2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 189
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
А гледат ли дохода на мъжа ти? Или условието е само да си редовно?

# 31
Мисля, че не гледат никакви доходи. Искат само да си редовно Simple Smile

# 32
Здравейте и от мен! След много чудене и четене на хиляди източници, закони, форуми и прочие реших да запитам директно. Преди месец отворихме магазинче, фирмата се води на мое име, аз съм и собственик и управител и се водя самоосигуряващо се лице, в момента съм в 3м. и току-що се прехвърлих от редовно в задочно. Въпроса ми е дали това че имам фирма на мое име или че съм самоосигуряващо се лице би ми попречило да кандидатствам за тази еднократна помощ. Много се извинявам ако звучи объркано, но и аз вее тотално се омотах... Благодаря предварително!    bouquet  bouquet

# 33
  • Някъде там край морето
Това, че имаш фирма и си самоосигуряващ се няма да попречат, но това, че си задочно - ще.

# 34
Много благодаря за отговора, от толкова лутане съвсем се сбърках.  #Crazy  Всъщност от задочно се прехвърлих редовно точно поради тази причина. Пак благодаря!!! Simple Smile

# 35
Момичета , за получаване на помощта условията са две - да сте редовно обучаващи се в одобрен от държавата университет и да имате бебе, което да е до 6 мес. възраст
НИЩО друго няма значение.

УСПЕХ!!! Peace

Цитат
Няма значение дали сте работили, дали сте осигурени, дали детето е родено преди да сте се записали да учите- единствено в момента на подаването на молбата трябва да сте редовна студентка и детето ви да е под 1 година или ако вече сте завършили, че сте била студентка, когато сте родили. Също така тази помощ е различна от майчинството от НОИ и от майчинството и детските от соц. осигуряване, както и от еднократната сума за раждане-250лв.  и не е свързана с тях-  не се гледа взимате ли нещо от изреденото или не.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 21:47 от мойри

# 36
  • София
аз пак да попитам, молбата декларация от социално подпомагане ли се взема или мога да я изтегля някъде от нета?
и на същото място ли се подават документи, където се подават за еднократната помощ за раждане?
на уверението достатъчно ли е да пише , да послужи пред Дирекция Социално подпомагане или нещо по-особено трябва  newsm78
трябва да подавам тази седмица и не ми се иска да питам там, а направо да отида да ги нося.

# 37
Ако можеш да я откриеш в нета си я свали и си я попълни, защото аз като ходих ми дадоха декларация за деца с увреждания /нарочно/, изкараха че в този вид уверението е фалшиво, а не е така и такъв грандиозен скандал вдигнах на всички, че циганите дето им вдигат бледнеят. Накрая си получих парите, но трудно.

# 38
Момичета знаете ли някой университет по възможност в София с летен прием, аз ще раждам сега април и до октомври (когато са записванията на повечето места) може бебка да е на повече от 6 мес и да не мога да подам документи за помощта, гледах някои университети, имало е януари прием, сега не мога да намеря Sad

# 39
От къде мога да разбаре кои университети са одобрени от държавата за тази помощ? Ботевградското висше безнес училище става ли според вас?

# 40
Аз се чудех дали щом съм в Колеж по туризъм ще мога да кандидатствам за тази помощ?

# 41
http://www.minedu.government.bg/left_menu/registers/vishe/registar.html
Тук са всички акредитирани висши учебни заведения.

# 42
на кой мейл отговарят  от Агенцията за социално подпомагане?
аз намирам тези координати :
 http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … tid=7&selid=7

посочения e-mail валиден ли е?
Става въпрос за момиче, на което и трябва бърз отговор, затова питам вас първо .

Моля да ми отговори някой , който е задавал въпрос по e-mail

# 43
аз записах в ботевград и е акредитирано

# 44
Днес мисля да ходя да питам дали има някъкв проблем щом съм на трудов договор...
Има ли някоя мама-студентка, която да е получила помощта, а същевреенно с това да е била на трудов договор?

Общи условия

Активация на акаунт