2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 300
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Има ли някъде бакалавърски програми, където приемат без изпит, само по документи.

Мисля , че може по документи само ако си държала матура, тъй като аз не съм имала матура и трябва да се явявам на изпит , въпреки че съм магистър по икономика.Може с диплома за висше , но само задочно или дистанциионно.

# 481
  • София
на н-то класиране като не запълнят бройките може и само с диплома май  newsm78

# 482
на н-то класиране като не запълнят бройките може и само с диплома май  newsm78

за това  нямам представа, дали става .

# 483
Кандидатствах и ме приеха държавна поръчка - никой никъде не ме питал какво или кога съм учила преди това (имам завършено - държавна поръчка). Университета е в Шумен.

Стискай палци следващите пет или десет години (не съм много наясно с давността, която се прилага в случая) никой да не се сети да провери. Ако все пак си подписала документ (обикновено е декларация или ситен текст в апликацията, с която кандидатстваш), имай предвид, че деянието е престъпление по НК (документ с невярно съдържание).

Според мен не си заслужават последващите притеснения. Това е все едно да се открадне и да сме доволни, че никой не ни е видял. Черно на бяло е написано в закон, че нямаме право на такива изпълнения. Всеки сам решава, разбира се.

И аз миналата година кандидатствах в ШУ и ги информирах за първото ми висше ,което беше бакалавър, държавна поръчка,задочно,даже доколкото си спомням и копие им оставих.Та....  приеха ме без никакъв проблем-отново бакалавър,държавно поръчка ,единствената разлика беше,че е редовно.Още тогава бях чела ,че в някой университети не приемат за втора ДП.,но тук стана -при това най-коректно бяха уведомени че не ми е за първи път. Grinning

# 484
Здравейте!  Simple Smile Тъй като днес официално обявиха, че увеличават майчинството от 240 на 310 лв., а еднократната помощ за майки - студентки е 12х240, имате ли представа дали ще се вдигне на 12х310 лв.? Търсих информация, но все още никъде няма такава... Някой знае ли къде може да се провери? Дано скоро излезе нещо по въпроса и помощта да бъде увеличена.

# 485
И мен силно ме интересува това,дали заедно с майчинството ще се вдигне и помоща newsm78 даноооооо Grinning
е

# 486
Не, няма да се вдигне заедно с майчинството. Размерът ѝ се гласува отделно.

# 487
Не няма да се дига,изрично го казаха като беше приет закона за майчинството

# 488
  • София
по-добре да не я закачат тая помощ, щото занимаят ли се с нея може и да я спрат.

# 489
по-добре да не я закачат тая помощ, щото занимаят ли се с нея може и да я спрат.
И аз така мисля. Все пак много хора се възползват, което не е съвсем редно. Направо се учудвам как не са я спряли досега. Но нали новото правителство набляга на социалната политика - сигурно няма да я пипа.

# 490
Да не бъдем алчни  Mr. Green Те тази сума да ни отпуснат:)
Аз имам въпрос - следя, че в някои университети не проследяват кой е бил държавна поръчка и кой не и т.н. Аз вече си подадох документите за класиране. Има ли вероятност при записването / не директно при записването по документи, а в един малко по-следващ етап, от университета да разберат, че уча и на друго място задочна форма / ? Не ми се вярва, защото преди няколко години записах така успоредно магистратура и първа година на второто си висше образование и съвсем спокойно си изкарах нещата.
Другото, което пак питам - При какви условия отказват изплащане на помощ или връщат документи?   bouquet

# 491
Здравейте, мамита и бъдещи такива! Simple Smile Сега, края на юни месец, 2013 г., положих успешно държавния си изпит след прекъсване 2 години / бях завършила семестриално към 2011 г./, завърших ОКС Бакалавър, СУ! По принцип мислех още да не го взимам за да взема уверение...е, да, ама не! Оказа се, че правата ми на редовен студент се пазели година след завършване на моя випуск / аз съм випуск 2007-2011 г., значи до юни 2012 г.!...та споделям опит със СУ специално, ако има някой, който се чуди по този въпрос с прекъсването и невземането на ДИ на време!
Нооо....да си задам въпроса все пак!  Grinning Сега подновявам голямото учене, но за кандидат-магистърски изпит, за да мога да запиша магистратура на есен! В момента чакам появяването на малката човечка, терминът ми е на 05.07...четох някъде по-назад, че ако съм записала 1. курс, след като вече съм родила, ще ми преизчислят едва ли не помощта, т.е. ще взема сума равна на месеците до навършване на детето на 1 годинка х 240 лв....? Другаде пък попаднах на категоричния отговор, че нямало такова нещо и си взимаш цялата сума накуп......?? Моля някой да сподели личен ооопиииит и да ми даде актуална информация!! Ще съм мнооооого благодарна!!! Hug   bouquet
Успех мамчета!!!!

# 492
Естествено, че като завършиш семестриално спираш да се водиш редовен студент. За сегашната помощ мисля, че я взимаш цялата ако подадеш документи до навършване на 6 месеца на детето. Не мисля, че ще броят месеци.

# 493
Здравейте, мамита и бъдещи такива! Simple Smile Сега, края на юни месец, 2013 г., положих успешно държавния си изпит след прекъсване 2 години / бях завършила семестриално към 2011 г./, завърших ОКС Бакалавър, СУ! По принцип мислех още да не го взимам за да взема уверение...е, да, ама не! Оказа се, че правата ми на редовен студент се пазели година след завършване на моя випуск / аз съм випуск 2007-2011 г., значи до юни 2012 г.!...та споделям опит със СУ специално, ако има някой, който се чуди по този въпрос с прекъсването и невземането на ДИ на време!
Нооо....да си задам въпроса все пак!  Grinning Сега подновявам голямото учене, но за кандидат-магистърски изпит, за да мога да запиша магистратура на есен! В момента чакам появяването на малката човечка, терминът ми е на 05.07...четох някъде по-назад, че ако съм записала 1. курс, след като вече съм родила, ще ми преизчислят едва ли не помощта, т.е. ще взема сума равна на месеците до навършване на детето на 1 годинка х 240 лв....? Другаде пък попаднах на категоричния отговор, че нямало такова нещо и си взимаш цялата сума накуп......?? Моля някой да сподели личен ооопиииит и да ми даде актуална информация!! Ще съм мнооооого благодарна!!! Hug   bouquet
Успех мамчета!!!!
Не се притеснявай, аз се записах 2 месеца след като родих и я изплатиха в пълен размер  Wink. Дори ми дойде мерака да уча и ще завърша  Laughing

# 494
Благодаря за бързите ви отговори, момичета!!!  Hug Значи ще се мотивирам на 100 % и дано няма спънки и заядливи лелки в социалното!  Crazy Ама аз още не съм кандидатствала, не са ме приели, обаче стигнах до социалното... Grinning така, де....считам, че като искаш нещо много силно, цялата вселена ти съдейства!!  Wink
Успех на всички и във всичко!

Общи условия

Активация на акаунт