2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 340
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
ангелова,не схванах много поста ти,честно казано. Thinking

Идеята ми е, че ако искаш да получиш тази държавна помощ, а нямаш възможност да плащаш големи семестриални такси (от порядъка на поне 600 лв.) трябва да кандидатстваш по общия ред - да се подготвяш и явяваш на изпити и т.н. за да се ползваш от привилегията на държавната поръчка, т.е. по-ниски семестриални такси. А ако като мен си учил 6 години висше образование преди това, явявала си се на не знам си колко изпита, накрая на още 6 държавни общо, едва ли ще ти е до това да започнеш да четеш бг литература, за да се явиш на кандидатстудентски изпит.

Ангелова, нали знаеш, че нямаш право два пъти да записваш държавна поръчка за една и съща степен. Ако вече имаш някаква магистратура държавна поръчка и искаш пак да запишеш магистратура - няма да стане.

Аз не съм била досега държавна поръчка - плащах си по 2200 лв. на година...

# 436

Идеята ми е, че ако искаш да получиш тази държавна помощ, а нямаш възможност да плащаш големи семестриални такси (от порядъка на поне 600 лв.) трябва да кандидатстваш по общия ред - да се подготвяш и явяваш на изпити и т.н. за да се ползваш от привилегията на държавната поръчка, т.е. по-ниски семестриални такси. А ако като мен си учил 6 години висше образование преди това, явявала си се на не знам си колко изпита, накрая на още 6 държавни общо, едва ли ще ти е до това да започнеш да четеш бг литература, за да се явиш на кандидатстудентски изпит.

Ангелова, нали знаеш, че нямаш право два пъти да записваш държавна поръчка за една и съща степен. Ако вече имаш някаква магистратура държавна поръчка и искаш пак да запишеш магистратура - няма да стане.

Успех тогава  Peace

# 437

Успех тогава  Peace

Много ти благодаря, тъкмо седнах днес да се подготвям за някакви тестове Simple Smile

# 438
  • София
а що литература, решавайте задачи по математика, по-лесно е  Mr. Green
в техническия университет се влиза много лесно.

# 439
  • Варна
Здравейте мами, аз записах магистратура когато бях в края на 8ми месец, не можах да ходя на лекции и затова отложих сесията си, бебка се роди, нямаше кой да я гледа за да мога да уча и аз отново отложих сесията, въпреки  това ми дадоха уверение, че съм редовна студентка и получих помоща, надявам се да започна да уча пак когато бебка тръгне на детска градина. Наскоро обаче разбрах, че /информацията ми е препредавана от няколко човека и не съм сигурна колко е точна и вярна/ проверявали в последствие дали майката студентка е завършила образованието си и ако не е помоща трябвало да се възстанови в двоен размер. Това се било случило на една мама, която записала за да вземе паричките без да учи и съответно след това върнала близо 6000 лв. Много съм притеснена, има ли мами с такъв опит?
Извинявам се ако преповтарям стари въпроси, не можах да намеря такава информация в темите.

# 440
  • Sunshine state
Kosinzqna,това са градски легенди.Никой няма да те кара да връщаш помощТа,споко. Peace

# 441
Следя ви, тъй като смятах да запиша бакалавър /имам една степен вече - държавна поръчка/, имам и магистратура държавна поръчка. И още едно платено образование, задочно. Сега разбирам, че нямам право да запиша втори бакалавър Държавна поръчка - предполагам, че при кандидатстването мога да посоча, че искам да е платено обучение? Нямам намерение да уча повече, имам си достатъчно дипломи, просто искам да си взема помощта  Money

# 442
bellaK няма ли да е по-лесно да запишеш още една магистратура щом не искаш да завършваш?

# 443
mushmurochence, не съм търсила други варианти, тъй като бях решила да кандидатствам редовно бакалавър, приемните изпити не са ми проблем, таксата за семестър е около 250 лв. Явно няма да стане номера.  Tired

# 444
За магистратурите - поне в СУ, където съм аз таксите за магистър платено обучение са по-големи , средно към 850 лв, но пак остават чисто към 2000 лв, което си е добра помощ. Мисли варианти - аз не съм се интересувала, но не знам има ли бакалавър платено обучение.

# 445
Има ли мами,които кандидатстват в ТУ София по интернет?Моля за малко помощ?  Praynig

# 446
Следя ви, тъй като смятах да запиша бакалавър /имам една степен вече - държавна поръчка/, имам и магистратура държавна поръчка. И още едно платено образование, задочно. Сега разбирам, че нямам право да запиша втори бакалавър Държавна поръчка - предполагам, че при кандидатстването мога да посоча, че искам да е платено обучение? Нямам намерение да уча повече, имам си достатъчно дипломи, просто искам да си взема помощта  Money
И кой ще разбере, че нямаш право вече на държавна поръчка? На мен пък първото ми висше беше платено - не бях държавна поръчка. Второто отново си ми излезе платено, защото от университета ми отказаха държавната поръчка, на която всъщност имам право..........
Какво те притеснява да си подадеш документите по каналния ред и да не декларираш висшето си образование, което е държавна поръчка. Кандидатствай си с платеното висше и не се явявай на изпит.

# 447
Интересува ме следното нещо.Кандидатствах в ТУ и Висшето Транспортно Училище,редовна форма на обучение.С малко късмет,ако ме приемат,плана ми е да платя таксата за редовно обучение,да си взема бележка,че съм редовна и с нея в социалните и така нататък...Обаче определено не искам да уча редовно,а задочно.Плана беше след взимането на бележката да се прехвърля задочно,ама днес разбирам,че трябва да изкарам един семестър редовно,преди да мога да се прехвърля задочно?Истина ли е това? newsm78

# 448
**Baby** , твърде вероятно е да има такава работа. Аз никога не съм се срещала с този казус, но ми звучи логично - няма как първи семестър да си приета редовно, да вземеш бележка, че си редовно и в същия момент да искаш да минеш задочно. Най-малкото сесията на задочниците е преди тази на редовните, поне там където съм учила аз и .............. няма как да стане.
Аз също си чакам класирането, изпитът мина, резултатите излязоха, документи подадох за класиране:)
Може ли някой да ми посочи в закона, къде беше описано, че университети не могат да задържат дипломи на студенти след записването им.
Благодаря

# 449
Момичета, здравейте,
и аз с един негърски въпрос идвам, четейки последните постове за изпити.
При положение, че имам магистърска степен държавно обучение, а сега искам да запиша втора магистратура (говоря за ВХТИ Бргас) платена, разбира се, ( не се ли кандидатства само по документи? newsm78
Срам не срам, само за паричките ще кандидатсвам май Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт