2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 284
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
snow_angel, ти успя ли нещо да направиш с отказа?

# 106
  • в сърцата на децата <3
В понеделник си пуснах жалба, сега чакам да видим какво ще ми отговорят. Помолих една адвокатка да ми я напише и е много добре законово аргументирана, чак ме изкефи как я е написала  Mr. Green Ама професионалиста си е професионалист  Peace Надявам се да не ми откажат пак, пък и ще ми е интересно на какво основание биха могли да ми откажат, като в жалбата ми е посочено, че отказ с мотива "Не се води в регистъра на МОН" е незаконосъобразен, тъй като законодателния орган не изисква проверка в посочения регистър. Та така... Очаквам развитие.

# 107
  • София
то и въпросния регистър изобщо не е актуален  ooooh!

# 108
  • в сърцата на децата <3
то и въпросния регистър изобщо не е актуален  ooooh!
Тъй де.

Между другото - мами, които са получили отказ, ако искат да ми пишат, мога да пратя жалбата, която ми написаха. Ако не друго - то поне да видят принципа на аргументиране за обжалване на заповедта.

# 109
♥snow_angel♥, на мен можеш да пратиш на лични, ще я запазя да имам. Далеч съм от отказ аз, но да съм подготвена, че ме притесни тази ситуация и да знам как да реагирам, ако се наложи. Хем ще видим как ще се развият нещата при теб след жалбата, дано всичко мине тоя път.

# 110
Здравейте
Бих искала да ми помогнете като ми отговорите на следното запитване : Бременна съм и съм студентка в 4 курс. Държавният ми изпит е юни месец, а термина ми е чак октомври. Искам да попитам по компетентните от мен, имам ли право на тази парична помощ след като родя?
Предварително благодаря
Хубав ден !

# 111
Здравейте
Бих искала да ми помогнете като ми отговорите на следното запитване : Бременна съм и съм студентка в 4 курс. Държавният ми изпит е юни месец, а термина ми е чак октомври. Искам да попитам по компетентните от мен, имам ли право на тази парична помощ след като родя?
Предварително благодаря
Хубав ден !
Ами ти октомври няма да си студентка вече, като си минала държавния изпит, нали?  newsm78

# 112
  • в сърцата на децата <3
♥snow_angel♥, на мен можеш да пратиш на лични, ще я запазя да имам. Далеч съм от отказ аз, но да съм подготвена, че ме притесни тази ситуация и да знам как да реагирам, ако се наложи. Хем ще видим как ще се развият нещата при теб след жалбата, дано всичко мине тоя път.
Прати ми на лични мейла си и ще ти я пратя  Peace

Здравейте
Предварително благодаря
Хубав ден !
Имаш два варианта - отлагаш държавния или есента записваш магистратура.

# 113
здравейте и от мен Simple Smile предстои ми да родя Май месец.искам да попитам има ли значение редовното обучение бакалавър ли е или магистратура,тъй като вече завърших бакалавър? има ли университет с ранен прием подходящ да не надмина тези 6 месеца на бебо?

благодаря Simple Smile))))

По принцип няма значение бакалавър или магистър е ОКС-то. Повечето университети приемат октомври месец за зимен прием, което е на границата, т.е. зависи кога точно май месец ще родиш. Другия вариант е да запишеш сега - в момента ще има прием в Пловдивския Аграрен университет, таксите са от 800 лева за магистратура, само платена поръчка има сега. Ако чакаш до есента може да пробваш за държавна поръчка, но пък може да изпуснеш срока... Ти си прецени, аз на твое място бих записала сега. Успех  Peace

гледам,че приема е бил до март или аз нещо не гледам където трябва....имаш ли др.инфо?

някой знае ли друго място за кандидатстване и срока за подаване на документи да не е бил до Март?

# 114
  • в сърцата на децата <3
здравейте и от мен Simple Smile предстои ми да родя Май месец.искам да попитам има ли значение редовното обучение бакалавър ли е или магистратура,тъй като вече завърших бакалавър? има ли университет с ранен прием подходящ да не надмина тези 6 месеца на бебо?

благодаря Simple Smile))))

По принцип няма значение бакалавър или магистър е ОКС-то. Повечето университети приемат октомври месец за зимен прием, което е на границата, т.е. зависи кога точно май месец ще родиш. Другия вариант е да запишеш сега - в момента ще има прием в Пловдивския Аграрен университет, таксите са от 800 лева за магистратура, само платена поръчка има сега. Ако чакаш до есента може да пробваш за държавна поръчка, но пък може да изпуснеш срока... Ти си прецени, аз на твое място бих записала сега. Успех  Peace

гледам,че приема е бил до март или аз нещо не гледам където трябва....имаш ли др.инфо?

някой знае ли друго място за кандидатстване и срока за подаване на документи да не е бил до Март?

Според това - http://www.au-plovdiv.bg/centers.php?type=1&id=33&content=366
има прием на документи от 15 април до 26 април. Бях звъняла януари месец и ми казаха, че датите са коректни и ще има прием.

# 115
В понеделник си пуснах жалба, сега чакам да видим какво ще ми отговорят. Помолих една адвокатка да ми я напише и е много добре законово аргументирана, чак ме изкефи как я е написала  Mr. Green Ама професионалиста си е професионалист  Peace Надявам се да не ми откажат пак, пък и ще ми е интересно на какво основание биха могли да ми откажат, като в жалбата ми е посочено, че отказ с мотива "Не се води в регистъра на МОН" е незаконосъобразен, тъй като законодателния орган не изисква проверка в посочения регистър. Та така... Очаквам развитие.

Браво, ♥snow_angel♥! Стискам палци да се оправят нещата при теб. Нямат никакво право да ти отказват. Радвам се на хора, които си отстояват и търсят правата.

# 116
А аз имам следното питане; Записах се студентка редовно, септември месец 2012г., термина ми беше януари месец и понеже нямах възможност да ходя накрая точно (разбираемо е все пак в 9 месец!) предоставих медицинско и прекъснах по майчинство и явно това ми беше грешката... Разбира се се информирах тогава, че ми се запазват студентските права, че си се водя редовно, и когато преди месец си подадох молбата ме отрязаха - трябвало до момента на подаване на молбата да съм студент! Е как да стане ?!!! Да раждам в университета ли? Това в абсолютна глупост, при положение че си имам всички права....
Та моля някой, ако има представа как точно стоят с този казус нещата да ми даде съвт newsm78. От социалните ми казаха, че като ми връчат официално отговора, мога да ходя да го обжалвам.... дрън-дрън. Редно ли е според вас това???

# 117
Май малко объркано го разказах... става на въпрос редно ли при положение, че ме има и в регистъра на МОН и си се водя съвсем редовно, да ме разиграват така, все пак нали трябва да прекъсна в един момент за да родя?! Там ли да раждам???? #Crazy

# 118
milena доста ти е объркан случая и незнам, ако от университета са им отговорили че си прекъснала имат основание за отказ според мен , но най-добре се консултирай с  юридическо лице

# 119
ами точно това са им казали... ама все пак не е честно, няма как да ходя в 9 месец, а за да мога да остана в университета искаха да им предоставя медицинско.... и хоп в заплетена ситуация....

Общи условия

Активация на акаунт