2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 210
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Днес мисля да ходя да питам дали има някъкв проблем щом съм на трудов договор...
Има ли някоя мама-студентка, която да е получила помощта, а същевреенно с това да е била на трудов договор?

няма проблем. аз я получих

# 46
MaPuHa88, благодаря ти за информацията. Кога си получила помощта? Питам от гледна точка на това дали няма някакво изменение на закона оттогава...

# 47
2010 година. следя темата и информацията по въпроса. Няма изменение. Няма да имаш проблем с това.

# 48
Много ти благодаря  newsm51

# 49
Момичета как да разбера дали са ме одобрили за помоща, защото като питах в социалните ми казаха след 20 дена ако съм си получила парите значи са ме одобрили. Така ли е и при вас. И горе долу след колко дена са ви ги привели.

# 50
  • Някъде там край морето
mariq.88, по принцип се получават около 20-то число на месеца, следващ месеца, в който си подала документи. Ако искаш можеш да се разходиш до дирекцията да си вземеш заповедта за отпускане.
opice, няма никаква промяна. Аз ги получих декември, също така си получавам и майчинството от НОИ.

# 51
записвам се ,че ви следя.

# 52
здравейте момичета въпроса ми е следния: след като родя и получа тези 2880 лева веднага ли трябва да се върна в университета или съм в майчинство 2 години или ползвам 50/50

# 53
  • Sunshine state
Момичета как да разбера дали са ме одобрили за помоща, защото като питах в социалните ми казаха след 20 дена ако съм си получила парите значи са ме одобрили. Така ли е и при вас. И горе долу след колко дена са ви ги привели.
Над месец мина,понеже подадох на 10-то число,а те се изплащат след 20-то с детските следващия месец.Няма срок от 20 дни,спокойно,дишай дълбоко.За свое успокоение можеш да отидеш да попиташ с изх. номер в конкретното социално дали ти е дошла заповедта.
Относно тр. договор-независимо дали работиш или не,ще си получите парите. Peace

# 54

Като ги попитах, на мен ми казаха, че по закон са длъжни в 14 дневен срок от подаването да имат отговор.(това и за студентската помощ и за еднократната и за детските) Отговорът представлява заповед за отпускане или НЕотпускане на помощта. Като минат 14 дни отиди и си поискай заповедта.
Ако си подала март и си одобрена, паричките очаквай след 20-ти април  Peace

# 55
Здравейте, дами!

Опитах се да намеря инфо относно моя случай, но не открих нищо.
 Ще родя в края на септември т.г., когато ставам стажант -лекар. Това е последната година
на обучение със държавни изпити след което получавам диплома. Но се водя по време на
стажа сем. завършил.
 Има ли някой в подобно положение, който да знае дали ми се полага тази еднократна
помощ?

Хубав и спорен ден

# 56
  • София
на мен защо никой не иска да ми отговори за уверението  Sad

# 57

Достатъчно е да пише Дирекция Социално подпомагане, на моето и това не пишеше, просто ако попаднеш на някоя заядлива пак ще се намери за какво да те върне. На мен ми дадоха декларация за деца с увреждания, впоследствие на луди ги направих.  #2gunfire

# 58
И на моето уверение нямаше ред "да послужи пред"  Peace

# 59
  • в сърцата на децата <3
Оф миналия ден ми пратиха отказ... Сега молба за преразглеждане или жалба се пише? Какво точно трябва да представлява?
Имам един по-важен въпрос - като направя проверка в http://www2.mon.bg/adminureg/default.asp ми излиза, че НЕ съм редовна студентка, но за списъка пише
Цитат
Данните са актуални за : 2012/2013 учебна година, зимен семестър (към 15 ноември 2012 година).
Последна актуализация - 18 март 2013 г.
Някой някаква представа кога излиза актуалния списък за летен семестър?

Общи условия

Активация на акаунт