Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 077
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Да попитам - ако стената е боядисана  с жълт латекс, а я искам бледо лилава, трябва ли междинно да се мине с бял латекс?

mioki, вътрешната стълба вкъщи е дъбова http://media.snimka.bg/s1/1952/030147515.jpg?r=0 и от доста време обмислям и плотове да се направят такива, че ми изваждат очите старите. Тази цена - 100 лв. за какъв размер плот е?
Плотът е 120х60х2см + три елемента които ще играят ролята на водобран с височина 4см + отвор за котлоните + доставка до Сф. Мисля че е повече от прилично. Дано и качеството да е добро.

Първия плот който взех от една фабрика за дърво - този който ми е на бара е перфектен. Няма измятане, няма отваряне на фуги, а е от цели ламели. Имам тел на човека с който контактувах, но не съм му записала името и ме беше срам да му се обадя.
Ето това е фабриката http://idealholz-bg.com

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 22:37 от mioki

# 481
Супер е цената!

# 482
Ох голям зор докато намеря сайта. Имах проблеми с компа и всичките ми запазени страници бяха изчезнали. Добре че на телефона го имах.
Мисля да си поръчам при тях профили за огледалата. Ще им сложа рамка съм решила.  Mr. Green

# 483
  • София
mioki,

извинявай, но май нещо съм изпуснала - ще слагаш нов кухненски плот от дърво ли? Не е празно любопитство, просто спорим със съпруга ми дали няма да се прецака от водата около мивката, та затова питам.

# 484
Здравейте,
моята драма с лакираното чамово дюшеме я знаете  Embarassed. Обаче снощи както си седях и го гледах и се дразнех на целия свят и най-вече на себе си се запитах какво ще стане, ако се опитам да махна лака с ремовал и после го омасля  Thinking. Някой да има предположения по въпроса ?

# 485
Simple Smile малко объркано е при мен, защото на части правя нещата.
Та: кухнята ми се състои от две успоредни части. Едната страна е бар-плот и долни шкафове. На шкафовете плота е камък, а на бара ми е единия плот от дърво (бара фактически).
Другата страна е опряна на стена и там са ми хладилника, фурна, котлони. Тази част в момента се прави и за нея е въпросния дървен плот който се спряга.
При мен дървото няма да е при мивката. Мисля, че ако се омаслява редовно с правилно масло и не се оставя с локви отгоре няма да има никакви поражения от водата.

Който е ходил в магазина на фирмата в която продават Осмо може да види работната им маса. Като ходих ми правиха демонстрация. Разляха вода върху плота и докато си говорехме и ми обясняваха за продуктите си, локвата си стоеше. Сигурно около 30-40 мин минаха. След това забърсаха локвата и отдолу плота дори не изглеждаше овлажнен - все едно върху пластмаса е била разлята водата.

Mama na Misho, доста Ремовал ще отиде. Принципно не е невъзможно, но ще трябва да се вложи доста труд.

# 486
Дали имате дърводелец познат под ръка? Трябва ми за евентуално преправяне/укрепване на гардероба ни, за който споменах. Аз звъннах на един познат, но отказа  Confused

# 487
В някоя от темите някой беше пуснал линк съм обява в продавалника на някакъв пич който се занимава с поправка на мебели. Потърси, ако попадна на нея пак ще ти драсна.

хоп ето я http://prodavalnik.com/popravka-na-stari-mebeli-i4522407

# 488
 Peace Благодаря ти! Ще го имам предвид, но ми се искаше някой дето сте го ползвали, защото ако не стане пак добре укрепването - трети опит надали ще има и ще трябва нов гардероб, а този е сравнително нов и напълно лъскав все още.  Embarassed Мислех си дори да купя направо нова рамка само и да си ползвам вратичките, защото цялата стая е напасната по гардероба, гледах Икеа, но не знам ще паснат ли до милиметър...

# 489
Да споделя за дървени омаслени плотове. Ние сме с икейски Lagan, омаслен с Behandla.

Имаме го от почти година. Като го купих го омаслих, но минах доста ръце - 5-6 примерно. След около 3-4 месеца го омаслих още веднъж - една ръка само. Оттогава нищо не съм го правила, мисля след някой месец пак да го мина обаче. Когато е омаслен достатъчно, водата си стои на оформени капки и не попива.

Стои до мивката точно, мокри се доста както от пръски, така и от мокри предмети, които оставяме върху него. В началото се стараех да изтривам всяка капчица, сега честичко забравям и като цяло съм доста небрежна към пазенето му. От досегашната употреба (ежедневна и сравнително интензивна), има две потъмнени кръгчета, вероятно от тенжера оставена мокра да си изсъхне върху плота. Това е. Доколкото знам се маха с фина шкурка, при омасляването ще пробвам.

Ние го взехме, защото сме на квартира, исках нещо над съдомиялната и пералнята, за да си ползвам пространството, а и много исках да изтествам как се държи омаслено чисто дърво, тъй като си мечтая за такава кухня някой ден, ако се наканим да си вземем наш апартамент. Затова много държах да го пробвам при моята употреба как се държи, тъй като ревютата, че не прави проблеми при безупречни домакини (а аз съм далеч от такава) или пък в домакинства, където кухнята е чисто декоративна (а при нас се готви доста), не ми помагаха. Затова решихме да инвестираме в нещо не много скъпо, за да видим как се държи у дома Simple Smile

Според мен е лесен за поддръжка, особено, ако наистина леки проблеми могат да се минат с шкурка и да се омаслят наново (не виждам защо не, просто не съм го пробвала още), в такъв случай за мен поне е по-добър от стандартните кухненски плотове. А омаслен изглежда много красиво.

# 490
За съжаление това с поправките е пипкаво и малко хора се наемат да извършват такава услуга.
За Икеа, премери си вратите и виж дали ще паснат на техните рамки.
Дай някакви снимки на проблема все пак, може пък да измислим нещо тук Simple Smile

ada_smiles, много благодаря за споделения опит  Hug аз като го поползвам при котлоните ще кажа как се държи, но съм 99% убедена, че няма да има проблеми  Grinning

# 491
http://aiko-bg.com/i_pictures/32154060251.jpg
ето това е гардероба.
Според мен е нестабилен заради размерит еси, без надстройка е, а е висок повече 2м, една обща рамка.

# 492
http://aiko-bg.com/i_pictures/32154060251.jpg
ето това е гардероба.
Според мен е нестабилен заради размерит еси, без надстройка е, а е висок повече 2м, една обща рамка.
А вътре как е, размери? разпределение? вижда ли се къде е разхлабено? дай реални снимки.

# 493
Абе не мога да си намеря снимките нещо, ще трябва май да снимам пак и утре ще сложа.
Размерите са 200/220. 5 вратички, вътре има три междинни табли, за да се оформят две двукрилни и едно единично крило. А дали се вижда къде е разхлабено - да, наклонен е на дясната страна толкова, че видимо вратичките се разминават с около 1-2см, тоест доста. Съответно се вижда няколко милиметра луфт от вътрешната страна като отворя вратичката, горе в дясно. Винтовете/така ли се казваха  Embarassed/ просто са в по-големи дупки и не се затягат докрая, материала явно се е изронил от преразглобяването толкоз пъти.

# 494
Ако ПДЧ-то се е изронило или по-големи сглобки или на нови места трябва да се направят... или да се сложи твърд гръб (разбирай различен от фазер) не знам при вас какъв е... със сигурност ще трябва да го погледне мебелист.

Общи условия

Активация на акаунт