Ще имам близнаци. Тема с продължение 27

• 28 119
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
За ниския хемоглобин на мен ми изписаха малофер фол,като го редувах и с ферофолгама.Но хубаво е да се хапва черен дроб,спанак аз го  хапвах суров спанака. HugМомичета моте бебки папкат по 70мл,и спинкат по 3 часа,това добре ли е като интервал Thinkingзащото по някой път аз ги събушдам да папкат те много поспаливички. baby_neutral

# 76
 Честити шарени гащи момичета и аз се надявам на такива,но каквото дойде. Моят  хемоглобини също е нисък и вземам малтофер по една таблетка дневно.

# 77
аз също съм с хемоглобин 97  Confused доки направо се шашна и ме пита не ми ли се вие свят  Joy аз нищо не усещам, чувстам се добре. на за чочковците е важно и затова почвам тотхема ампули 2х1, като комбинирам с храна - спанак, коприва, цвекло и месото ще го мъча да го правя на пастет /черен дроб, свинско и телешко/. няма по-гадно нещо от месото  Tired ама ще го мъча нещо  ooooh!

# 78
lusi anhelova, кога ти беше последната М?

hut, не прекалявай с черния дроб. в него има много витамин А, който се натрупва в организма и големи дози не е полезен. елдата също има желязо, ако не се лъжа, зелени водорасли. витамин Ц също е много важен за желязото

# 79
аз също съм с хемоглобин 97  Confused доки направо се шашна и ме пита не ми ли се вие свят  Joy аз нищо не усещам, чувстам се добре.

Аз така на последния преглед имах кръвно 80/50. А аз нищо не усещам, леко ми се спеше, ама то и не бях спала особено онази нощ...  Rolling Eyes
И аз съм с нисък хемоглобин, ама не знам точно колко. Дила26, пък и останалите момичета, които предпочитат да наблегнат на натуралните лекове и методи, има и специални "сиропи" за желязо, които са билкови извлеци. Аз съм на такова, и ми помага, но всеки си преценя. В ДМ със сигурност продават.

# 80
Здравейте и от мен, с децата всеки ден такива предизвикателства се случват , че нямам време да седна да драсна някой ред или да следя какво става. При нас разни неприятни неща се получават, София е със сополки и хриптене и утре ще и взема секрет за стрептококи, не попаднах на добър педиатър .Sad Тая жена освен за направления за нищо не смятам да я ползвам . А юни като се върне педито, което съм харесала я сменям и пращам в забвение. За сополките ми предписа капки с антибиотик за дете , което няма две седмици . Вчера пък Калоян получи някакъв странен обрив по челото и едното му оченце гуреляса , звъня и тя пак предписва капки с кортикостероиди. С преварена вода му чистя окото и днес е по-добре , почти няма гурели.С обрива се чудя какво да правя. Относно яденето и двете се хранят добре кърмя и доизцеждам с помпата за дохранване. Преди няколко дена рязко ми намаля кърмата и много се паникьосах, но после като ги минах само на гърда се понапълних . Цедя по 200 мл , като съм яла, че и това забравям да правя и кърмя. Спрях с това безумно будене на децата за смяна на памперс и ядене. Оставям ги те сами да си се събудят и горе долу на 4-ри часа минахме с храната . Не знам дали постъпвам правилно , но ми е жал да ги будя , а и ако са гладни те сами го показват голямо крещене пада:) Като цяло свиквам с тях , те с мен, все съм недоспала , като седна някъде и се одрямвам като бабите съм станала.Коремът ми почна да се прибира , но стриите ми са страшни и болката от операцията почти я няма , остана само дърпането.Вечер ми е най-хубаво с мъжа ми като си изкъпем децата всеки гушва по едно и си седим четиримата .Тогава съм най-спокойна и щастлива:)Добре дошли на новите мами , момичета  няма по-хубаво нещо от майчинството.

# 81
  • Шумен
kamito24, вие сте страхотни Simple Smile Нека спинкат, така по-бързо растат. От шише ли се храните? Ние бяхме на АМ и откакто открих че могат и на сън да си изпиват млякото и то по-бързо (вместо 30 мин, го намалиха на 15-20) спрях да ги будя а бутах шишетата на 3 часа. Ако са будни добре иначе си беше голяма играчка. Имахме само 1 час бодърстване до към 2,5-3 месеца и в него ги къпех, та се къпехме в 17-17.30  Laughing Единствено на сън не винаги се оригваха дори леко разбудени, като ги вдигна след млякото. Без оригване си връщаха някакво количество задължително, иначе не винаги. Но ние не сме имали проблеми с повръщане. За пръв път повърнаха (разпознах специфичната миризма) на 7-8 месеца  Peace Децата сами ще си покажат когато имат нужда от повече мляко да не те притеснява количеството. Като знам тяхната лекарка каква безумна схема ми написа на първия преглед вкъщи искаше за 2 седмици от 45 и 50 мл да стигнат 120  Crazy точно 2 дни хвърлях остатъците и се мъчех да ги накарам да изпият още. Повече не я послушах за хранене, по нейните схеми трябваше да бутам сок след 30 дни  Shocked

# 82
Грималкин, понякога новородените, особено с по-светла кожа, получават малко обрив. Не помня как му казваха, нещо в смисъл на естествен  Laughing. Големият ми син на две седмици беше точно с обрив и гурелясало око. Минаха си и двете неща без особени грижи (за окото - физиологичен солен разтвор!).
Аз също не мога да будя бебета, не знам вярно ли постъпвам или не  Laughing.

# 83
  • Шумен
На мнение съм, че всяка майка преценява за детето си. Ако се кърмите, май бебето трябва да бъде будно (никога не съм кърмила, може и глупости да пиша  Blush )
Видеше ли ги слънцето моите ставаха на огромни червени петна още от първия ден навън. Лекар така и не ги видя тази петна изчезваха за няколко минути в стая. Това беше есента септември-октомври (родиха се края на август), после едно че слънцето беше кът и рано застудя друго че с тежката количка сама не съм излизала толкова повече не се появиха. Много ме беше страх пролетта като ги види слънцето как ще е, бяха го израснали. Но пък на Валя и се подуха и зачервиха очите, предположението на лекар беше алергия към полените, давах Ксизал по схема и това не се повтори на следващата година. Мисълта ми е, че дечицата израстват обривите и реакциите  Peace

# 84
дж-то, какво ти прекаляване със черен дроб  hahaha hahaha аз такова нещо не съм вкусвала поне от 20 год.  Joy сега ще се пробвам да го ям на пастет поне един път в седмицата  Simple Smile

на щастливите мами пожелавам да нагушкат бебчетата и да се наслаждават на всеки един миг с тях  Heart Eyes Heart Eyes

# 85
Относно ниския хемоглобин на мен докторът ми спря лекарствата , които пиех и ми каза да пия органично какао.

# 86
за буденето за хранене само на недоносени, защото те наистина нямат сили да се събуждат сами, а е важно да наддават. иначе и аз не бих будила, даже и кърмените май са на поискване (не че и аз много знам, не успях да кърмя). на моите зада се събуждат им даваха в неонатологията кофеинови капки  Rolling Eyes а аз цяла бременност страдах, че само по 1 кафе мога да пия дневно  Tired

# 87
  • София
Последната ми менструация беше на 12-ти февруари.Момичета искам да ви питам кога започнахте да се мажете против стрий и нещо помогна ли?Умилявам се,като чета за вашите бебета,а как се справяте помага ли ви някой с грижи,освен таткото?

# 88
Здравейте момичета Simple Smile Записвам се и ви следя с интерес. Ние също чакаме нашите две зайчета. Доки казва, че са еднояйчни и ще са момчета, но с таткото тайно се надяваме да ги нашарим от първия път  Joy
Успех на всички и леко бременеене  Hug

# 89
lusi anhelova, ми вече си средата на 7ма седмица, трябва да се види и плод и сърдечна дейност. ако не ти се чака отиди на друг лекар

Роузии, щом са еднояйчни просто няма шанс да ги нашарите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт