Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 149
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
да е защитено дървото, но и цветът да не се промени...

Osmo 9211 Fichte-Weis
nur geringer UV-Schutz

тук е пробата - цвета може да се сравни с този на пожълтялото лакирано/непочистено дърво/ и белите дръжки.
а тук вратичката е само шлайфана, без масло; корпуса е още с лак.
На снимките е леко по-бледо, отколкото в действителност, малко свети от прозореца . Адски съм доволна от този вид масло; бях избрала друг от сайта им, за това ме посъветваха в магазина, дървото избледнява почти незабележимо, линиите му изпъкват повече, абсолютно матово, все едно е сурово дърво. Чекмеджето е минато 2 ръце, т.е завършено. Ако някой хубав ден успея да сборя всичко ще показвам...
Втория цвят, с който ще комбинирам на мостра също е супер но е друг вид масло със сатенен финиш

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 01:00 от lozette

# 106
  • Пловдив
  bouquet

И само с Осмо ли? т.е. нищо друго не се слага преди или след него?

# 107
УНИКАЛНО!!! Само дето е сложно за купуване Close...нямали го в някой от хиперите... Rolling Eyes

# 108
Видях че сте изписали 20 теми и реших да се допитам до вас. Имате ли информация или опит в приготвяне на продукт за обработка на дърво или с готови чисти масла, като ленено, орехово или пчелен восък и ланолин?

# 109
  • Пловдив
Кое е сложно? Осмо няма ли го в търговската мрежа? newsm78

Тогава с какво друго мога да го мина, което го има по магазините?

# 110
*Бенджи*- чекмеджето е само с него, минато 2 ръце, казаха ми че няма нужда от друго, това е някакъв вид за външна употреба. Като изсъхна изглежда така все едно е прясно изшлайфано дърво без абсолютно нищо по него. На мен ми харесва, така че друго няма да мацам. Аз го взех от магазина им в Сф, но момичетата тук гледам че поръчват от сайта им.

# 111
  • Пловдив
lozette,   bouquet

Изобщо не съм запозната, затова питам...Simple Smile))

# 112
чоко и боко това би било безкрайно скъпо, предполагам.
Ние омаслихме гредите на тавана с отработено автомобилно масло - било запазвало от дървояди и пр. животни и за защита от външни влияния. Потъмняха много приятно на цвят и не са мръднали 7 години. Всичко това безплатно... и екологично.

# 113
  • ГОре на черешата...
УНИКАЛНО!!! Само дето е сложно за купуване Close...нямали го в някой от хиперите... Rolling Eyes

Че кое му е сложното Rolling Eyes? Звъниш по телефона, поръчваш днес и утре е при теб с Еконт Peace.

# 114

Osmo 9211 Fichte-Weis
nur geringer UV-Schutz

Скрит текст:

а тук вратичката е само шлайфана, без масло; корпуса е още с лак.

Много ми хареса. Дюшемето ни е от същия материал, чам ли е това? Преди 5 години, когато го слагахме, исках да си остане с естествения цвят, но не бях чувала за масла, намазахме го с лак и естествено пожълтя. Искам да попитам каква му е цената, площта е около 30кв. м.

# 115
  • Пловдив
Да, и аз искам да питам за цената...и колко ще ми трябва за една спалня...

# 116
чоко и боко това би било безкрайно скъпо, предполагам.
Ние омаслихме гредите на тавана с отработено автомобилно масло - било запазвало от дървояди и пр. животни и за защита от външни влияния. Потъмняха много приятно на цвят и не са мръднали 7 години. Всичко това безплатно... и екологично.

Наистина ли мислиш че отработеното масло е екологично?
Наистина естествените продукти са скъпи. В крайна сметка зависи каква площ се обработва. Естествените настилки и облицовки също не са евтини.

# 117
Надничам тук отвреме-навреме и взех да се впечатлявам от пезуплатите от Осмо.Имам пъпрос към тези,които са го използвали за под-Остават ли следи,след като забърсвате с парцал и препарат,или ако се излее нещо върху пода,остават ли петна?Изобщо как се "държи" обработената повърхност в такива случаи/все пак не е лаково покритие...

# 118
  • ГОре на черешата...
Отговарям, защото поръчвах последна - взех кутия 750 мл, която, по мнение на момичета, ползвали Осмо, ще ми е много за под 14-15 квадрата, който мисля да мина само 1 ръка, но ще му намеря приложение Wink. Цената на моето, цветно финишно масло с вакса за тази разфасовка е 58, 80 лв.
От фирмата са много отзивчиви - спокойно може да ги питате за всичко в имейл или по телефона, отговарят светкавично Peace.

# 119
А какво пише на информационния лист за безопасност на продуктите Осмо. Има ли петролни продукти?

Общи условия

Активация на акаунт