Отговори
# 105
Хорта е към общината, нямам идея с кого да разговарям...не училището разпределя децата, а общината. Иначе мерси за отговорите  Peace

# 106
Зайо, щом е към общината, взимаш двата работни договора и отиваш на място да питаш към кого да се обърнеш, за да разговаряш, все ще те упътят, удряш го на молба, колко е важно децата да са интегрирани добре, докато родителите им работят -  и има вероятност да се получат нещата. Успех! Обясни в детайли с какво се занимавате.

# 107
  • Германия
Sheki, честита рожба! Да стане голям и достоен мъж за чудо и приказ! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 108
  • София
Здравейте, дами Simple Smile

Искам началото на ноември да отида до Нюрнберг (с ръчен багаж), да кажем за 1-2 нощувки, целта е това:
http://www.iena.de/en/home.html
Друго подобно изложение в тази област не знам (по-близо).

Кой е най-икономичния вариант?
 Изключваме варианта с автобус (през целия път).
Аз го виждам самолет + влак/автобус.
Самолет, примерно до 150-300км от Нюрнерг /Мюнхен, Франкфурт на Майн, Щутгарт, Заусбург, Erfurt, Виена, (директния сигурно ще е доста по-скъп) и след това влак/автобус. До някой от тези градове, все ще има нискотарифни полети?!

С кола 20часа също не се виждам, а и в чужди ръце не ми се рискува.

Също и мисълта да деля стая с някой съмнителен тип не ме радва.  ooooh! Дано си намеря дружка до тогава, с която да идем заедно.  Rolling Eyes
В Германия имам само един познат (където мога да спя), но той е чак в Бремен ooooh!

Как би изглеждал бюджета за една такава "екскурзия", за да започна да заделям от сега пари. bowuu

Ако бюджета се увеличи - мисля навръщане да разгледам някой от следните градове: Прага, Виена, Щутгарт, Мюнхен, Будапеща, Заузбург, Братислава...

И последно - Колко би струвало пътя и пребиваването за 1-2 седмици в Берлин?

# 109
Мерси Бискара.  Hug
Мисля първо да поразпитам директорката, когато се записваме и после да ходя до общината да се моля...дано нещо се измисли, че иначе ни е спукана работата  Sad
За пореден път се убеждавам, че в тази държава е по-добре да лежиш отколкото да работиш..ама нищо де...наша си грешка.

# 110
Здравейте дами!

Шеки, честито бебче, Шекии! Simple Smile))) Да сте живи и здрави всички заедно!
Много се впечатлих на 'легнал го гръб и казах: секцио". Така ли се процедира - както човек предпочита?

Зайо, сигурно си проверила, ама аз пак да попитам - някакъв шпет-бетроюнг в училището няма ли?
Също давам един глас да говориш с директорката на градината. Помня, че нашата ми беше казала да не се тревожа, ако не успея с умшулунга за целодневното училище, ще ми намерят място в хорта. Значи, имало начини....
И още нещо - при нас децата ходят сами от училището до хорта, не съм виждала някой да ги взима/води... изобщо не зная има ли такава практика.

Още нещо да допълня като място към което можеш да се обърнеш - юнгендамт?

Хакама, на нито един въпрос не мога да отговоря.   newsm78
Аз такива въпроси задавам в една пътническа агенция, казва се Вастелс. Искаш ли координати?
Мога да кажа, че има ниско-тарифни полети на Ер-Берлин и Райън Ер, ама то не пише от къде искаш да излетиш.....
А пък за бюджети - съвсем е според човека и навиците му.... Зависи къде се спи, къде се яде, с какво се пътува, колко време. Тези неща образуват бюджета. До тук 4 неизвестни, не мога да реша равенството.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 19:19 от Д е н и

# 111
О, Дени, аз това, че съм искала секцио изобщо не значи, че ме огря:) Тук специално секцио правят при истински показания:) Много рядко има жени, които предпочитат секциото, но мисля, че им уважават избора ако много държат.

# 112
  • в сърцето на един мъж...
Хакама, казваш от къде летиш и до къде се връщаш. Съответно търсиш хотели, които да са близо до изложението, желателно е още от сега, защото обикновено по време на изложения няма място в хотелите. Бюджета ти зависи от полета - ако е луфтханза, от сега ти казвам, че вероятно ще е скъп, след това от хотела, после от мястото на хранене. Та така - направи си някаква план програма, ориентирай се, за да можем да помогнем адекватно.
П.С. Мюнхен-Залцбург са 100на км, има регионален влак, който е сравнително евтин, ако пътуват група и е за уикенда.

# 113
Здравейте, погледнах назад 2/3 стр. и нещо не схващам защо правите пасавани на бебчета родени тук? Аз на моя му изкарах направо немски паспорт, и с него си пътуваме до Бг, и лятото смятам там да си му направя Бг паспорт. За какво е този пасаван, извинявам се за невежеството си , но съм любопитна.....

# 114
  • в сърцето на един мъж...
Вяра, ти за българин или немец си женена? Има разлика - когато родителите са двама българи, не са живяли достатъчно дълго време тук, детето трябва да има български документи и излиза от страната с пасаван /временен паспорт/, който в БГ след издаване на акт за раждане и нормален задграничен паспорт се прибира от полицията, а детето се придвижва със задграничния. Ако детето е с един родител немец, то тогава нещата стоят по различен начин.

# 115
О, Дени, аз това, че съм искала секцио изобщо не значи, че ме огря:) Тук специално секцио правят при истински показания:) Много рядко има жени, които предпочитат секциото, но мисля, че им уважават избора ако много държат.

Пууу, спадна ми нивото на надежда.... Аз поради тежко и продължително първо нормално раждане, бях (и все още съм) решила, ако има второ, то да е с операция... И сега си викам "Уууу, таман кат за мен - както си избереш от менюто, така раждаш - с вана, без вана, секцио, нормално".
Ама не било таман така...  Grinning
Леко възстановяване на теб, на бебчо - всичко хубаво на белия свят.  Heart Eyes

# 116
Вяра, ти за българин или немец си женена? Има разлика - когато родителите са двама българи, не са живяли достатъчно дълго време тук, детето трябва да има български документи и излиза от страната с пасаван /временен паспорт/, който в БГ след издаване на акт за раждане и нормален задграничен паспорт се прибира от полицията, а детето се придвижва със задграничния. Ако детето е с един родител немец, то тогава нещата стоят по различен начин.
Светна ми Crazy, да аз съм с "германка", мъжо българин. Значи за това изкарах паспорт на малкия без проблем. Благодаря за инфото  bouquet

# 117
Момичета с риск да задам тъп въпрос Embarassed ?Вярно ли е,че нямам право за "разрешително за работа" първите 3 месеца след адресната регистрация?Тоест даже и да се намери работодател който да ме наеме на работа не може да ми направи договор без разрешително за работа, а аз нямам право на това първите 3 месеца? Hug

# 118
Да се включа с актуална информация за българския магазин в Маинц, вчера бяхме. Беше доста зареден, вафлички, кюфтенца, лютеница, кори, накупихме си доста неща. Жената каза че сме имали късмет , тъй като предния ден имали зареждане  Simple Smile, както и онази подправка за ребърцата в плика, по немските  магазини я няма, и козунаци имаше.........
Големият ми син нещо се стъписа от толкова българска реч, и ми вика, мамо ние в България ли сме Crazy

# 119
Благодаря Дени! Хорта е в самото училище, децата си отиват сами. Друго освен хорт няма, пък и на мен ми трябва бетроюнг и през ваканциите... Благодаря на всички, ще говоря и се надявам на успех  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт