2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 258
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, мами! Изчетох доста из темата, но все пак искам да попитам за свое успокоение Simple Smile Бебчо се роди на 20.02 и ще стане на 6 месеца на 20.08. Тази седмица на 16.07 ще ходя до университета да се запиша. Дали ще ми дадът уверение сега, преди да е започнала учебната година, за да мога да кандидатствам за помощта? Реално съм си платила семестриалната такса и ще съм записана студентка, надявам се да не ми направят проблем. Simple Smile
днес на приятелка при подаването на документите във Варна са и казали , че няма да и отпуснат помощта. детето е родено март месец, а на уверението пише , че е студентка редовно , но със студентски права от октомври (когато реално започва семестъра). пак е подала документи , но чака отказ. от университета отказват да махнат тази част със студентските права от 10ти месец. това за Винса

# 556
  • София
Здравейте, мами! Изчетох доста из темата, но все пак искам да попитам за свое успокоение Simple Smile Бебчо се роди на 20.02 и ще стане на 6 месеца на 20.08. Тази седмица на 16.07 ще ходя до университета да се запиша. Дали ще ми дадът уверение сега, преди да е започнала учебната година, за да мога да кандидатствам за помощта? Реално съм си платила семестриалната такса и ще съм записана студентка, надявам се да не ми направят проблем. Simple Smile
днес на приятелка при подаването на документите във Варна са и казали , че няма да и отпуснат помощта. детето е родено март месец, а на уверението пише , че е студентка редовно , но със студентски права от октомври (когато реално започва семестъра). пак е подала документи , но чака отказ. от университета отказват да махнат тази част със студентските права от 10ти месец. това за Винса

Много неприятно, не знам дали е коректно, все пак студентските права започват да текат след като се запишеш (а това автоматично значи и да платиш семестъра)...

# 557
#Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Като за сутрешна новина, направо ми изригнаха всички дяволи!!! Това може да го направи само ВИНС-а!!!!
 Аз преди няколко години като завърших и влязох да уча там, именно поради такива гнусни техни действия се отказах и се преместих след първи семестър. Сега просто нямах възможност да кандидатствам другаде, защото само те ме удовлетворяват като кандидат-студентски изпит. Но просто ВИНС Варна е направо най-най- ужасното място за мен.
И за да запиша нещо по темата  Mr. Green - вчера им излезе първо класиране - приета съм по първо желание и другата седмица отивам да се запиша.
Манчестър Юнайтед , нека сама си оправи датата на уверението, ако е възможно, ако е написано с римски цифри "десети месец", да го направи поне "девети", знам ли......... Или да провери от кога и текат законово студентските права. Нека отиде за среща и при зам.декана по учебната част. Аз така бих направила.

# 558
Здравейте, момичета! Питах в другата тема, но да попитам и тук - Ако запиша магистратура, когато бебето е вече на 4 месеца почти, ще ми изплатят ли цялата помощ или само част от нея?

# 559
  • София
При одобрение се изплаща цялата помощ винаги.   bouquet

# 560
Благодаря, jane_anderson ! Wink

# 561
Аз само се записвам да ви следя  Hug

# 562
   Здравейте искам да поптам термина ми е ноември месец студент дипломант съм.
   Трябва да си избера дата която може да защитя те може да бъде септември може да бъде и декември.Като редовна студентка,  дипломант полага ли ми си тази еднократна помощ или не да знам какво да правя кога да защитавам или да отлагам.  Имам право на 1 година отлагане
   Благодаря ви предварително  Rolling Eyes

# 563
  • бургас/софия

Ох, и моето бебе е мартенско, дано нямам такъв проблем с ВХТИ Бургас. Дотук съм дала 72лв за изпита и кандидатстването, но ако платя и 500лв за семестър и ми откажат ще има да си скубя косите.... Cry

# 564

Тези лелки, които стоят по бюрата от години и си клатят повечето краката в социални грижи да не говорят предварително, защото в закона никъде не е упоменато това изрично. очаквам да отговориш какво е станало,защото с моя близка по същият начин точно във варна. в понеделник ще подава документи. лелката и казала да не ги подава и че върнала някакво момиче преди нея, защото не били студентки към датата на раждането на бебето. аз и казах, че трябва изричен отказ, който в последствие ако е така може да обжалва. толкова некомпетентни служители работят значи. та изчетох законите и никъде не е упоменато, че към датата на раждане трябва да си студентка и че трябва да си със студентски права от еди коя си дата, за да ти платят. мен това няма да ме касае,защото и аз записах и съм приета първо желание, а моето бебе става на 6 месеца през ноември. но се ядосах за близката си,че бързат да я връщат. разговарях и със служителка по телефона/любезна/. тя ми каза, че няма такова нещо. успех на близката ти. и ме дръж в течение какво е станало.

# 565
  • София
И аз знам, че може да се възползва всяка студентка - майка до навършване на 6 месеца на детето, независимо дали съм била студентка по време на раждането или преди това.
И аз кандидатсвах в университет и чакам да ми излезнат резултатите от първо класиране. Ако съм приета на първо класиране отивам да се записвам и тогава от унито трябва да ми издадат уверение и с него отивам да си подавам документите за помоща.
Моето дете ще направи 6 месеца - през октомври. Така, че мисля, че ще мога да се възползвам.

# 566
Дами, здравейте и аз да задам един въпрос...
Мисля да кандидатствам септември за магистратура в ХТМУ, не държавна поръчка, тъй като ще се прехвърля от НБУ, термина ми е 10,02,2013. Ако не завърша обучението до края, а съм взела помощ от 2880лв, няма ли държавата да си ги поиска обратно? След време?
Мерси

# 567
# 568
супер Simple Smile)))))))))))))))) Мерси много.

# 569
Момичета кажете нещо за моя статус.Аз родих сега на 5 юли,приеха ме да уча във Вхти Бургас и ще започна септември месец,предполагам октомври ще подам документи за помоща,когато малката ще е на 3 месеца.Имам право на това нали и няма причина да ми бъде отказана? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт