Да преправим старите мебели с любов - 20 тема

• 79 050
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Да принципно, виж какво пише на кутията на боята, там е дадено време за съхнене.

# 511
Да принципно, виж какво пише на кутията на боята, там е дадено време за съхнене.
Много ти благодаря. Наистина пишело на кутията /2 часа/, не съм обърнала внимание. Нещо хич не ми харесва какво се получи след първата ръка.Дано да стане след 2-я път.

# 512
Два часа дали е достатъчно време за изсъхването на нанесен един пласт акрилна боя върху бороконтакта?

Не. На пипане е сухо, но в дълбочина не е изсъхнало. Ако ще нанасяш втора, трета ръка - изчаквай по 24 часа между слоевете. Така и крайното покритие ще стане по-здраво.

# 513
Два часа дали е достатъчно време за изсъхването на нанесен един пласт акрилна боя върху бороконтакта?

Не. На пипане е сухо, но в дълбочина не е изсъхнало. Ако ще нанасяш втора, трета ръка - изчаквай по 24 часа между слоевете. Така и крайното покритие ще стане по-здраво.

Аз обаче я разредих малко боята, защото ми се видя много гъста. При това положение пак ли 24 ч. да чакам?

# 514
Да. И добре си направила, че си я разредила. По-добре е повече ръце с по-рядка боя, отколкото една или две, но с гъста.

# 515
Да. И добре си направила, че си я разредила. По-добре е повече ръце с по-рядка боя, отколкото една или две, но с гъста.

Успокоих се. Ще чакам, макар че вече едва ме сдържа да не се развихря с мечето. Благодаря ти за отделеното време. Много въпроси задавам знам, но като искам да стане хубаво и да не сгреша в някои от стъпките на процеса.....Дано не ви досаждам. Embarassed

# 516
И един друг въпрос съвсем различен от задаваните от мен до сега Embarassed Та направих един лампион за трапезарията от сезал, или както там се казва върху една надуваема топка изостанала от децата, но се оказа малък /не че не съм го сложила вече/ Joy. Ходих в Джъмбо да търся топка с по-голям размер, но уви било много рано за такива артикули. Да сте виждали да продават някъде?

Последна редакция: сб, 13 апр 2013, 16:16 от ehopepi

# 517
ehopepi, за съжаление аз не мога да помогна по въпроса с топките Simple Smile

да питам, какъв разтвор се правеше за състаряване на дървесината - да добие онзи сивкав отенък на брулено от ветровете и дъждовете дърво?
Нещо оцет и ръждиви железа са ми последните спомени, ама нямам ръждиви железа, само ябълков оцет.
Имам едни щайги от чам, които искам да потъмня и посивя, че сега в прясно състояние не ми отиват на интериора  Mr. Green

# 518
mioki, като сложиш телче за чинии в оцета, ще получиш ръждивото  Simple Smile.

# 519
ehopepi, за съжаление аз не мога да помогна по въпроса с топките Simple Smile

да питам, какъв разтвор се правеше за състаряване на дървесината - да добие онзи сивкав отенък на брулено от ветровете и дъждовете дърво?
Нещо оцет и ръждиви железа са ми последните спомени, ама нямам ръждиви железа, описамо ябълков оцет.
Имам едни щайги от чам, които искам да потъмня и посивя, че сега в прясно състояние не ми отиват на интериора  Mr. Green

Има едно описание в началната страница на темата. Накисва се в оцет от домакинската тел за 24 ч./не ръждиви железа/. Не съм го пробвала, но предполагам, че се получава

# 520
# 521
Благодаря, момичета  Hug
Ще трябва да купувам домакинска тел, че нямам вкъщи.
Сега съм накиснала една кутийка от кафе (доста ръждясват) ако не стане до утре нищо ще купувам тел значи Simple Smile

# 522
Май тел си трябва и от онази тънката, на която и казват steal wool, закото аз бях накиснала от по-едрата и нищо не се получи.
Да гледаш като купуваш де. Simple Smile

# 523
Да, да, от онази - тънката, старовремската. Най-евтината на пазара. Тя върши чудеса.

Мъжът ми днес ми докладва, че подизпълнителят, когото бях "наела" да ми състари бързо чамовия декинг на вилата, се е справил чудесно. Излезе ми съвсем безплатно - една зима на слънце, вятър, сняг и слънце, вятър... Следващата стъпка е бяло Осмо за външно. Пак си намерих заигравка за лятото.

# 524
Тънка ще взема, дано има тук в кварталния магазин.
baibibi, много искам да си сложа декинг на балкончето аз. Вашия на тераса ли е или на двора?

Общи условия

Активация на акаунт