Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 172
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  Благодаря, Дороти, успях да кача резултата, а снимката "Преди" не се качва. Нищо, всички знаете старите соц ъглови легла - е, с вашето вдъхновение -  след акрилната "козметика" станаха така:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2424/167319503116298829061364 … 8dNloxetIled3.JPG

Браво Simple Smile с каква боя го правихте?

# 196
      Тичам, тичам да ви се похваля!   animal037
                              Момичета, днес минавах покрай кофите на един хранителен магазин. Подминах ги и набих спирачките. Щайгички! Мокри, омърляни щайгички, които викаха "вземи ни, вземи ни". Е, взех ги и си ги возих на предната седалка до мене  Grinning Нямам идея какво ще ги правя, но съм мноооого горда! Моля ви сега да ме потупате по рамото!
        ПП - Облечена с беличко палтенце и с обувки на токченца заситних към кофите, сякаш съм тръгнала на бал с маски. Мислех си за вас, как ще ви се похваля за бойното ми кръщение!  Hug
hahaha hahaha hahaha Добре дошла в кликата на клошарките bowuu За такива постове живея Peace

Здравейте, темата ви е чудесна и от време на време хвърлям по едно око с интерес Simple Smile Страхотни неща успявате да постигнете със старите мебели.

Имам един въпрос. У дома сме с малък барплот, купуван преди време от Метро. В общ линии евтино и нискокачествено ПДЧ. Няколко месеца стоя и на терасата, след което бе прибран у дома и сега го ползваме за хранене. Въпросът е, че вече съвсем на нищо не прилича горкото, особено горната му плоскост, която използваме активно. Започнала е да се бели и да излизат грозни кафеви петна отдолу. Не ми се иска още да се разделяме с него, затова искам да питам какво мога да го направя. Доколкото знам ПДЧ-то не е много благодатно за обработка, особено точно това. Само прозрачен лак няма да помогне, защото пак ще прозира обеленото. Иска ми се също така да е сравнително безвредна боята/лака, тъй като все пак върху него се храним... Ще се радвам, ако можете да дадете идеи. Ако мислите, че ще е от помощ, мога да кача снимки.

Благодаря предварително!   bouquet

Бих залепила отгоре му корк, а после- с водоразтворим безцветен /цветен/ лак.  Или пък залепен лист МДФ, а после - масло, лак, каквото решиш.

Благодаря за вдъхновението и окуражаването!
Има за какво! Имаш си нови легла и то с ункален цвят, вече не са конфекция Peace

# 197
    Фри, боята е Аквакрил на Лакпром, беше на промоция в Бриколаж около 7лв./кутията, и оцветител много наситено лилаво, който слагахме по малко, докато ни хареса тонът. Стана гладко и покри дори доста груби наранявания по лака. Преди това понадраскахме с шкурка и минахме с Бороконтакт.

# 198
Ха, май пролетното почистване е започнало и някои вече са се облажили от реколтата! Честито за новите придобивки на tetka_the_best. Скорошни и богати находки на всички клошарки!
m.cha-cha, страхотно си се справила! И цветът много ми допадна /аз сега нали съм на "лилава" вълна покрай стаята на дъщеря ми, та съм много пристрастна/.

# 199
Благодаря ви мили момичета!  Hug

# 200
Момичета, моля ви, дайте съвет с какво да боядисам стар железен парапет вече ръждясал от времето, може би първо трябва някакъв грунд, после боя, но какви? Praynig

# 201
  • Пловдив
Момичета, моля ви, дайте съвет с какво да боядисам стар железен парапет вече ръждясал от времето, може би първо трябва някакъв грунд, после боя, но какви? Praynig
Първо с телена четка сваляш старата боя. След това позашкурваш ръждясалите места. Мажеш с преобразувател за ръжда. След това мажеш с грунд. И едва тогава боя.
Има продукти 2 в 1 - грунд с боя.

# 202

Моята любима декоративна боя за метални елементи (парапети, ажурни огради и др.) е UNIFER, има я в различни цветове и с различен  ефект.
Доколкото си спомням цената й беше висока, но пък е с нисък разход, така че си струва.

http://www.capbg.com/?p=catalog&id=19&category_id=3

# 203
Първо с телена четка сваляш старата боя. След това позашкурваш ръждясалите места. Мажеш с преобразувател за ръжда. След това мажеш с грунд. И едва тогава боя.
Благодаря ти, може да прескоча телената четка, тъй като желязото не е било боядисвано никога, само да се поизшкури.

# 204
  • Русе
Аз все още се лутам между идеите си и нищо не съм решила конкретно.
Според вас тази маса може ли и как може да стане с цвят венге, без да лъщи тоя лак по нея?
Шкурене предполагам, но после какво? Или пък да се смени горния плот с нов, но пък краката и рамката отдолу какво да ги правя, че да са в един цвят с плота  newsm78
Моля за компетентните ви съвети  Praynig

media.snimka.bg/s1/1859/029962179.jpg?r=0

# 205
Благодаря ти, може да прескоча телената четка, тъй като желязото не е било боядисвано никога, само да се поизшкури.
С телена четка може много бързо да свалиш ръждата - тя се слага на бормашината и някой със здрави ръце го прави за минути, лъсва като слънце и не остава грам ръжда. Аз се опитах да го направя на нашия парапет на вилата, но е много трудно и малко опасно, мъжът ми го довърши... Трябва и натиск и здраво да се държи машината.
Има различни видове такива четки и различни размери - те са кръгли https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0 … =1152&bih=732 . С шкурка не можеш да стигнеш до дупките в метала ако има ръжда там ще си остане. И после тръгва пак процеса на ръждата, мехурчета по боята и т.н....

# 206
Аз все още се лутам между идеите си и нищо не съм решила конкретно.
Според вас тази маса може ли и как може да стане с цвят венге, без да лъщи тоя лак по нея?
Шкурене предполагам, но после какво? Или пък да се смени горния плот с нов, но пък краката и рамката отдолу какво да ги правя, че да са в един цвят с плота  newsm78
Моля за компетентните ви съвети  Praynig

media.snimka.bg/s1/1859/029962179.jpg?r=0

Teзи маси не са масив, а са само с фурнир и аз питах по-напред как да подновя лака .. но не получих отговор
Все още се лутам за вариант

# 207
  • София-в сърцата на моите деца
Любимата ми боя Протекта..Преди това само изчеткваш с метална четка и после минаваш---става прекрасно!Особено има едни цветове-състарен ефект...става муцка..Може да видиш как изглежда в сайта на боята.. Peace

# 208
KOTE , ако искаш само да прелакираш ще е нужно леко изшкуркване. То този фурнир не е толкова тънък и понася това. Отгоре си минаваш със желаният лак.
mama1+2 , за сменяне на цвета - нямаш проблеми.
Минаваш с Боро контакт и отгоре си слагаш желаният цвят.
Сега, венге-то е малко по-сложно, тъй като е черно с кафяво, но пък може да минеш с черна боя, а отгоре с онова уредче за фладер, да сложиш ш малко кафяво.
Може да я направиш пък и чисто бяла, възможности - много.

# 209
Аз нали съм на тема спални, ето една в София:
http://prodavalnik.com/spalnya-garderob-2-noschni-shkafcheta-ot-drvo-i20045103

Общи условия

Активация на акаунт