И тя е човек

• 16 350
  • 272
  •   1
Отговори
# 30
 Именно, има по-голям шанс някой да реагира на момента, което господинът не е направил, защото е европеец и писател.

И продължението на историята:
Междувременно Калин Терзийски публикува във Фейсбук профила си следното съобщение по темата:

И нека сега кажа една хубава новина! Стига лоши новини! След като излезе статията в Дойче веле (да са живи и здрави тези смели и отзивчиви хора!) - веднага се заинтересуваха от случая с изгоненото момиче и други медии. И най-важното: Мениджърът на заведението, в което се случи описаното поиска среща с мене. И се срещнахме. И обсъдихме ситуацията. И той пита - какво мога да направя за да не се случва така? И аз му дадох съвет: Наеми психолог, който да обучи персонала ти да се справя - деликатно и разумно - с подобни кризисни ситуации! И го посъветвах да подеме инициатива - собствениците на заведения винаги да обучават персонала си с помощта на психолози, за справяне с кризисни ситуации. Защото един човек в края на краищата може да се изживява като бияч. Но може да бъде научен и да се справя без капка агресия в конфликтни ситуации. И така. Мениджърът обеща, че ще направи така, че никога да не се случват такива неща в неговите заведения. Това е! Общественият коректив проработи! Надявам се!
Много се надявам това момче - мениджъра на заведението да удържи на думите си!

# 31
  • в рока
Разбира се,че е ежедневие.И ако авторът си мисли,че ни казва нещо ново,е сгрешил тотално.

Като ученичка работех в едно заведение в непосредствена близост до психодиспансер.
Почти всички болни бяха на свободен режим.Идваха всеки ден.Просията беше най-малкото,повярвайте ми.Агресия,неадекватни реакции,един припадък.Лекуващи се от алкохолизъм,молят за 100гр.алкохол.Понякога просто ти писва .И не е виновен персона,нито шефа.Цялата система е сбъркана.

# 32
  • на изток от рая

И нека сега кажа една хубава новина! Стига лоши новини! ...И аз му дадох съвет: Наеми психолог, който да обучи персонала ти да се справя - деликатно и разумно - с подобни кризисни ситуации! И го посъветвах да подеме инициатива - собствениците на заведения винаги да обучават персонала си с помощта на психолози, за справяне с кризисни ситуации...

Извинете, не разбрах, Калин Терзийски Е психиатър или Е ЗА психиатър?

# 33
Тази статия е доста жалък опит на автора да блесне като голям хуманист. Разгледах коментарите под статия за учителката- на всяко мнение, което не съвпада с негово е отговорено досто грубо и обидно... Изключително грозно.... Cry

# 34
 И един пост от друг форум:
Текста представя много грозна ситуация, която сигурно не е рядко срещана по много заведения. Автора е написал и адреса на заведението, и в интернет бързо се открива, че е кафе Модера на Шипка 6. Докато гледах снимки от страницата на заведението и си мислех на тия днес дали не мога да им напиша нещо на "меню"то до масите, ми хрумна да звънна първо там и да ги информирам колко са зле. Получих обаче доста смислено и различно обяснение от това на автора, което може и да не е вярно, но представя историята от другата страна. Та накратко тяхната версия - момичето всъщност е жена на около 30, идва редовно в заведението държейки се агресивно и опитвайки се да краде от клиентите, а авторът на статията се е държал грубо и така и не е обърнал внимание на изгонената жена, а се е разправял само със служителите на заведението.
Кой е прав незнам, но сега не съм на 100% убеден дали авторът е обективен в думите си, а в заведението не съм стъпвал и едва ли след случката ще стъпя.

Та, може наистина господинът да е доукрасил случката, за да напише материала.

# 35
Направо виждам как всеки собственик или управител наема психолог, плаща му да обучава персонала.

За по-добре, даже предлагам във всяко заведение да има психолог, диетолог, психиатър и т.н

# 36
Аз пък четох два пъти и така и не разбрах какво е искал да ни каже авторът.   Crazy
Уж не бил от онези другите, които нищо не правят, но в крайна сметка и той нито е нахранил момичето, нито го е хванал за ръка да го води по институциите, звъннал насам - натам, след което се оказало, че нищо  не се случва, накрая седнал и написал есе.
Че то и в този форум тук всеки ден някой пише есе за обществен проблем.

Ако е искал да каже, че работещите в заведението трябва да се ангажират с обаждания към институциите - добре, да го правят ежедневно, по колкото пъти на ден влизат "луди деца" или други изстрадали души. Ако това е неговата представа за действие, добре.
Аз си признавам, че след като гледах филма за Могилино не съм сигурна дали бих се обадила да го приберат в институция.

# 37
Нова, не "звъннал насам натам", а звъннал на шефа на агенцията... 

# 38
Аз всъщност не разбрах, прибрали ли са детето в Могилино 1,2,3... или не?

# 39
Аз всъщност не разбрах, прибрали ли са детето в Могилино 1,2,3... или не?
Не, детето е продължило към следващото заведение...

# 40
Лично аз много се учудих на масовото разпространение на статията из фейса, все едно всички казват ние сме от добрите, пък тия лошите, гледайте ги какви ги вършат.

Ако авторът беше с нещо по-различен от всички останали в заведението, щеше да се погрижи за детето и никой, никога нямаше да научи за случката.

# 41
От профила на самарянина-психолог преди малко- отговор на въпроса ми поинтересувал ли се е къде живее момичето и кой се грижи/носи отговорност за него:

Kalin Terziyski Не можах да говоря с момичето. Отидох при него. То си седеше пред заведението и нещо там си плачеше. Както правят изхвърлените олигофрени в нашето общество. Т
 Плачат си. Дадох му четири лева и го оставих да си плаче. Това е.
преди 5 минути · Харесвам
[/i]

# 42
  • в рока
Бреееех,че самарянин

# 43
Така е, де, прави сте, но и той е прав за отношението на хората и на държавата. Sad

# 44
От профила на самарянина-психолог преди малко- отговор на въпроса ми поинтересувал ли се е къде живее момичето и кой се грижи/носи отговорност за него:

Kalin Terziyski Не можах да говоря с момичето. Отидох при него. То си седеше пред заведението и нещо там си плачеше. Както правят изхвърлените олигофрени в нашето общество. Т
 Плачат си. Дадох му четири лева и го оставих да си плаче. Това е.
преди 5 минути · Харесвам
[/i]

Браво на него, новата Майка Тереза

Общи условия

Активация на акаунт