2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 255
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • в сърцата на децата <3
Абе те и моите документи много любезно ми ги прегледаха и ми ги взеха, ама...

# 91
Няма да посещавам занятия и съответно няма да завърша първият семестър, та ме интересува как ще се развият нещата в това отношение. Явно помощта не се получава толкова лесно, има разправии.

ами , аз нямах никакви проблеми, получих си помощта следващият месец Peace

здравейте момичета въпроса ми е следния: след като родя и получа тези 2880 лева веднага ли трябва да се върна в университета или съм в майчинство 2 години или ползвам 50/50

от теб зависи, ако искаш продължаваш да си учиш , а ако искаш - прекъсваш Peace

# 92
  • София
Ами и от мен един запис Simple Smile

# 93
Значи да разбирам, че щом в момента на раждането да съм студетка редовно обучение ще получа помоща и никой няма да проверява дали ще прекъсна след това и също не ми пречи, че съм записала магистратура непосредствено преди раждането...

# 94
Здравейте, мами студентки!  Hug Искам да ви попитам, тъй като вече мин.заплата е 310 лева, това променя ли размера на еднократната помощ или тя си остава 2880 лв ? Извинявам се много, ако вече сте го обсъждали, но аз не можах да открия такава информация.

# 95
  • в сърцата на децата <3
Значи да разбирам, че щом в момента на раждането да съм студетка редовно обучение ще получа помоща и никой няма да проверява дали ще прекъсна след това и също не ми пречи, че съм записала магистратура непосредствено преди раждането...
Да
Здравейте, мами студентки!  Hug Искам да ви попитам, тъй като вече мин.заплата е 310 лева, това променя ли размера на еднократната помощ или тя си остава 2880 лв ? Извинявам се много, ако вече сте го обсъждали, но аз не можах да открия такава информация.
Не се променя, тъй като не е обвързана с МРЗ

# 96
♥snow_angel♥ , благодаря !

# 97
Здравейте мами.Искам да попитам подадох си документите за помощ на 8 март.Предполагам ,че след 20 април би трябвало да преведат помоща или съм грешка?И в случай ,че не я преведат трябва да потърся във социалните да видя дали съм одобрена или помоща е отказана.Четвърта година студентка съм и всички изпити са ми взети.Проверяват ли от социалните за взетите изпити?И още един въпрос бях друга специалност но с преравнителни изпити преминах в друга специалност година преди да забременея дали е проблем това ?

# 98
# 99
  • в сърцата на децата <3
Biskvitka87, няма за какво

Здравейте мами.Искам да попитам подадох си документите за помощ на 8 март.Предполагам ,че след 20 април би трябвало да преведат помоща или съм грешка?И в случай ,че не я преведат трябва да потърся във социалните да видя дали съм одобрена или помоща е отказана.Четвърта година студентка съм и всички изпити са ми взети.Проверяват ли от социалните за взетите изпити?И още един въпрос бях друга специалност но с преравнителни изпити преминах в друга специалност година преди да забременея дали е проблем това ?
Ако помощта е отказана ще те уведомят писмено с писмо с обратна разписка, изпратено на постоянния ти адрес. Може още сега да се обадиш по телефона да провериш дали си одобрена, но не е гаранция, че са разгледали документите ти - аз подадох на 22 февруари, а датата на отказа ми е 19 март. Все пак не пречи да пробваш. За взети изпити не би трябвало да проверяват, а за специалността няма проблем стига да си редовно обучение в университет с акредитация.

# 100
На кой телефон да се обадя на социалните в съответния град ли?
Какви са причините за отказ не би трябвало да отказват след като всичко е наред.
Моя колежка миналата година си взе помощта.И обаждат ли се в университета.В сайта на мон ми излиза  статус - действащ те това ли гледат всъщност?

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 00:20 от Анонимен

# 101
  • в сърцата на децата <3
На кой телефон да се обадя на социалните в съответния град ли? - Да
Какви са причините за отказ не би трябвало да отказват след като всичко е наред. - В моя случай - няма ме в регистъра на МОН и това е причината за отказа.
Моя колежка миналата година си взе помощта.И обаждат ли се в университета. - Да В сайта на мон ми излиза  статус - действащ те това ли гледат всъщност? - И това гледат

# 102
Благодаря за отговорите
Обаждах се , не дават по телефона никаква информация вече.Лично трябва да се отиде и на място да се провери.Аз приказвах с една приятелка от социаалните която работи в друг град и тя ми каза ,че за един месец би трябвало да е излязло и да ме викнат да се подпиша след като излезе.Обаждат се по телефона поне те така процедират за да се подпишат.И днес ще отида до социалните да видим това решение дали е излязло.Според нея след като е подадено на първи трябва да е разгледано а и каза ,че по закон един месец след подаването се превеждат и парите.

# 103
здравейте и от мен Simple Smile предстои ми да родя Май месец.искам да попитам има ли значение редовното обучение бакалавър ли е или магистратура,тъй като вече завърших бакалавър? има ли университет с ранен прием подходящ да не надмина тези 6 месеца на бебо?

благодаря Simple Smile))))

# 104
  • в сърцата на децата <3
здравейте и от мен Simple Smile предстои ми да родя Май месец.искам да попитам има ли значение редовното обучение бакалавър ли е или магистратура,тъй като вече завърших бакалавър? има ли университет с ранен прием подходящ да не надмина тези 6 месеца на бебо?

благодаря Simple Smile))))
По принцип няма значение бакалавър или магистър е ОКС-то. Повечето университети приемат октомври месец за зимен прием, което е на границата, т.е. зависи кога точно май месец ще родиш. Другия вариант е да запишеш сега - в момента ще има прием в Пловдивския Аграрен университет, таксите са от 800 лева за магистратура, само платена поръчка има сега. Ако чакаш до есента може да пробваш за държавна поръчка, но пък може да изпуснеш срока... Ти си прецени, аз на твое място бих записала сега. Успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт