2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 279
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Аз намирам ето това като информация и там не пише,че трябва да е до 6месеца,а до годинка

Отпуска се когато майката (осиновителка) е студентка, учеща в редовна форма на обучение. Правото за получаване на еднократната помощ възниква от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на майката. Помоща може да бъде поискана в срок до навършване на една година на детето, като изплащането и започва от месеца на подаване на молбата.

newsm78
Обаче от 04.12.2012 г. има изменение и срока за искане на помоща е намален

# 511
  • София
Мерси:)Жалко

# 512
Здравейте момичета,
 прочетох почти цялата тема и искам да  затвърдя наученото  Joy
 Родих на 22.04. Мисля да записвам редовно магистратура, записването ще е началото на септември. Дъщеричката ми ще направи 6 месеца на 22. 10. Ако подам документи края на септември- началото на октомври, не би трябвало да има проблем, нали? 

И още нещо: има ли мами от Габрово минали през тази процедура, да споделят как е?   bouquet

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 16:07 от glory_girl

# 513
Здравейте момичета,
 прочетох почти цялата тема и искам да  затвърдя наученото  Joy
 Родих на 22.04. Мисля да записвам редовно магистратура, записването ще е началото на септември. Дъщеричката ми ще направи 6 месеца на 22. 10. Ако подам документи края на септември- началото на октомври, не би трябвало да има проблем, нали? 

И още нещо: има ли мами от Габрово минали през тази процедура, да споделят как е?   bouquet
Правилно си разбрала и сигурно няма да има проблем  Laughing

# 514
  • бургас/софия
аз понеже не мога да се класирам за магистратура (на 19 септ навършваме 6месеца и ще е много в последния момент) ще се явявам на изпит по английски другия вторник, платена поръчка, ще ми струва 500лв семестъра вместо 180, но се надявам да няма проблем с помощта, дано не ми откажат заради това че съм 1ви курс.....

# 515
аз понеже не мога да се класирам за магистратура (на 19 септ навършваме 6месеца и ще е много в последния момент) ще се явявам на изпит по английски другия вторник, платена поръчка, ще ми струва 500лв семестъра вместо 180, но се надявам да няма проблем с помощта, дано не ми откажат заради това че съм 1ви курс.....
До колкото знам неможе отново да се кара бакалавърска степен, но зависи все пак кой е Университета

# 516
Не би трябвало да ти отказват помощта. Няма значение, че си първи курс щом си редовна студентка!!! Успех и аз другата седмица си пускам документите за помощта. Дадоха ми уверение от университета само че ми казаха, че е възможно да ме върнат за септември месец за уверение, защото втория ни семестър започва тогава а сега се водя още 1 семестър. От социалните може да искат да видят, че съм записала 2?!?!?  newsm78 Незнам ще видя като си пускам документите Simple Smile

# 517
До колкото знам неможе отново да се кара бакалавърска степен, но зависи все пак кой е Университета
Разбира се, че може да се кара отново бакалавърска степен - и два, и три, и пет пъти - стига да не е държавна поръчка. Държавната е една.
Платено обучение може.

# 518
Здравеите момичета искам да попитам някои знае ли унивирситет в които до 30.07.2013 мога да запиша редовно образование,независимо в кои град е и да получа този документ с които мога да кандидатствам пред социалните,за да получа тази помощ.Защтото моя бебко сега става на 6 месеца и ще изтарва тази помощ.Благодаря ви предварително.

# 519
Как смяташ да кандидатстваш в този университет?
И другото е, че не уточняваш - бакалавър или магистър? newsm78

# 520
Това уверение дали може да се вземе, когато се записвам или трябва да е почнала учебната година? И точно какво трвбва да пише на това уверение?

# 521
Това уверение дали може да се вземе, когато се записвам или трябва да е почнала учебната година? И точно какво трвбва да пише на това уверение?
Някой беше  писал, че е добре уверението да се издаде в месеца, когато ще се подават документите в Социалните, за да се избегне да се захванат за нещо. Уверението си е просто бланка, в която на реда "да послужи пред........." изписваш или "при необходимост" или "пред социалните".
Ако греша, някой да ме поправи:)
И пак да попитам, с риск да стана нахална, по какви причини връщат кандидатстващи за помощ?

# 522
  • София
уверението не трябва ли да е с дата след датата на раждане на детето? някой да ме поправи ако греша  Peace

# 523
Да де:)   bouquet Това съм пропуснала да го допиша:)

# 524
  • София
аз на уверението писах да послужи пред СП, някъде пишеше че съм редовно обучение и имената, друго почти нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт