2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 252
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте, записвам се да следя темата, тъй като възнамерявам да се възползвам от тази помощ.
Имам два въпроса, извинявам се ако е дискутирано в предните теми. Интересува ме сега покрай новото правителство има ли някакви промени в закона и къде мога да следя ако възникнат такива? И другият ми въпрос е ако по една или друга причина прекъсна обучението си след като се възползвам от тази помощ има ли случаи, в които карат да се върне тази сума?
Благодаря предварително! Peace

# 541
и всъщност парите , които взех почти ще ми стигнат да си платя 4-те семестъра  Mr. Green

Гледах таксите за магистърски програми за СУ, но не можах да разбера колко е семестриалната такса всъщност. Пише годишна такса - 1100 лв. за платено обучение "магистър" след "бакалавър".
Това какво значи - 2 х 550 лв (за двата семестъра) или 1100 на семестър?

# 542
Таксите са различни за различните специалности.
"Годишна такса" означава за два семестъра.

# 543
ОК, мерси. Аз гледах за тази специалност, която ме интересува, беше 1100. Това, че е за цялата година звучи добре, иначе на семестър ... #Crazy

# 544
  • София
ОК, мерси. Аз гледах за тази специалност, която ме интересува, беше 1100. Това, че е за цялата година звучи добре, иначе на семестър ... #Crazy

И аз току що това правих и в първия момент се стреснах, но пише, че при плащане таксата се дели на две (за семестър).  Peace Аз имам обаче друг въпрос - никъде в сайта на СУ не пише таксите за магистратура след магистър - може би са същите като след бакалавър???  newsm78

# 545
  • София
същите са, аз съм след магистър.

# 546
  • София
същите са, аз съм след магистър.

Много ти благодаря   bouquet

# 547
Искрено благодаря на всички,които отговориха на въпроса ми.

# 548
Аз също гледам софийски, но ми е интересно в какво се състои това събеседване....явно трябва да звънна да питам newsm78

# 549
Здравеите , да ви дам отчет, аз във вторник бях на изпит и сега чакам резултати и ако всичко е наред се надявам да ме приемат още на първо класиране.

# 550
Значи да разбирам, че щом в момента на раждането да съм студетка редовно обучение ще получа помоща и никой няма да проверява дали ще прекъсна след това и също не ми пречи, че съм записала магистратура непосредствено преди раждането...
Да
Здравейте, мами студентки!  Hug Искам да ви попитам, тъй като вече мин.заплата е 310 лева, това променя ли размера на еднократната помощ или тя си остава 2880 лв ? Извинявам се много, ако вече сте го обсъждали, но аз не можах да открия такава информация.
Не се променя, тъй като не е обвързана с МРЗ

Би трябвало да се промени "§ 101. Помощта на майките студентки по чл. 8в от Закона за семейни помощи за деца е в размер на минималната работна заплата, установена за страната." - Закон за семейни помощи на деца

# 551
Една майка преди известно време беше споменала, че увеличаването на помощта за майки-студентки се гласува отделно и не се влияе от увеличението на помощта. newsm78

# 552
  • София
А и точно така цитирано означава, че помощта е = на мин. раб. заплата, т.е. 310 лв. (или 240 лв.), а не 2880 лв.??? 

# 553
Здравейте, мами! Изчетох доста из темата, но все пак искам да попитам за свое успокоение Simple Smile Бебчо се роди на 20.02 и ще стане на 6 месеца на 20.08. Тази седмица на 16.07 ще ходя до университета да се запиша. Дали ще ми дадът уверение сега, преди да е започнала учебната година, за да мога да кандидатствам за помощта? Реално съм си платила семестриалната такса и ще съм записана студентка, надявам се да не ми направят проблем. Simple Smile

# 554
  • София
Здравейте, мами! Изчетох доста из темата, но все пак искам да попитам за свое успокоение Simple Smile Бебчо се роди на 20.02 и ще стане на 6 месеца на 20.08. Тази седмица на 16.07 ще ходя до университета да се запиша. Дали ще ми дадът уверение сега, преди да е започнала учебната година, за да мога да кандидатствам за помощта? Реално съм си платила семестриалната такса и ще съм записана студентка, надявам се да не ми направят проблем. Simple Smile

Мисля, че да, няма да имаш проблеми, удостоверение може да се издаде след като е платен семестъра и си записана редовно, а не след като започне началото на учебната година  Peace Успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт