Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 78 982
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Гледам, гледам - ма моя офис стол не се разглобява май  Embarassed
Никъде няма и помен от сглобка...Иначе металните са същите като твоите, така че вероятно ще стане. При мен се прецакаха, защото това са ми дворните столчета за лятото и от слънцето избеляха и се процепи еко кожата.

# 676
Гледам, гледам - ма моя офис стол не се разглобява май  Embarassed
Никъде няма и помен от сглобка...Иначе металните са същите като твоите, така че вероятно ще стане. При мен се прецакаха, защото това са ми дворните столчета за лятото и от слънцето избеляха и се процепи еко кожата.
На моя офис стол първо трябва да се свали облегалката изцяло, заедно с пластмасовия гръб. Едва след това се разглобява облегалката.

Добавих няколко снимки в албума със сини стрелкички, надявам се да ти свършат работа за твоя стол. Ето пак линкче към албума: https://plus.google.com/u/0/photos/112219222871937889118/albums/ … ey=COSL7a2l9NyJag

А за седалката се обръща наобратно столът и се отвинтват винтовете, най-добре докато е още свалена облегалката.

# 677
Еееееее  Hug взе, че стана. Значи създадох си още един предмет за обработка, барабар с леглото, раклата, шкафа/рафт. Вероятно ще ме изселят от вкъщи  Joy

# 678
ada_smiles, много хубави са станали, супер си се справила  Peace
Моят офис стол също има нужда от претапициране (котаракът ми си точеше ноктите на него), но моделът му е такъв, че няма да стане само с преобличане.  Rolling Eyes

# 679
  • Пловдив
Вилико - ти пробва ли дали ще може да се сглоби леглото?

# 680
Цялостно не съм - само крачетата налагах, дюбелчета тук там ще се сменят и напасват с машинката. Сега ме хвърли в притеснение, защо да не може  Rolling Eyes

# 681
  • Пловдив
Цялостно не съм - само крачетата налагах, дюбелчета тук там ще се сменят и напасват с машинката. Сега ме хвърли в притеснение, защо да не може  Rolling Eyes
Добре е да пробваш преди да го боядисаш.

# 682
Къде може да има проблем според теб? Дървото се раздува ли примерно или...кажи какво имаш на ум, че наистина се замислих  Rolling Eyes

# 683
  • Пловдив
Ами така, стари мебели, стояли дълго разглобени може да е трудно да се напаснат. И ти си го боядисала. Пък трябва да рендосаш.

# 684
Ами аз само две таблички направих засега от мерак да видя как става и то намацах само по една ръка, което е крайно недостатъчно. Дървото е много приятно за обработка, леко се шкури, боята съвсем лесно се нанася след Борото. Но дори с четка без разреждане на боята - първата ръка прозира значително. Което пък ме дразни, защото все си представям да го бях направила с маслото, много красиво щеше да стане.
Та днес ще взема кит да поправя дупките. Така и не разбрах само с него ли се запълва, но ще пробвам.
Тази вечер стават 24 часа от вчерашната ръка боя и мисля да се опитам да го сглобя. Обаче после пак ще трябва да разглобявам, защото коридора ни е кръгъл  Joy и леглото няма да влезе в стаята. Затова исках първо да го направя, а накрая да сглобя в стаята...абе  ooooh!

# 685
Да'н тъ разочаровам, но поне 3 ръце трябва да минеш, за да стане плътно бяло Simple Smile

# 686
Принципно с кит се запълва преди боядисване. Тези дупки не може ли да се обиграят някак си? С едно по-грубо въже, например.

# 687
Принципно много неща научавам в движение  Mr. Green
За дупките не се сетих, признавам си, чак снощи, ама беше късно, а ентусиазмът ми да творя трябваше да се изконсумира. Затова реших да намацам първата ръка така. Ще запълня днес и ще шкуря. Това ще прецака ли много нещата - тоест след като има една ръка боя?

Миоки - усетих аз, че ще има да си боядисваааааам  Joy

Лавеле - как например? Те са колкото главичката на кабърче примерно, две дупки в единия край по средата на челната табла на леглото. Най-лесно ми се вижда просто да ги запълня...

# 688
viliko, а не може ли тия дупки да ги запълниш с нещо декоративно? Тапички цветни, кукички за закачалки /и там се нависят някакви дребни неща/. Просто китът, когато е на по-голямо пространство, като изсъхне, се напуква. Трябва да се китва на няколко пъти с напластяване, та да стане гладко.
Всъщност аз изобщо не мога да си ги представя тия дупки къде са и доколко са големи /обемни/.

# 689
Аз си представих едни огромни дупки  Joy, щом са миниатюрни - запълвай смело.

Общи условия

Активация на акаунт