2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 247
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, мами! Изчетох доста из темата, но все пак искам да попитам за свое успокоение Simple Smile Бебчо се роди на 20.02 и ще стане на 6 месеца на 20.08. Тази седмица на 16.07 ще ходя до университета да се запиша. Дали ще ми дадът уверение сега, преди да е започнала учебната година, за да мога да кандидатствам за помощта? Реално съм си платила семестриалната такса и ще съм записана студентка, надявам се да не ми направят проблем. Simple Smile
днес на приятелка при подаването на документите във Варна са и казали , че няма да и отпуснат помощта. детето е родено март месец, а на уверението пише , че е студентка редовно , но със студентски права от октомври (когато реално започва семестъра). пак е подала документи , но чака отказ. от университета отказват да махнат тази част със студентските права от 10ти месец. това за Винса

Леле много се притеснявам, ако ме прецакат така. Докато учех във ВИНСА бакалавър никога в уверението не са ми писали от кога започват студентските права. Ще ви пиша какво е станало утре, като ида за уверението. Дано на приятелката ти да и отпуснат помощта. Стискайте палци Simple Smile

# 571
Преди малко звъннах в МОН и от там ми казаха, че студентските права започват от датата на заповедта за записване от декана на ВУЗ-а. Манчестър Юнайтед на твоята приятелка дали ли са й такава заповед?

# 572
Здравейте, мами!
Изчетох почти всички теми, но не ми стана ясно следното: ако преди години с първото дете тази помощ е получена - сега с второ можеш ли пак да получиш (ако отговаряш на изискванията, естествено)? И дали има промяна в сумата - още ли е 2880лв?

# 573
"Чл.67.(Доп. - ДВ, бр.48 от 2004г.) Статут на студент, докторант или специализант се придобива при записване във висше училище..." Закон за Висшето образование

# 574
  • София
"Чл.67.(Доп. - ДВ, бр.48 от 2004г.) Статут на студент, докторант или специализант се придобива при записване във висше училище..." Закон за Висшето образование

Peace

# 575

Браво! Записвам си члена.

# 576
Здравейте, мами!
Изчетох почти всички теми, но не ми стана ясно следното: ако преди години с първото дете тази помощ е получена - сега с второ можеш ли пак да получиш (ако отговаряш на изискванията, естествено)? И дали има промяна в сумата - още ли е 2880лв?

Да, можеш да я получиш и за второто детенце, ако си редовна студентка, независимо дали си се възползвала преди време.
Пак толкова е сумата - макар че би било логично да бъде коригирана спрямо размера на минималната заплата, но.....Welcome to BG  Rolling Eyes

# 577

Добре, аз след като днес се записах в УЕ - Варна, а децата ми стават на 6 месеца октомври месец, само че 9 дни преди началото, аз за студентка ли се смятам и мога ли да кандидатствам за помощта. Платих си магистратурата, държавна поръчка, имам факултетен номер и т.н.
А другия ми въпрос е дали мога да запиша паралелно с магистратурата и бакалавър редовно, имам ли право на друго редовно обучение.

# 578
Ми мисля, че няма пречка да запишеш и бакалавър редовно и магистър редовно, но не очаквай 2х2880  Wink

# 579
  • Калифорния
Можеш колкото искаш редовни да учиш, но само едно (в живота) ще бъде държавна поръчка. Останалите можеш да си ги платиш.  Peace

# 580
Здравейте мами!!!
Аз днес смогнах да си пусна документите за тази помощ в Социалното и ми казаха да отида в края на месеца за резултат, само че имам едно питане към вас. От университета ми дадоха уверение, че съм редовно записана студентка, само че на нас втория семестър ни започва септември и в уверението пише, че съм записана в първи семестър редовно обучение?!?!?! Дали няма от Соц. да ме върнат и да ми кажат да чакам септемрви и да дойда с друго уверение????  Thinking

# 581
А ще получа ли помощта ако децата навършват 6 месеца на 5-ти, а подам сега уверение с дата след това?
Или това със

сте го писали да си търся правата във ВИНСА?
И да попитам, някой ще ми каже ли в кой член е упоменато до кой месец трябва да бъдат подадени документите?

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 11:37 от Нана

# 582
Здравейте!
Аз съм бременна в края на 4-ти месец. Никога не съм работила на трудов договор. Студентка съм в СУ, но задочно и нищо не ми се полага. Ще защитавам маг. теза през октомври. Терминът ми е за края на декември. Сега се замислих да запиша редовно, за да взема 2880лв накуп, но въпросът ми е ако после реша да не прекъсна и да не завърша, трябва ли да връщам парите? Нали имаше нещо такова против подобни използвачества?  Laughing Grinning

# 583
  • в сърцата на децата <3
А ще получа ли помощта ако децата навършват 6 месеца на 5-ти, а подам сега уверение с дата след това?
Или това със

сте го писали да си търся правата във ВИНСА?
И да попитам, някой ще ми каже ли в кой член е упоменато до кой месец трябва да бъдат подадени документите?
В момента, в който записваш вече СИ редовна студентка и можеш във ВСЕКИ един ден да си подадеш документите. Например записваш днес и подаваш документи утре. Може и същия ден. Надявам се да съм разбрала правилно въпроса ти...

# 584
А трябва ли да се карам с тези във ВИНСА за датата или пак да си ми пишат 14.10, а е важен изходящия номер и датата му?

Общи условия

Активация на акаунт