И тя е човек

• 16 350
  • 272
  •   1
Отговори
Току-що прочетох тази статия. От една страна ми се иска да кажа браво на господина, но от друга... мисля, че е можел да направи нещо повече. Да вземе детето на масата си или нещо такова. Да натрие носа на тези госпожички и господинчовци.
За персонала нямам думи - при положение, че са обикновени обслужващи, да се държат, все едно са икономи на кралска особа, и особено да заплашват е комично.
Поразрових се в Гугъл и на Шипка 6 ми излиза кафене Модера. Доста са претенциозни, но и доста морално евтини, както се вижда.

# 1
Това е жалко, гнусно и нечовешко! Слаба дума е да кажа, че съм потресена. В момента още съм под силното въздействие на току-що прочетеното и едва ли ще дам добър коментар, но ще напиша всичко, което мисля, след като съм в състояние да го формулирам и да контролирам силните емоции.

# 2
 Браво на господина за кое?

# 3
Браво на господина за кое?
Господинът поне се е обадил на Агенцията за защита на детето. Друг е въпросът, че тази агенция е абсолютно неадекватна
Преди да редите епитети "жалко, гнусно, нечовешко" си задайте един въпрос "Аз какво бих направила в тази ситуация?" Да се възмущаваме по форумите, всички умеем
П.С.
Книги не четете ли, не знаете ли кой е Господинът?

# 4
 Знам много добре кой е и мисля, че като приятелчето си Карбовски просто си намира тема в чуждото нещастие.

# 5
Току-що прочетох тази статия. От една страна ми се иска да кажа браво на господина, но от друга... мисля, че е можел да направи нещо повече. ....
Вие какво щяхте направите на негово място? Защото на думи всички са силни, но на дела- не. В подобни ситуации до сега съм видяла някой да е направил повече от забележка на персонала, че е грубо и отблъскващо да се държи така с болен човек, но съм чувала и чела много хора да се заричат, че едва ли не ако са там ще ги убият с камъни...
Иначе автора ми стана много антипатичен покрай статия му за пияната учителка....

# 6
Аз не знаех кой е Калин Терзийски, отворих и прочетох статията му за пияната учителка. На мен ми хареса, хареса ми и реакцията му на станалото в заведението. Sad

# 7
  • София
Да, зная кой е Калин Терзийски. Статията още във фейса е прочетох. Какво да кажа....? Тук всички сме много добри зад екрана, а ако бяхме там, какво можехме да направим, да се сбием, караме.... Други хора са отговорни, но не си вършат работата. Ден да дойде , друг да мине, това е за тях работата им. Нямат желание, плам, жар, да си свършат добре нещата, а после как да им вярваме, че са добри?

# 8
Казах какво - можел е да вземе това момиче на масата си. Какво, щяха да го изгонят ли? Съмнявам се. Но и той самият явно не е искал да се забърква с олигофренчета и да го гледат накриво мадамите със силиконови джуки.
Барман, сервитьор, управителка - какво значение има какви са - ако клиент стане и спре бармана, докато последният влачи детето, какво ще направи този барман, освен да заплаши? Нищо. А за заплахи също могат да бъдат подавани жалби.
Наистина е лесно да се възмутим, пък и статия да напишем.
Все пак, кафенето е реагирало най-зле. Някой ще каже ли кое е в крайна сметка, дали е това, което аз намерих?

# 9
Пак повтарям, че в никакъв случай не оправдавам грубия барман, но както казахте Вие той е просто обслужващ персонал, който трябва да се грижи за кефа на клиентите си. Винаги, когато някой влезе да проси в заведение сервитьорките и барманите го гонят( но пък никога не въм видяла да се държат грубо с немите или глухи хора, които минават по масите и продават химикалки и ключодържатели)
И да беше взел момичето на масата си какво- като си приключи разговора и си тръгне и момичето ще се насочи към съседното заведение да проси. Всичко е един затворн кръг за съжаление... Sad

# 10
След срещата с такъв барман, моя ''кеф'' ще бъде развален, вероятно и целия ми ден...Проблемът, който вижда автора е, че има доста хора, за които срещата с нещастието и грубостта към него не са проблем... Tired

# 11
Да, но да се възмущава от поведение, което самият той проявява, е странно.

# 12
И тя е човек,  и барманът е човек, и управителката е човек, жените с разменените тихо реплики и те са човеци, и седналите да пият кафе и те са човеци...  Как все на човешкото у другите се възмущаваме...

# 13
Потресени или не, факт е, че обществото е нетолерантно към хората с увреждания. Но понеже не можете да кажете обратното се оплювате кой как реагирал....

# 14
Човек може да се отврати и от себе си, всеки по фин човек се е...Авторът казва, че не изключва себе си... Tired

Общи условия

Активация на акаунт