Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за получаване на еднократна помощ за отглеждане на дете до една година от майка студентка и какви са изискванията за получаване на еднократна помощ за майките-студентки при второ дете?
Какви са промените в условията за получаване на помощта според закона?
Какви са изискванията за студентка, която ражда дете, за да получи помощ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за получаване на еднократна помощ за отглеждане на дете до една година от майка студентка и какви са изискванията за получаване на еднократна помощ за майките-студентки при второ дете?
За да получи еднократна помощ за отглеждане на дете до една година от майка студентка, учеща в редовна форма на обучение, лицето трябва да подаде молба-декларация в Дирекция Социално подпомагане. Необходимите документи включват копие от удостоверението за раждане на детето, уверение от висшето училище относно статуса на майката като студентка и лична карта. Помощта може да бъде поискана до навръшване на една година на детето, независимо от трудвия статус на майката или дали детето е родено преди записването й в училище. За да получите еднократната помощ за майките-студентки при второ дете, трябва да сте редовно записани като студенти. Помощта се отпуска само веднъж и не зависи от семестъра, в който сте записани.
-
Какви са промените в условията за получаване на помощта според закона?
-
Какви са изискванията за студентка, която ражда дете, за да получи помощ?
-
Има ли възрастови ограничения за студентка майка да получи помощта?
-
Какви са условията за получаване на помощ, ако студентът се обучава онлайн?
незнам накъде да хвана
Аз ще взимам майчинство тъй като имам стаж, но ми се иска да се възползвам и от тази възможност....