И тя е човек

• 16 354
  • 272
  •   1
Отговори
# 180
А, въпроса с клубните карти хич не ме интересува. Simple Smile

# 181

Би било хубаво и в полза на позицията ти да споделиш с колко болни от олигофрения си пила кафе. Колко ментално увредени хора на улицата си успяла да убедиш/отведеш/успокоиш/спасиш? Съмнявам се дълбоко, че виртуалната ти философия има някакво практическо измерение, извини ме. Но пък звучиш пламенно и трогателно, дума да не ще.

Това като аргумент в подобни спорове винаги е било "жестоко и желязно", на границата със смехотворно. Я сега аз да те изловя ти какво правиш и колко помагаш.... И какво ако ти кажа помогнах на 2 или 5, вече ще ми повярваш ли?  Laughing  Ако искаш да ти кажа и кода от сейфа си?
А всъщност изобщо не ми дреме дали ми вярваш или не. Може би помагащите трябва да си водят видео дневник, за доказателство при нужда.

Все едно аз да те попитам ти какво направи на психично болната жена, която е бутнала детето ти. Нито ме интересува, нито знам било ли е така, нито това ще ме накара да си направя някакви изводи за теб. Нито имам желание да се запознавам с битието и житието на всяка съфорумка, за да си събирам доказателства коя какво прави. Единствено позицията по даден въпрос ми е интересна и ми дава повод за някакви изводи.
Е, бих придружила някоя и друга съфорумка до гастроентеролог за преглед, да не би да има рефлукс, а да си мисли, че кафето й засяда от околните хора.

# 182
  • На земята, която е всъщност звезда.

Е, някои особи ако ще да спят зад Докторския паметник, усилията им ще са напразни.
Така е. Дори да излязат от селото, то никога няма да излезе от тях и цървулите им ще личат от километри.
И обратното. Така, че е все едно какви усилия ще полагаш.

Колко добре се познаваш и описваш.

# 183
  • out of space
Много ми е интересно какво мислят съфорумките за човек със следния профил:
1. Не изпитва жал, а направо паника от хора с шизофрения, болни от олигофрения, кретенизъм, циклофрения, хора с безумен поглед, резки движения и неадекватно поведение.
2. Никога не им помага, а гледа да се изпари надалеч, дори ако е в обратната посока на целта му.
3. Би се намесил при кофти ситуация м/у произволен гореизброен и редови гражданин, в полза на последния.
4. Чуди се дали не е някакъв супер коравосърдечен и лош човек, тъй като е заобиколен форумски само от потребители с ореол в снежно бяло.

А! И как да се просветли, промени и изобщо струва ли си да живее този егоистичен, безсърдечен и в не полза за обществото живот?
Да се самозапали, да протестира, да ходи на психотерапевт или просто да си трае какво мисли?

# 184
1. Не изпитва жал, а направо паника от хора с шизофрения, болни от олигофрения, кретенизъм, циклофрения, хора с безумен поглед, резки движения и неадекватно поведение.
2. Никога не им помага, а гледа да се изпари надалеч, дори ако е в обратната посока на целта му.
3. Би се намесил при кофти ситуация м/у произволен гореизброен и редови гражданин, в полза на последния.

Е как хем изпитва паника и гледа да избяга, хем пък ако има ситуация с друг, но "нормален" човек, би се намесил  Rolling Eyes

Много е забавен хъсът, с който някои хора се опитват да изкарат други, че се правят на светци, Терези, с не знам какви си сърца, да им искат сметка на кого и колко помагат, без това да е афиширано, а всъщност нещата опират до това, че насилието над хора в безпомощно и неосъзнато състояние е неприемливо. Простичка теза.
А същевременно се привеждат безумни примери, хипотези, ситуации, почти извънземни, едва ли не се внушава, че навсякъде гъмжи от хора с проблеми, които единствено се чудят как да смутят горките граждани.

Добре, че темите вече имат опция за отписване.

# 185
Мислите ли,че англичаните са по-глупави от нас ?

Да.
Само не разбрахме англичаните и клубните карти какво общо имат с неандердалеца барман.
Отговорът е в въпросът ти и мисля,че чудесно го знаеш .
А ,колкото до англичаните и след 100 години няма да ги настигнем,
нито ще ги разберем,но със сигурност са по-умни и практични относно правата си.

# 186
  • out of space

Е как хем изпитва паника и гледа да избяга, хем пък ако има ситуация с друг, но "нормален" човек, би се намесил  Rolling Eyes

Ми тъй, гледат да не им се случи нещо без причина. Но когато има ситуация- ги обзема гняв да речем.

# 187
Къв гняв те обзема? Хората с отклонение, а дори и такива с афект или временна невменяемост не ги подвеждат под отговорност или има смекчаващи обстоятелства, но уличната справедливост е вездесъща?

Довиждане от мен  Grinning

# 188
  • out of space
Не мен, Нино, никъде не съм споменавала себе си (от скромност  Wink ).

Така да попитам: Как черните и зли хора, които имат малко по-различно чувство за справедливост спрямо общото форумско, да станат бели и добри?

Много тъпо ще ми увисне въпроса ако напуснеш темата. Дано е само довиждане, а не сбогом.  Praynig

# 189

Е как хем изпитва паника и гледа да избяга, хем пък ако има ситуация с друг, но "нормален" човек, би се намесил  Rolling Eyes

Би се намесил в полза на последния, сиреч би помогнал на редовия гражданин, ако има конфликт. Ако няма, би бягал надалеч.

Ери, изброеното от теб отговаря на профила на 99,9% от хората, независимо какво те пишат и говорят. Другото процентченце остава за Нино. Ментално болните могат да са страшни и опасни. (И стига сме тикали Синдрома на Даун сред тях, щото не е честно.) Нямат място на улицата, нито в кафенетата. Лошото е, че в България нямат място никъде, ей това е лошото.

# 190
Нито съфоромките, нито Калин се правят на по-добри и морални от другите. Влаченето е физическо насилие във всички законодателства по света. Затова реакцията на Калин е единствената правилна в такъв момент - сигнализира се Закрила на детето и Полицията (той, както и всеки друг свидетел на насилие над дете е длъжен да направи това по закон). Не е проблема, че детето е било изведено, кафето е частна собственост и могат да се приканят да напуснат лица притесняващи другите, но не могат да бъдат извличани насила от бармани-биячи.
По въпроса защо Калин не е взел детето вкъщи и защо не му е помогнал с друго - хората не могат да прибират деца в къщите си - това е незаконно.

# 191
Цитат
Ментално болните могат да са страшни и опасни. (И стига сме тикали Синдрома на Даун сред тях, щото не е честно.) Нямат място на улицата, нито в кафенетата. Лошото е, че в България нямат място никъде, ей това е лошото.
И не-болните ментално могат да са страшни и опасни. Коментарът ти "Нямат място на улицата, нито в кафенетата" е дискриминационен. Той показва какъв човек си ти, не какъв човек са болните.

Моля тази тема да се заключи от модератор, стана тема против хората с увреждания.

# 192
Само не разбрахме англичаните и клубните карти какво общо имат с неандердалеца барман.

ние неговата версия чухме ли ?
или версията на някой независим свидетел - не , нали ?
но е много лесно да се говорят високопарни приказки , да се размахва пръст и да се обяснява как трябва да стане ...

# 193
Крейзи Чик, ще успокоя ли любопитството ти, ако кажа, че NinoTino помага не само на хора с олигофрения, но и на най-обикновени съфорумки? Даже пие кафе с тях, даже в дома си ги води и най-малкото им оказва морална подкрепа в тежък момент?
Нино е един от хората, заради които не съм спряла да вярвам в човещината и без да е нужно да знам с кой още ходи да си пие кафето.

Ери, и ти къде се буташ при черните и злите? Знаем, че не си такава  Simple Smile

# 194
интересна тема от същия този форум  Joy

как да се опазим от лудите по улиците ?

Общи условия

Активация на акаунт