И тя е човек

• 16 354
  • 272
  •   1
Отговори
# 75
Значи все пак имат право да изгонят детето/жената, така ли?

Предполагам, че питаш мен - да имат право, все пак е частна собственост, могат да изгонят, когото си поискат. Важно е как ще го направят.

# 76
А не можеше ли да и се усмихнат, да и дадат левче, защото тя все пак затова е дошла, чашка кафе, после да я оставят да върви по пътя си...И ако навсякъде получава такова отношение, животът и ще е по лек.Всеки на нейното място би искал да се отнесат към него така...И ако всички започнем  да се държим така един към друг... Simple Smile

# 77
  • София
Просията е индустрия. изключително печеливша, необременена от данъци и трудови договори. Има статистика в европейски и световен мащаб за какво точно става дума.
И не говорим само за просия, съвсем между другото.
Изключително добре организирана с ясна йерархична структура, сигурен доход и експлоатация на детски труд е най-малкото, което може да се каже. Защото дневните просячета, да не си мислите, че през нощта спят, не. Това, което се случва през нощта е нищо, в сравнение с това, което се е случило на това момиче в луксозното кафене- да я изведат навън с по-здрав захват.
Ако не бъде контролирана,а тя не е- защото точно вчера забелязах каква паплач е плъзнала навсякъде, не може и една крачка да направиш, без да те хване за ръката някой или за крака- защото голяма част от вчерашните лежаха по земята.
Отделно аз съм редовен посетител на едно заведение на Шипка и Сан Стефано, където е същата работа, поне двама трима има да искат по една цигара, двайсет стотинки и прочие.
Ама отговорността не е моя или ваша, защото това както казах е организирана индустрия, която нито вие, вито аз сме в състояние да овладеем. Ако искате, можем да дискутираме и кой трябва да се занимава.

# 78
  • Под липата
Абстрахирайки се от горе описаната случка с начина, по който момичето е било изхвърлено, си задавам друг въпрос - какво или кой допуска тава болно дете да е само на улицата? Ако родителите са го изоставили, нали има отговорни институции? Такива институции съществуват , а служителите получават заплати от евросубсидии и в случаите, когато родителите проявяват безотговорност и използват болните си деца за извършване на просия. Къде, обаче, са те ( институциите )?
 Аз мога много  възмутено да се изкажа за грозната и груба постъпка на този барман и цялото ръководство на съответното заведение, но в случая вината е най вече на тези институции, които не оправдават съществуването си, както и заплатите си.
 Този случай е описан, но колко други има и ще има, защото социалните служби не си вършат работата.

Аз пък бях свидетел, как от аптека изхвърлиха един бездомник ( глухоням ). Беше гладен, сочеше устата и корема си - очевидно беше и с психически отклонения. Хората от опашката в аптеката се дърпаха ужасено от несретника и извръщаха очи, а един мъж( може би охрана на въпросната аптека ) го хвана за врата със заучен захват и го изтика навън. С тогавашният ми приятел бяхме покъртени. Аз останах  опашката, а той излезе и купи на човека хляб и салам, много ни стана жал.Дадохме последните си пари и си мислехме, че кой знае какво добро сме направили  Thinking Все едно с един хляб и парче салам, завинаги ще решим проблема на човека  ooooh! Тогава бяхме на по 18 години и през ум не ни мина да звъним където и да е било, просто си дадохме сметка, че никой от нищо не е застрахован в този живот.
 А колко години минаха от тогава... А тези хора - болни, бездомни не намаляват, дори напротив....

# 79
Аз на никого не казвам как и колко да помага. Нито да дава пари, нито нищо. Касае се за приемане, едно от най-лесните неща. Това искаха и майките на децата с аутизъм на една среща в Борисовата градина - не пари, а хората да не се обръщат на другата страна, да не закриват очите на децата си, здравите, а да им обяснят и да приемат останалите, които не по собствено желание са аутисти, ологофрени и прочие.
И това не е някаква милозлива проява на свръх човещина, нито опита за драматизъм. Аз ти казвам - приемане, най-обикновена човещина.
Щото и майката на такова дете може да иска да изпие кафето си един път на заведение, без да събира обезумелите от страх???, да речем, погледи на "нормалните" майки.

202uu

# 80
Абстрахирайки се от горе описаната случка с начина, по който момичето е било изхвърлено, си задавам друг въпрос - какво или кой допуска тава болно дете да е само на улицата? Ако родителите са го изоставили, нали има отговорни институции? Такива институции съществуват , а служителите получават заплати от евросубсидии и в случаите, когато родителите проявяват безотговорност и използват болните си деца за извършване на просия. Къде, обаче, са те ( институциите )?
 Аз мога много  възмутено да се изкажа за грозната и груба постъпка на този барман и цялото ръководство на съответното заведение, но в случая вината е най вече на тези институции, които не оправдават съществуването си, както и заплатите си.
 Този случай е описан, но колко други има и ще има, защото социалните служби не си вършат работата.
И аз това имах предвид, че статията трябваше да е насочена  или към семейството или към дома, където живее момичето. Копирах по назад и отговора на автора на статията позаинтересувал ли се е от това- не, не е говорил с нея, дал й 4лв и я оставил да плаче пред заведението...Институциите не се интересуват и не носят отговорност за болните, които са опасни за околните, а какво остава за тези, които никому не вредят? Почнат ли да вкарват в затвора лекари, които са изписали агресивни шизовреници и те са наранили някого- веднага ще се променят нещата. Едно от основните неща в цивилизованите държави  е всеки да носи отговорност за решенията и действията си.

# 81
  • София
Според мен погрешно се интерпретира случката в категория-липса на толератност.
Просяците по улицата и в заведенията не трябва да се разглеждат като деца и хора с увреждания, към които не се проявява търпимост, а хора, болни и социално слаби, които се експлоатират тотално безмилостно в мелницата на просията, проституцията, джебчийството и кражбите изобщо и ако искаме да им помогнем, начина е да има твърда гражданска позиция именно по този въпрос. И добра информираност за какво става въпрос, точно.
Отделно ролята на обществото за интеграцията на подобни хора в същото това общество не е да бъдат допускани безпроблемно да тормозят пешеходците или клиентите на скъпите заведения. Защото те си имат норма и чинно се отчитат на газдата. И наивната вяра, че парите, които им се дават отиват за нещо смислено, също би трябвало да е градска легенда отдавна. Пак отделно съвсем тенденциозно тези хора са наркозависими, за да се експлоатират по-лесно, да проституират по-лесно и изобщо да се използват максимално, доколкото позволяват физическите ми възможности.
Там е проблем, а не в липсата на толерантност.
И докато техните газди живеят в палати, карат лимузини и биват необезпокоявани, ние смятаме, че вината е в нас, защото не сме дали два лева на човек в неравностойно положение, аз не мисля, че е правилно.

# 82

Борбата с глупостта, наглостта, идиотизма, арогантността навсякъде по света е обречена.
Особено пък в Бг, където е издигната в култ.

Жалко за детето, и за всички възпитани , интелигентни и нормални хора.
А още по-жалкото е ,че точно тези възпитани, интелигентни и нормални хора емигрират навън.
А тук остават само простаците....

# 83
Почнат ли да вкарват в затвора лекари, които са изписали агресивни шизовреници и те са наранили някого- веднага ще се променят нещата. Едно от основните неща в цивилизованите държави  е всеки да носи отговорност за решенията и действията си.
В цивилизованите държави домовете за увредени деца са в ценъра на града, а не в някое забравено от Бога село. В цивилизованите държави тези деца са приети навсякъде - ДГ, заведения....Там никой не извръща поглед и не чука на дърво като ги срещне. Не съм виждала майка да закрива очите на детето си при подобна гледка, но ми стна много болно, че и такива има.
Лекарите не изписват агресивни шизоФреници. Те не са агресивни по принцип, ама не е в това въпросът. Психично болните не носят отговорност за действията си.
...................................
Замислих се, че не знаем как да реагираме при подобни инциденти. Аз не знам как адекватно да се държа с един аутист, олигофрен, Даун и т.н......

# 84
За какви домове говорите? Като Могилино ли? Там персонала издевателства над болните деца. Какви са тези хора от персонала? Ми хора като хора, с 2 крака, с 2 очи, като нас... Проблема е духовен най-вече. Tired

# 85
Почнат ли да вкарват в затвора лекари, които са изписали агресивни шизовреници и те са наранили някого- веднага ще се променят нещата. Едно от основните неща в цивилизованите държави  е всеки да носи отговорност за решенията и действията си.
В цивилизованите държави домовете за увредени деца са в ценъра на града, а не в някое забравено от Бога село. В цивилизованите държави тези деца са приети навсякъде - ДГ, заведения....Там никой не извръща поглед и не чука на дърво като ги срещне. Не съм виждала майка да закрива очите на детето си при подобна гледка, но ми стна много болно, че и такива има.
Лекарите не изписват агресивни шизоФреници. Те не са агресивни по принцип, ама не е в това въпросът. Психично болните не носят отговорност за действията си.
...................................
Замислих се, че не знаем как да реагираме при подобни инциденти. Аз не знам как адекватно да се държа с един аутист, олигофрен, Даун и т.н......
Това за шизофрениците не го разбрах, но както и да е. Деца- като деца. В началото не особено контактни, но като опознаят някого свикват. Но за това огромна роля играе кой се грижи за него(ако има такъв). Детето на една приятелка е аутист- пъврия път като се видяхме изобщо не ме отразяваше и стоеше залепен за майка си, с времето свикна на близост, гушка се, вечерно време ако го вземе на заведението с музика танцува с какичките( и му е много хубаво).

# 86

А защо болно дете е само навън? Могат да му се случат и по-страшни неща от това, да бъде изхвърлено от кафене. Аз пък се питам къде са родителите му, а не къде е държавата или обществото. то е ясно, че сме в кафенето.  Дете изобщо може да бъде обидено, ударено и изхвърлено, ако е само и без защита. И още нещо- безкрайно ми е неприятно, когато ме притесняват хора с умствени заболявания, които обикалят заведенията. Един от тях бръкна с два пръста в чашата ми веднъж. Не му се сърдя, бясна съм на управителя на въпросното заведение и на родителите на това същество. Аз имам право да се чувствам необезпокоявана. А този Терзийски направо насила ще го изкоментирам. Ами коментарът ми е, че е същият задник като Карбовски. И двамата пишат и все по-често се чудя, кой ги чете. Но най-вече, те самите четат ли се и дали им се случва да заспят, докато се четат.

# 87

А защо болно дете е само навън? Могат да му се случат и по-страшни неща от това, да бъде изхвърлено от кафене. Аз пък се питам къде са родителите му, а не къде е държавата или обществото. то е ясно, че сме в кафенето.  Дете изобщо може да бъде обидено, ударено и изхвърлено, ако е само и без защита. И още нещо- безкрайно ми е неприятно, когато ме притесняват хора с умствени заболявания, които обикалят заведенията. Един от тях бръкна с два пръста в чашата ми веднъж. Не му се сърдя, бясна съм на управителя на въпросното заведение и на родителите на това същество. Аз имам право да се чувствам необезпокоявана. А този Терзийски направо насила ще го изкоментирам. Ами коментарът ми е, че е същият задник като Карбовски. И двамата пишат и все по-често се чудя, кой ги чете. Но най-вече, те самите четат ли се и дали им се случва да заспят, докато се четат.
Chanel, разбира се, че е неприятно да те притесняват хора с умствени заболявания, далеч по - добре е да те притесняват хора без такива. А това в червено, ме остави без думи. Вече ще знам - майка съм на такова "същество" ooooh!

# 88
Всеки е реагирал така  , за  което му плащат ,а авторът на статията
е от дежурните лица по ТВ.Аман от психясали психолози!
Трагедията с момичето няма да коментирам,Аззи е направила точен коментар.
Само да вметна ,че хората,които са отишли в заведение да прекарат известно
време не са длъжни непрекъснато да си пазят чантите,телефоните и др. и да
им са напомня,че е едва ли е неморално да пиеш едно питие,когато наоколо
е пълно с мизерия и нещастия.

# 89
 Охи  Hug Ама вие за какво пишете? За да защитите кафеджиите от болното момиче ли?

Общи условия

Активация на акаунт