Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 186
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Дами, представям ви второто си творение, след мнооого мъки успях да намеря дръжки, каквито исках Party
http://img22.imageshack.us/img22/3899/img2402tk.jpg

Сега остава да се преборя да боядисам гардероба Mr. Green

# 211
      Скринът е страхотен! Но колко са важни и дръжките...! Наистина стилно!

# 212
Страхотен скрин, Fairy!  smile3501

# 213
СУПЕР !!! Heart Eyes

# 214
Страхотен е! Поздравления за свършената работа!

# 215
  • В градината...
Феъри, страхотно  Peace И аз си бях харесала тези дръжки, имитиращи ковано желязо.

# 216
  • Русе
Melany99 благодаря!  bouquet

# 217
Здравейте момичета!Извинявам се, ако не е по - темата, но не намерих отговор другаде.В хола си имам стара дървена ламперия от горе до долу на стените и искам да и сменя цвета.Проблема е,че не знам точно как newsm78Ламперията е от масивно дърво, но ще ви излъжа дали е бук или дъб(доста е шарено и релефно).Искам да я направя един цвят и по - светла.Проблема е, че не знам как и с какъв материал?Може ле да се боядиса без да се търка?Дървото е минавано само с масло.
Надявам се да ми дадете някакъв съвет.Благодаря предварително.

# 218
  • София
Забавата на моите деца http://elkazelka.snimka.bg/hobby/proekt.730150.30045975

# 219
  • софия
Здравейте момичета!Извинявам се, ако не е по - темата, но не намерих отговор другаде.В хола си имам стара дървена ламперия от горе до долу на стените и искам да и сменя цвета.Проблема е,че не знам точно как newsm78Ламперията е от масивно дърво, но ще ви излъжа дали е бук или дъб(доста е шарено и релефно).Искам да я направя един цвят и по - светла.Проблема е, че не знам как и с какъв материал?Може ле да се боядиса без да се търка?Дървото е минавано само с масло.

Я! ако не се лъжа си пуснал/а и тема в houzz.com Simple Smile

според мен едно шкурене ще и дойде добре, ще се освежи. И после с мало в цвета който искаш, или пък байц.

ако тематаот hauzz  е твоя, то това което си спомням като снимкa/и ми се струва че няма да е добре в някакъв плътно боядисан неестествен цвят!

Нека момичетата си кажат мнението, аз избягвам да давам съвети, не съм толкова напред с материалите като тях. Но за плътноста на цвета съм убедена- нека е прозрачно! Peace

# 220
Здравейте, от известно време насам ви чета и ровичкам из нета, тъй като имам желание да си пребоядисам вече износените холни маси. Вчера попаднах на това - http://icreatewithlove.blogspot.com/2012/01/my-new-green-storage-solution.html
Съответно, намерих и въпросния грудн в Амазон - http://www.amazon.co.uk/Zinsser-Cover-Stain-Primer-Sealer/dp/B00 … 679598&sr=8-5

Според статията едва ли не минавам с грудна и после боядисвам какъвто цвят пожелая и воала!
На нашия пазар дали може да се намери подобен тип грунд? Искам да направя тъмните мяси бели, но се съмнявам, че със шкурене и обикновен грунд ще стане номера...

Също така от много време се каня да ви питам някой има ли опит при боядисването на фаянсови плочки? По това, което изчетох, май на нашия пазар не се предлагат подобни бои и грундове?

# 221
  • Пловдив
Предлагат се и подобни грундове и се предлагат и грундове и бои за плочки.

# 222
Jia_m
Казвала съм за боядисани плочки.
Стоят си вече трета година и не са мръднали, но не са в баня, където има течаща вода непрекъснато.
Едните ми са на стената зад кухненския плот, а другите на пода във входното антре.

За баня се препоръчва така нареченият Epoxy Coat, което представлява епоксидна смола с цвят. Тези покрития се водят Marine Grade и с тях се правят бани, тоалетни и т. н. по корабите и яхтите. Не знам дали това обаче ще излезе по-евтино от поставянето на нови плочки.
Доколкото знам в България има лепила, които могат да се позволяват върху стари плочи да се поставят нови.

Отделно има вече лепенки за баня, които могат да освежат вече съществуващите плочки.

# 223
Привет отново.
Не сме писали от 18-та тема.
А както видях почти всички стари снимки са изчезнали от постовете ни, поради проблеми със сървъра, на който бяха сложени - замисляме се да си направим собствена тема с всички реализирани идеи, ако правилата на форума го позволяват.
Ето какво използваме за холна маса в момента - бяхме пост-нали снимка на палета преди време. Супер функционална - лакирана, с място за списания отдолу и мобилна. Идеална да си вдигнеш краката и да се загледаш в някой филм.

# 224

Я! ако не се лъжа си пуснал/а и тема в houzz.com Simple Smile

според мен едно шкурене ще и дойде добре, ще се освежи. И после с мало в цвета който искаш, или пък байц.

ако тематаот hauzz  е твоя, то това което си спомням като снимкa/и ми се струва че няма да е добре в някакъв плътно боядисан неестествен цвят!

Нека момичетата си кажат мнението, аз избягвам да давам съвети, не съм толкова напред с материалите като тях. Но за плътноста на цвета съм убедена- нека е прозрачно! Peace

Амели темата не е моя Simple SmileА относно ламперията, вчера попитах един консултант по бои и лакове и според него дървото е чам.Препоръча ми да боядисам с боя на водна основа, защото не мирише като лака и била покривна.Само трябва да се свали гланца от дървото и после боя.Но според мъжа ми тази ламперия няма как да стане по - светла.И сега не знам какво да правя newsm78

Общи условия

Активация на акаунт