ВИСЯЩОТО КАФЕ

• 25 000
  • 456
  •   1
Отговори
# 255
Доста се замислих дали да се включа в инициативата. Не ме разбирайте погрешно-обикновено помагам с каквото мога,но някак си не ми се иска да се възползват разни тарикати,авантаджии,мангали и тем подобни. Накрая реших да купя "висяща" торбичка" с продукти-брашно,захар,олио и още нещо за семейство на двама безработни и да я връча под благовиден предлог. Поне ще знам,че помагам наидстина на нуждаещи се хора.
Приветствам!

# 256
Доста се замислих дали да се включа в инициативата. Не ме разбирайте погрешно-обикновено помагам с каквото мога,но някак си не ми се иска да се възползват разни тарикати,авантаджии,мангали и тем подобни. Накрая реших да купя "висяща" торбичка" с продукти-брашно,захар,олио и още нещо за семейство на двама безработни и да я връча под благовиден предлог. Поне ще знам,че помагам наидстина на нуждаещи се хора.
Приветствам!
Аз също!  Peace

# 257
http://marica.bg/show.php?id=100120

Вече предлагат и висяща пломба

# 258
От утре тръгвам без пари. На лов за висящи неща  Laughing

# 259
  • Fort Worth, TX
 ooooh! ooooh!
Не знам просто какво да кажа относно висящите неща.

# 260
  • Варна
Естествено, че има значение на кой се помага. Иначе се губи смисъла. Да се черпим един друг ми се струва направо глупаво при положение, че има толкова болни деца и възрастни, които умират заради липсата на възможност за адекватно лечение. Инициативата има смисъл единствено ако висящите неща са насочени към хора, които наистина нямат възможност да си ги купят, но тук още не сме дорасли за подобна инициатива по ред причини, които не ми се изреждат. Ако пък смисъла е да кажеш "здравей" и "да подариш усмивка", то мен със сигурност не ме бройте. Предпочитам да си дам стотинките за някое болно дете, отколкото да черпя някой нехранимайко, който вероятно има повече и от мен. Stop

# 261
  • Другата България
ooooh! ooooh!
Не знам просто какво да кажа относно висящите неща.
Давай за стърчащите, че за предпочитане Wink  Embarassed

# 262
  • София/Севлиево
И аз се позамислих, не е ли по-добре да намеря някой  човек,който има нужда от нещо и да му го купя , вместо да платя и да чакам някой случаен да го вземе.Примерно редовно пред Била до градината на сина ми има една баба,която всеки път ми иска стотинки.Май другия път ще  я питам от какво има нужда или  ще и купя нещо за ядене и ще и го дам,поне ще съм сигурна че съм помогнала на човек,който има нужда.

# 263
  • Fort Worth, TX
Цитат
Предпочитам да си дам стотинките за някое болно дете, отколкото да черпя някой нехранимайко, който вероятно има повече и от мен
Точно.и ТЕЯ СЪщИТЕ НЕХРАНИМАЙКОВЦИ ПОВЕчЕТО СА В  трудоспособна възраст само дето за тях вечно няма работа и т.н.Който иска да се прави на бял и добър.
Аз твърдо отказвам да подкрепям такива инициативи.Онзи ден дадох 3 лв за едно болно момче.Сложили са в кварталния магазин кутия за него.Предпочитам  за неговата трансплантация отколкото за поредния мързеляк дето чака наготово.Е това сега с тея висящи кафете им дойде екстра.

# 264
Хора, говорите така, сякаш някой ви задължава да висвате нещо Tired
Като не ти харесва идеята, я подминаваш. Какво влизате тука да се отчитате на кого и с какво сте помогнали и го предпочитате пред "висящите"?
Добрия човек когато помага и го прави, защото му идва отвътре, а не заради показност, не се пъчи с това.

# 265
  • Fort Worth, TX
То пък човек да не си каже мнението.Само дето с парцалите не го изяждате  bouquet.Купувайте и оставяйте кафета пък персонала и някой друг ще ги пие.Големи сте ентусиасти, обаче големите розовки очила ви пречат да видите действителноста.АЙ със здраве си останете.  bouquet  bouquet

# 266
  • UK
То пък човек да не си каже мнението.Само дето с парцалите не го изяждате  bouquet.Купувайте и оставяйте кафета пък персонала и някой друг ще ги пие.Големи сте ентусиасти, обаче големите розовки очила ви пречат да видите действителноста.АЙ със здраве си останете.  bouquet  bouquet

+1

202uu

# 267
  • Варна
Мда и аз не съм забелязала някъде да е отбелязано, че в темата се влиза само ако подкрепяш инициативата. Жената споделя пример за какво би дала пари, а не че се "пъчи" с 3-те лева. И стига вече с тези клишета, че "добрия човек когато помага и го прави, защото му идва отвътре, а не заради показност".  ooooh! Нима на теб ти идва от вътре да купуваш кафета наред без да те интересува при кого отиват те? Ами браво бе. Но това не е помощ, защото голям процент от тези, които ще изпият кафетата, нямат нужда от такава. Не виждам нищо добро в това да облагодетелствам излишно разни мързеланковци или персонала на заведения. Пари хвърлени на вятъра. Аз още не съм я докарала до там да имам излишни такива и ако ще отделям от залъка си, предпочитам да знам при кого отиват те и да допринеса за това, някой да живее, вместо за това друг да пие кафе.

# 268
  Тя инициативата не е за помощ, а за да направи човек хубав жест, какво толкова.

На мен като на Креми също не ми идва отвътре да пръскам кафета. Може някой ден да съм на кеф и да го направя, но засега нямам никакво намерение.

# 269
Мнението ми относно действителността и манталитета български, съм го дала още на 1-ва стр.:

Историята ми въздейства, но у нас ще се изроди подобно на помощите,
които не отиват по предназначение.
И аз мисля същото. Не сме узрели още за такова нещо. Я кафенето ще даде само 5 от 20 предплатени кафета, я магазина само 5 от 20 платени хляба, я циганите ще го превърнат в професия, ..... Не съм песимист, а по-скоро реалист.

Коментари като вашите, все едно че ви задължава някой, пък вие не щете да си давате парите за точно това, са смешни. "Висящите" кафета, супи, хляб и т.н. са също част от благотворителността и не виждам защо да ги няма. Това, кой ги потребява си е до човешката съвест вече.

Общи условия

Активация на акаунт