Отговори
# 120
Да се включа с актуална информация за българския магазин в Маинц, вчера бяхме. Беше доста зареден, вафлички, кюфтенца, лютеница, кори, накупихме си доста неща. Жената каза че сме имали късмет , тъй като предния ден имали зареждане  Simple Smile, както и онази подправка за ребърцата в плика, по немските  магазини я няма, и козунаци имаше.........
Големият ми син нещо се стъписа от толкова българска реч, и ми вика, мамо ние в България ли сме Crazy

Може ли някакви координати, къде точно се намира магазина в Майнц? Благодаря предварително   bouquet

# 121
Зайо, при нас на информационната вечер преди записване дадоха информация и за хорта (февуари месец). Какви модели има, колко струва и тн ...Местата както и при вас се раздават от Шуламт (при нас се намира в сградата на самата община). Още на информационната вечер казаха, че досега не са имали проблеми с местата, но все пак помолиха възможно най-бързо да се дадат формулярите, ча да могат да реагират ако се появят повече кандидати.

В града има 4 основни училища и в началото идваха ученици от съседно училище при нас (карали са ги специално с такси след часовете). След това са открили и в това училище - сега от него идват само през ваканциите.

За ваканциите при нас също има хорт - с изключение на Коледната ваканция. За другите дават лист около 1м преди това и питат дали ще се налага да ходи или не. По принцип искат бележка, че не можеш да вземеш отпуска за този период.

Това е от мен като инфо - успех!

# 122
Може ли някакви координати, къде точно се намира магазина в Майнц? Благодаря предварително   bouquet

Mainz bgshop
Boppstr.18
55118 Mainz
tel 06131 144 2896

# 123
  • Deutschland
Има ли някой от вас ,който води детето на логопед.Знам,че ми трябва рецепта и поисках от педиатрърката за големия ми син(3,5 гоидини),но тя ми каза,че след четвъртата година ще му трябва и не ми даде.От градината ми бяха препоръчали,но аз не и казах това.Май месец ще ходя с малкия на U6 и мисля пак да и поискам,като и кажа,че от гардината са ми препоръчали детето да посещава логопед.А и мисля,че докато ми дадат час ще мине доста време.
Въпроса ми е дали има право да ми откаже...

galelei така беше допреди 2 години.когато свекървата си вади разрешително за работа.Сега не знам да са се променили нещата.Не вярвам.Трябва да изминат 3 месеца от регистрациятата ти за да кандидатстваш за разрешително за работа.

Шеки честито!! Да ти е живо и здраво бебето!

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 16:01 от divanence

# 124
Синчето ми беше на 3 год, когато тръгна на градина, съответно и на лого и на ерго, всичко това в градината го правиха. Рецепта трябваше, която важи за 10 "сеанса", боже друга дума не измислих ooooh! Това беше преди 5 год. сега как е не знам, но..... при всяко положение рецепта трябва, и колкото по рано започне логото толкова по добре, особено при двуезичните деца. Но и ти трябваше да и кажеш , че така са ти препоръчали от градината, дори ако го имаш и в писмен вид, още по добре, това ти е голям коз....

# 125
Ирка  Hug
Ако можех да се преместя към вас, нямаше да имам проблем с хорта сигурно ...ама уви, не ме искат  Sad
Както и да е. Ние сме в едно гето, дето много родители работят явно..другите години имаше места, но тази за наш късмет естествено - няма...
Това за шуламта ми убягваше..другото го знам, при нас само първите 3 седмици на лятото почива хорта. Още при записването казваш дали искаш и през ваканциите да го водиш и таксата е по-голяма.
Реших - ще говоря по ред като му дойде времето и ще се примоля. Като не стане, ще трябва да се мисли нещо друго   Rolling Eyes

# 126
  • Germany
Здравейте Simple Smile
Аз пак имам питане  Embarassed
От кога реално придобиваме здравни права в Германия? От момента в който се регистрираме и си изберем каса или след като мъжът ми си получи 1вата заплата и съответно се платят здр.вноски? Искам да направя здр. застраховка поне за децата от тук, за да ми е спокойно, но трябва да знам за какъв период да бъде. Също така, ако не намерим лекар, при които да се запишем веднага, към кого трябва да се обърна, ако малкият ми направи спазъм например?

# 127

Мони, при нас беше така - пристигнахме около 10 дни преди трудовия договор на мъжа ми (той започваше от 1 май, а ние кацнахме на 22 април) - от неговата фирма веднага задействаха всички формалности, като относно здравното осигуряване и др застраховки ни изпратиха застрахователен брокер, който ни изнесе цяла лекция - подписахме необходимите формуляри и от 1ви май(т.е денят по трудов договор) всички си бяхме здр осигурени - много бързо получихме временни карти от касата и така нещата си влязаха в релси...............

# 128
  • Primum non nocere !
Вижте каква реклама–
http://www.air.bg/bg/promotions/atraktivni-ceni-do-berlin

За информация и резервация , моля свържете с нашия Call Center и/или наш представител.

*Услугата не е достъпна за резервация от уебсайта www.air.bg

Цена за еднопосочен билет София - Берлин - 49 евро

Цена за еднопосочен билет Берлин - София - 72 евро ..... и каква дискриминация само!

Цена за двупосочен билет - 78 евро

Звънях на всички посочени телефони в контакти  и то по няколко пъти и никой. Гробно мълчание!
Това пак някаква шашма ли е?
Май ще ме откажат да летя вече с тях.

Шеки, много радост и сън ти желая! Честито!

# 129
Моят билет от Берлин за София си го закупих директно от сайта на Airberlin някъде средата на януари още, за полет през юни, на цена 58 евро. Даже още не бяха пуснали линията.

# 130
  • Parsberg
Здравейте ,

може ли някой да ми каже  ,как се поздравяват немците по случай велик ден , на немски език?
Нали тази седмица е техният велик ден,и ми се иска да пратя един поздрав сега преди празника.

# 131
Здравейте ,

може ли някой да ми каже  ,как се поздравяват немците по случай велик ден , на немски език?
Нали тази седмица е техният велик ден,и ми се иска да пратя един поздрав сега преди празника.

Frohe Ostern!

# 132
  • Parsberg
Благодаря ти  Biba Sparrow ,  bouquetи аз така си помислих,но реших все пак да попитам да не се изложа нещо  Embarassed

# 133
divanence, при нас в началото педиатъра също не искаше да ми дава рецепта за логопед, защото било рано и т.н. Накрая занесох писмо, че има нужда от посещения при логопед (писмото не беше от градината, а от специализиран логопедичен център) и оттогава с рецептите нямам проблем. Но предполагам, че писмо от детската градина също би свършило работа, и най - вече бъди настоятелна.  Simple Smile

Moni, от момента, в който сключите договор със здравната каса, може да ползвате здравни услуги. При спешни състояния - винаги можеш да заведеш детето в болница с детско отделения, да се обадиш на 112 или ако е в почивен ден при Notdienstarzt. Но като начало май ще е най - добре в детското отделение на болницата.

# 134
  • Germany

Moni, от момента, в който сключите договор със здравната каса, може да ползвате здравни услуги. При спешни състояния - винаги можеш да заведеш детето в болница с детско отделения, да се обадиш на 112 или ако е в почивен ден при Notdienstarzt. Но като начало май ще е най - добре в детското отделение на болницата.

Благодаря!
Ние пак сме със спазъм и ми е важно да съм подготвена...

Общи условия

Активация на акаунт