ползват бял латекс, а безцветна база. Затова и цветовете стават по-наситени.
Имам опит от вчера с латекс на Левис, оцветен в магазина им. Първо, че мацката там явно искаше да ми набута повечко боя, та прецени, че за 10 кв. м. за две ръце ми трябват 2 л. Второ, че каза да разредя литъра със 100 мл вода. Такава цапаница се получи, че ми идеше да ревна, най-вече защото исках да си спестя втората ръка. То гъсто, не покрива добре в грапавините на стената, едвам го размазвам, ръцете ми омаляха, цялата бях плувнала в пот. Накрая, понеже яко натисках с мечето, се получи на петна. Явно нямаше да мина само с една ръка, наложи се и втора, ама нея си я разредих като хората. Ако и на първата бях разредила доста повече от препоръчаното, нямаше толкова да се уморя, а нищо чудно и да беше покрило от първи път. Равносметката: 6 кв.м стена покрих на две ръце с половин кутия латекс. А провавачката ме уверяваше, че и една кутия покрива максимум 12 кв. м на една ръка. Синът ми е във възторг - точно такова синьо си го представял, ама на живо било още по-хубаво!
Цветът наистина стана перфектен, но малко ми стои като блажна боя. Сега предстои сребърната стена на дъщеря ми.

# 429
Аз препоръчвам Левис, защото каквото е на картончето такова е и на стената и няма изненади особено с тъмните или силни цветове.
С Боро какви неприятости съм имала... на картончето едни хубавички пастелнички, а на стената отровно зелено и отровно лилаво направо да се гръмнеш.

Последно взех една кутия кафяво точно по схемата описана горе - избрах си цвят от картела, забъркаха ми 1л и готово. Не съм разреждала с нищо. Покри бялата стена на две ръце перфектно без петна и е точно шоколадовото кафяво каквото исках.
Все пак казах ако може да си го позволи, защото наистина не е евтин, но поне аз до сега не съм имала с тази боя непредвидени изпълнения, а доста ми е минала през очите образно казано.
Всеки има глава на раменете и си знае джоба, така че може да си прецени.
Научила съм се да не препоръчвам калпави материали, щото после аз съм виновна що не се е получило нещото (професионално изкривяване). Казвам кое според мен е добро, а отсреща сами си преценяват дали ще направят компромис с качеството заради цената или не.  Peace

Ако говорим за бял латекс, българския е достатъчно добър, но за цветен не рискувам.

# 430

Цветът наистина стана перфектен, но малко ми стои като блажна боя.

Да, малко гланц има, но мен не ме дразни.

# 431
baibibi, ти мат или сатен взе?

# 432
Извинете, че така нахлувам в прекрасната ви тема, но имам спешна нужда от съвет. Чудих се кого да попитам и първо за вашата креативност се сетих.
Та казусът е следният - купих лампа за над трапезарната маса. Толкова ми хареса, че преглътнах, че е с черен кабел. Първо реших, че може да сменим кабела, но изрично пише и вероятно с основание, че не може (дълго е за обяснение). После ми хрумна да го боядисам в хром като останалите части. Пръсках го с един спрей, уж бързосъхнещ, ама след 2-3 дни кабелът лепне. Изтрихме боята с разредител и пробвахме с друга марка спрей, но резултатът беше същия - лепне и не изсъхва. МОже би тези бои не са подходящи за гумен кабел.  newsm78 Имате ли идея с какво мога да боядисам кабела, така че да не личи, че аз съм го правила. Може и в бяло. Но все пак да се има предвид, че лампата не е горе на тавана, а виси над масата и не ми се ще лампата да прилича на оцветена в час по трудово.  Mr. Green Просто в цялото помещение това ще е единственото черно нещо и предполагам ще ми вади очите.
Само на вас разчитам, изчерпах се откъм идеи  Confused

Може да го увиеш с  бяло тиксо. В Джъмбо съм виждала и едни малки ролки цветно.

# 433
Здравейте!Днес шкурих около пет часа и отдолу се появи дърво..http://tanq8.snimka.bg/experiment/tanq8.744532.30139528.Утре мисля да превърша с шкуренето на плота,а останалата част да я оставя така!Та въпроса ми е какъв цвят и с какво да направя плота? newsm78

# 434
Ох боли ме сърцето като го гледам. Не ми казвай къде живееш щото ще ти го открадна  Laughing
Ако свалиш бялата боя/лак до дърво чисто, омасли го, ще стане приказно  Heart Eyes
Ако пък решиш, може да го затъркаш по ръбовете да стане като тази маса на колежката ilinayor.
ще ме извинява че пускам линк към масата й без разрешение, но наистина ми е любима  Hug
цък

Общи условия

Активация на акаунт