2880лв накуп за майки-студентки - 10

• 47 285
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!!! Аз първо да се похваля, че на 25.06 точно в 17 часа ми се роди синчето- малкия Стефан и съм най- щастливата жена на света !!!  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
Сега имам питане относно майчинството. Кога точно започва да се получава то, тъй като сега съм болничен 45 дни след раждането, след това ще имам още един болничен от личната и чак след това ли ще трябва да си подам документите за майчинството? И къде точно се подават тези документи и колко точно стаж ми е нужен за него и най- важното, имали значение на колко часа са ме осигурявали във времето. Нали се гледат последните 12 месеца?!?! Как мога аз да си изчисля дали месеците работа ми стигат за майчинството и колко ще бъде то?!?!?! Моля помогнете, че съм много объркана в това отношение Simple Smile незнам накъде да хвана
 #Crazy

# 496
Попитай в темата майчинстви счетоводно,там на 1вата страница има отговор на всичките ти въпроси

# 497
Здравейте!!! Аз първо да се похваля, че на 25.06 точно в 17 часа ми се роди синчето- малкия Стефан и съм най- щастливата жена на света !!!  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
Сега имам питане относно майчинството. Кога точно започва да се получава то, тъй като сега съм болничен 45 дни след раждането, след това ще имам още един болничен от личната и чак след това ли ще трябва да си подам документите за майчинството? И къде точно се подават тези документи и колко точно стаж ми е нужен за него и най- важното, имали значение на колко часа са ме осигурявали във времето. Нали се гледат последните 12 месеца?!?! Как мога аз да си изчисля дали месеците работа ми стигат за майчинството и колко ще бъде то?!?!?! Моля помогнете, че съм много объркана в това отношение Simple Smile незнам накъде да хвана
 #Crazy

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ, ВРЪЩАТ 24 МЕСЕЦА НАЗАД , НЕ СА ЛИ ТИ ГО КАЗАЛИ ТОВА ДОСЕГА.

# 498
Не са 24, а 12 месеца назад.
Условия за придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане.

За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане е необходимо да са изпълнени следните условия:
 към началото на отпуска лицата да са осигурени за общо заболяване и майчинство;
 да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател.

# 499

За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане е необходимо да са изпълнени следните условия:
 да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател.

А когато през повечето от времето в което съм работила съм била осигурявана на 4 часа, това имали значение?!?!?! И последно сега за да мога да взимам майчинство се гледат последните 12 месеца. Става въпрос за майчинството а не за социалната помощ, която дават от социалните?!?!? Дали няма разлика, тоест, да взимат 12 месеца назад за соц. помощ а 24 месеца за майчинството??!?!?!

# 500
tancheto_halacheva ,

Скрит текст:
За да имаш право на това обезщетение, трябва да си работила минимум 12 месеца. Размерът му се изчислява на база дохода от предходните 24 месеца. Ако в някои от тях не си работила, базата е МРЗ. И тези въпроси са доста извън посочената тема, затова наистина се обърни към майчинството-счетоводно.

# 501
Момичета, аз много се чудя какво да правя дали да се пробвам да запиша септември редовно бакалавър или магистратура, но се чудя ами как става с малко дете и редовно учаща? Има ли възможност след като се вземат парите да прекъснеш за една две години и да си го продължиш после.... как ще ходиш на лекции, аконяма кой да ти гледа детето? newsm78  Аз ще взимам майчинство тъй като имам стаж, но ми се иска да се възползвам и от тази възможност....

# 502

Аз имам позната работеща в НОИ и тя ми каза че за майчинството връщат 24 месеца назад.

# 503
  • Бургас
Момичета, аз много се чудя какво да правя дали да се пробвам да запиша септември редовно бакалавър или магистратура, но се чудя ами как става с малко дете и редовно учаща? Има ли възможност след като се вземат парите да прекъснеш за една две години и да си го продължиш после.... как ще ходиш на лекции, аконяма кой да ти гледа детето? newsm78  Аз ще взимам майчинство тъй като имам стаж, но ми се иска да се възползвам и от тази възможност....

и мен ме вълнува точно този въпрос Simple Smile

# 504
Ами преценете си, дали можете да учите с малко дете. Никой не ви кара насила все пак. Може да се прекъсне след края на първият семестър мисля, но за прекъсване повече от 1 година ще загубите студентски права. Предполагам, че в различните вузове са различни условията кога можеш да прекъсваш и за колко, най-добре питайте там където сте се насочили.

# 505
Здравейте, може някъде в темите да е обсъждано за което се извинявам. Моя случай е следния вмомента съм 3ти семестър магистратура и съм семестриално завършила( остава ми само защита на дипломна работа) ще мога ли да се възползвам от помощта?

# 506
  • София
Здравейте момичета.Много се извинявам,че сигурно ще попитам неща,които са коментирани,но намерих разнородна информация и не знам на какво да вярвам.Имам 2 въпроса и ще съм ви много благодарна ако някой ми отговори.
До навършване на една годинка на детето ли мога да подам молба за тази еднократна помощ за студентки или до навършване на 6месеца?
И имам ли право на такава помощ ако сега запиша последен семестър от магистратурата си?
Идеята ми е да се запиша сега да си взема бележката и да подам молба.Дъщеря ми е вече на почти 8 месеца ще записвам последен семестър редовно обучение.

# 507

и мен ме вълнува точно този въпрос Simple Smile

Ako се ппритеснявате че няма кой да гледа бебо, на мен ми казаха че имам право еднократно да се освободя  за един семестър 100% от лекции, което си е облекчение.

# 508
Здравейте момичета.Много се извинявам,че сигурно ще попитам неща,които са коментирани,но намерих разнородна информация и не знам на какво да вярвам.Имам 2 въпроса и ще съм ви много благодарна ако някой ми отговори.
До навършване на една годинка на детето ли мога да подам молба за тази еднократна помощ за студентки или до навършване на 6месеца?
И имам ли право на такава помощ ако сега запиша последен семестър от магистратурата си?
Идеята ми е да се запиша сега да си взема бележката и да подам молба.Дъщеря ми е вече на почти 8 месеца ще записвам последен семестър редовно обучение.

За съжаление вече е късно да кандидатстваш за помоща. Детето трябва да е до 6 месеца при подаване на молбата.  Sad

# 509
  • София
Аз намирам ето това като информация и там не пише,че трябва да е до 6месеца,а до годинка

Отпуска се когато майката (осиновителка) е студентка, учеща в редовна форма на обучение. Правото за получаване на еднократната помощ възниква от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на майката. Помоща може да бъде поискана в срок до навършване на една година на детето, като изплащането и започва от месеца на подаване на молбата.

newsm78

Общи условия

Активация на акаунт