Ще имам близнаци. Тема с продължение 27

• 28 242
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
моето беше по спешност, дата не ми беше насрочил лекаря

# 406
Аз определено забелязвам, че при мен има директна връзка между умората и контракциите/схващанията. Имам си и аз от скоро подготвителни контракции и понякога ми се схваща ходилото, въпрки че пия всичко там, магнезий, желязо, каквото душа поиска. Но ми се случва повече и задължително, когато съм изморена. Като съм наспана и във форма, съм ок.
Тъй че, почивка си му е майката, на който колкото се налага, и колкото може да си позволи.
Иначе аз за късмет си ходя още много, и деца нося (за по малко), само дето се задъхвам по-лесно.

# 407
Аз доста се бях притеснила заради ниският хемоглобин и секциото но се посъветвах с няколко лекари и една позната миналата година е родила близнаци с хемоглобин 90 и разбрах че не е чак толкова страшно.

Не искам да всявам алармизми, но е добре хемоглобина да не е нисък за раждането. При секцио се губи малко повече кръв, освен това при близнаци и плацентите са две и има малко повече кървене след раждането, докато се свие матката, поради по-голямата площ, на която са били прикрепени.
Тя природата е помислила и за това - кръвта в организма увеличава почти двойно обема си при бременност с близнаци, но все пак е добре да се следи хемоглобина и да се вземат мерки да не пада много.  Peace

# 408
Благодаря Фата аз ги знам тези работи и пия желязо ;дано от него се вдигне.

# 409
Канари, аз пък тази нощ, докато бях будна, защото синът ми е доста настинал и кашляше дълго време, си мислех за всякакви работи, включително за това как свекърва ти е казала, че предпочиташ да си лежиш. Може пък, хрумна ми, да не е искала да казва, че има риск от преждевременно раждане, за проблемите не се говори на всеки, може да е искала по-скоро да те "предпази" по този начин Simple Smile. Сори, нямаше сигурно да се спирам изобщо на това, ако не беше казала, че всъщност е готин човек и се разбирате - затова ми беше станало чудно.  Peace

# 410
  • София
tralala81, за такива неща ли си мислиш,докато не спиш Laughing много мило...хихихи. Аз го забравих вече. Може и така да е било, както и да е, тя се компенсира после, защото отидоха с мъжа до ИКЕА и ми купи легло за детската Hug и сега е голям кеф, чак ми иде да ида да спя там. За съжаление аз не мога да мръдна, ама ми изпращаха снимки в магазина, докато не си харесах. Ест. мъжо се изнерви и се сдъвкахме, но тя пък му се скара и накрая стана на мойта. Grinning
Аз днес имам среща с педиатърката, малко пришпорих нещата,че като гледам, да няма изненади скоро и да съм неподготвена Wink

# 411
Знаете ли кога близнаците забавят растежа си? В смисъл - чувала съм (пък и ми се струва логично), че до някакъв момент близнаците нарастват с темповете на единичните бебета, и после мястото започва да намалява и съответно плодовете започват да изостават в темпа на растеж в сравнение с единичните бременности. Знаете ли кога приблизително става това!?

# 412
При мен започна в 26 г.с. едва забележимо, макар че док. ме беше предупредила, че може да се очаква от 21 г.с.

# 413
Знаете ли кога близнаците забавят растежа си? В смисъл - чувала съм (пък и ми се струва логично), че до някакъв момент близнаците нарастват с темповете на единичните бебета, и после мястото започва да намалява и съответно плодовете започват да изостават в темпа на растеж в сравнение с единичните бременности. Знаете ли кога приблизително става това!?

През първите два триместъра, близнаците се развиват като "единичните" бебета, след това забавят все повече растежа си заради ограниченото място в утробата и факта, че си "поделят" хранителните вещества. Затова е важно и майката да наддава и да се храни добре в първите два триместъра (и после) Peace

# 414
При нас бебетата си растат като единични бебета засега а съм вече 30-31 седмица.Незнам дали е от значение че са разнояйчни в отделни сакчета и с отделни плаценти.

# 415
моите даже и по-големи бяха от единично бебе  Rolling Eyes
сега едното върви доста напред, да видим. в четвъртък съм на фм

# 416
Моите също си вървят по седмицата в която съм даже с няколко дни избързват напред

# 417
Ужас - това, дето повечето казвате, че си вървят нормално големи  Shocked. Аз - не се шокирайте - леекинко разчитах да се позабавят по някое време, не мога до безкрай да нараствам все пак. Пък и предишните ми бебета бяха големи (номер 1 3.500 на 54 см, номер 2 - 4 кг кръгло на 50 см), тааа.... де ще им намираме място в коремчето на мама  Rolling Eyes Whistling.

Мерси за отговорите!!  Peace

# 418
Tralala  не се шашкай природата си знае работата, колкото големи толкова. Аз тия дни все се замислям как ще ги държа тези мъници страх ме е, но пък всички ме убеждават че като родя този страх ще изчезне

# 419
природата си знае работата  Peace моето тяло не издържа и се родиха в 34 седмица. ако бяха изкарали до края не знам, щях да съм се пръснала сигурно  Rolling Eyes общо бяха 4,400 бебетата

sweet, вярно е. моята майка дето 2 деца е отгледала, че и внуче имаше не смееше да ги вдига, толкова бяха малки. аз пък си мислех, кво се глези бабата, нормални бебета са си  newsm78 после ме притесняваше чужди бебоци, които са много малки да ги гушкам, хем са доста по-големи от моите

Общи условия

Активация на акаунт