Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава разширяването на шийката на матката по време на бременност?
Защо измерват шийката на матката по време на бременност и какво показват различните размери?
Какви са препоръките за плуване по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава разширяването на шийката на матката по време на бременност?
Разширяването на шийката на матката по време на бременност може да се дължи на различни фактори. Вторият триместър често е свързан с издигане на матката, което може да доведе до разширяване. Това може да се дължи и на натрупване на тегло от бебето, което притиска матката. Освен това разширяването може да бъде резултат от определени медицински състояния или проблеми, които изискват внимание от страна на лекарите.
-
Защо измерват шийката на матката по време на бременност и какво показват различните размери?
Измерването на шийката на матката по време на бременност е важно за оценка на риска от преждевременно раждане. Различните размери могат да показват промени в дължината и структурата й, което може да бъде индикатор за рискове или проблеми по време на бременността. Обикновено, ако няма проблеми, измерването не е необходимо при всяка консултация. Важно е да се доверявате на лекарите, които ще ви насочат към подходящи процедури и наблюдения за вашата индивидуална ситуация.
-
Какви са препоръките за плуване по време на бременност?
Плуването по време на бременност често се препоръчва, тъй като осигурява движение, намаляващо стреса върху ставите и мускулите, без да причинява претоварване. Освен това водата поддържа тялото охладено, което може да бъде особено удобно по време на бременност. Важно е обаче да се консултирате с вашия лекар преди започване на нова физическа активност и да следвате индивидуалните си нужди и ограничения.
-
Какви са препоръките за избор на лекар по фетална медицина по време на бременност?
-
Какво представлява амниоцентезата и защо някои жени избират да не я приемат?
, ами и сега не мога да ходя направо. Едвам се доклатих до работа. 
нищо нямам идея къде ми е, освен пикочния мехур, по който малките ритат,за да ми го покажат,явно.

Гърдите ми станаха двойни, а бях размер С
Миша определено ми притискаше стомаха, на втората хапка ми ставаше тежко и спирах да ям още гладна, това след периода на голямото повръщане някъде от 7-ми месец нататък. Валя ми притискаше черния дроб, по лекари мислех да тръгвам да видя откъде аджеба е тази нетърпима болка. На един ехограф по време на такава "криза" (добре че беше само на моменти) лекарката я видя как се протяга опънала крачета а като мръдна болката спря
И като бременна не можах да дам "по-поръчка" и още не знам какво е това
Аз два литра за нищо ги нямам, до обяд съм ги изпила само