Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава разширяването на шийката на матката по време на бременност?
Защо измерват шийката на матката по време на бременност и какво показват различните размери?
Какви са препоръките за плуване по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава разширяването на шийката на матката по време на бременност?
Разширяването на шийката на матката по време на бременност може да се дължи на различни фактори. Вторият триместър често е свързан с издигане на матката, което може да доведе до разширяване. Това може да се дължи и на натрупване на тегло от бебето, което притиска матката. Освен това разширяването може да бъде резултат от определени медицински състояния или проблеми, които изискват внимание от страна на лекарите.
-
Защо измерват шийката на матката по време на бременност и какво показват различните размери?
Измерването на шийката на матката по време на бременност е важно за оценка на риска от преждевременно раждане. Различните размери могат да показват промени в дължината и структурата й, което може да бъде индикатор за рискове или проблеми по време на бременността. Обикновено, ако няма проблеми, измерването не е необходимо при всяка консултация. Важно е да се доверявате на лекарите, които ще ви насочат към подходящи процедури и наблюдения за вашата индивидуална ситуация.
-
Какви са препоръките за плуване по време на бременност?
Плуването по време на бременност често се препоръчва, тъй като осигурява движение, намаляващо стреса върху ставите и мускулите, без да причинява претоварване. Освен това водата поддържа тялото охладено, което може да бъде особено удобно по време на бременност. Важно е обаче да се консултирате с вашия лекар преди започване на нова физическа активност и да следвате индивидуалните си нужди и ограничения.
-
Какви са препоръките за избор на лекар по фетална медицина по време на бременност?
-
Какво представлява амниоцентезата и защо някои жени избират да не я приемат?
Момичета моте бебки папкат по 70мл,и спинкат по 3 часа,това добре ли е като интервал
защото по някой път аз ги събушдам да папкат те много поспаливички.
аз нищо не усещам, чувстам се добре. на за чочковците е важно и затова почвам тотхема ампули 2х1, като комбинирам с храна - спанак, коприва, цвекло и месото ще го мъча да го правя на пастет /черен дроб, свинско и телешко/. няма по-гадно нещо от месото
ама ще го мъча нещо
Тая жена освен за направления за нищо не смятам да я ползвам . А юни като се върне педито, което съм харесала я сменям и пращам в забвение. За сополките ми предписа капки с антибиотик за дете , което няма две седмици . Вчера пък Калоян получи някакъв странен обрив по челото и едното му оченце гуреляса , звъня и тя пак предписва капки с кортикостероиди. С преварена вода му чистя окото и днес е по-добре , почти няма гурели.С обрива се чудя какво да правя. Относно яденето и двете се хранят добре кърмя и доизцеждам с помпата за дохранване. Преди няколко дена рязко ми намаля кърмата и много се паникьосах, но после като ги минах само на гърда се понапълних . Цедя по 200 мл , като съм яла, че и това забравям да правя и кърмя. Спрях с това безумно будене на децата за смяна на памперс и ядене. Оставям ги те сами да си се събудят и горе долу на 4-ри часа минахме с храната . Не знам дали постъпвам правилно , но ми е жал да ги будя , а и ако са гладни те сами го показват голямо крещене пада:) Като цяло свиквам с тях , те с мен, все съм недоспала , като седна някъде и се одрямвам като бабите съм станала.Коремът ми почна да се прибира , но стриите ми са страшни и болката от операцията почти я няма , остана само дърпането.Вечер ми е най-хубаво с мъжа ми като си изкъпем децата всеки гушва по едно и си седим четиримата .Тогава съм най-спокойна и щастлива:)Добре дошли на новите мами , момичета няма по-хубаво нещо от майчинството.
Нека спинкат, така по-бързо растат. От шише ли се храните? Ние бяхме на АМ и откакто открих че могат и на сън да си изпиват млякото и то по-бързо (вместо 30 мин, го намалиха на 15-20) спрях да ги будя а бутах шишетата на 3 часа. Ако са будни добре иначе си беше голяма играчка. Имахме само 1 час бодърстване до към 2,5-3 месеца и в него ги къпех, та се къпехме в 17-17.30
Децата сами ще си покажат когато имат нужда от повече мляко да не те притеснява количеството. Като знам тяхната лекарка каква безумна схема ми написа на първия преглед вкъщи искаше за 2 седмици от 45 и 50 мл да стигнат 120
точно 2 дни хвърлях остатъците и се мъчех да ги накарам да изпият още. Повече не я послушах за хранене, по нейните схеми трябваше да бутам сок след 30 дни
)